Horoskop – vecka 22

Veckohoroskop – Astrologiska förutsägelser för 31/5 – 6/6 2021

Väduren

Det är en väldigt spännande vecka som väntar dig Väduren! Din styrande planet Mars är i fokus hela nu och som vi alla vet, är Mars allas vår motivation, tändning, vilja och lust. I början av veckan är Mars i vacker trigon till Neptunus. Detta är inspirerande och vacker tid. Vissa astrologer beskriver denna energi som att det eventuellt kan ligga en dold luring där så med tanke på det + att Merkurius är retrograd nu så kan det vara en bra idé att inte bli alltför spontan, generös och spendersam. Rådet är att ligga lågt och inte göra en stor sak av de förtret som du stöter på. Det värsta med detta Väduren är att det är du själv som utgör hotet emot ditt eget välbefinnande. Kanske är det din impulsivitet får dig att langa iväg kommentaren som retar gallfeber på folk eller får ditt humör att rinna över. I den senare delen av veckan kommer Mars att ladda upp inför mötet med mäktiga Pluto. Det här är oerhört kraftfullt, hett och eventuellt även farligt.

Ja, Pluto kan vara grym. Den exakta passagen mellan dem är lördag/söndag men den känns redan före och efter. Detta sker en gång vartannat år – så visst, vi har varit med om det förr.

Oxen

Vi befinner oss mitt i eklipssäsongen och det är intensiva och stora förändringar i rörelse på himlavalvet. Mysigt nu i början av veckan är trigonen mellan Mars och Neptunus som skänker inspiration, glädje och hopp. Kärlek, attraktion och skönhet kan få ta större plats i ditt liv nu när din styrande planet Venus byter tecken och glider in i Kräftan. Det ger en lite mjukare, mer omhändertagande och sensuellare känsla till dig. Det är med andra ord mycket som pekar åt det positiva hållet. Det kan vara fördelaktigt att piffa till sig själv och garderoben inför sommaren nu.

Planeten Mars kommer att ta allt större plats i våra liv framemot helgen. En gång vart annat år möts Pluto och Mars i en direkt opposition. Energin är pockande och kan i värsta fall vara svårhanterlig. Positivt kan universum få det att lossna för dig. Att du fattar beslut, kanske sätter ner foten, kanske genomför förändringar som bara inte blivit av. Ingen har sådan viljestyrka som du! När du väl har bestämt dig är du som en avfyrad missil med ditt mål i tydligt sikte.

Tvillingarna

Oj, oj Tvillingarna! Det är härligt knasiga energier att vänta men för den som besitter tålamod och humor tror jag faktiskt att veckan kan vara kul, flirtig och väldigt underhållande. Merkurius som befinner sig hemma i sitt eget tecken Tvillingarna, har nu börjat backa. Han vände retrograd natten tills söndag och är väldigt kraftfull nu efter att stått still och så nära jordytan han kan komma. Som alla vet kan det innebära förvirring.

Detta är dock ingenting emot de märkliga situationer som kan uppstå nu när Mars och befinner sig planeterna i trigon till Neptunus!

I bästa fall är detta en härlig tid när folk minns dig och visar dig sin uppskattning. Det här kan bli hur kul eller knasigt som helst. Ditt översociala väsen älskar alla dessa kontakter, människor, händelser och tvära kast som detta genererar. Passa dig för att utmana ödet och vad du gör – var försiktigt i kärlekslivet och ta onödiga chanser. Det finns en liten risk att du kommer att uppleva ett bakslag som beror på en felbedömning ifrån din sida.

Kräftan 

Under måndagen har vi ett märkligt möte mellan Mars och Neptunus som kan ge oss allt från skaparlust, inspiration till klarsyn. Det knasiga i det hela är att det också kan uppstå en viss förvirring. 2/6 glider vackra Venus in i ditt tecken där redan hennes darling Mars väntar. Under dessa stjärnor har du lätt att få kontakt med människor, lätt att blända världen med din skönhet och charm. Folk dras till dig nu och du är på topp.

Men Mars kommer dag för dag att komma allt närmare Pluto så det är en tuff passage som väntar under helgen fre-söndag när transiten är exakt. Detta händer i gång vart annat år så det är ingenting du inte varit med om tidigare – men det är en maktdemonstration, det är tuffa krafter. Var försiktig om du ska ge dig ut på kärlekens arena som i alla personliga relationer. Det är riktigt dåligt tillfälle att introducera nya personer i ditt liv. Att retrograda Merkurius samtidigt rör sig igenom ditt tolfte hus för tankarna till förflutna och 12:e handlar ju om skador och läkning. En skön massage eller en terapitimme kanske är på sin plats nu?

Lejonet

Det är en hjärtligt utåtriktad och glad tid som väntar! Det finns mycket kreativitet, skaparlust och glädje i dessa stjärnor.

Den fina trigonen som uppstår mellan Mars och Neptunus i börjar på veckan ger dig massor av inspiration och det känns som du kommit över en psykologisk puckel, att det är en stor vändpunkt är här och nu ligger sommaren framför dig som ett härligt löfte.

Om du jämför dig själv nu med den situation du befann dig i för ett år sedan kan du se att den process av personlig utveckling du befunnit dig i verkligen gett resultat. De allra flesta av er har mognat, fått nya insikter och läkning av hjärtat ägt rum. På det hela taget är det en rätt juste tid du befinner dig i Leo med många sociala kontakter runt dig och en trevlig samvaro som gör dig glad.

Helgens transit mellan Mars och Pluto kan vara en prövning – så en viss försiktighet är på sin plats. Merkurius, Saturnus och Pluto backar nu all denna retrograda energi gör dig rastlös och kanske tycker du att allt går för långsamt. En eldig person som du kanske önskar sig mer mindre snack och mer action av livet? Det är inte rätt tid för dig att ta några stora kliv riktigt ännu. Snart kommer Mars in i ditt tecken!

Jungfrun

Solen och retrograda Merkurius lyser upp din karriär och yttre liv – vilket förstås är bra. Men, det är så mixade signaler i dessa stjärnor Jungfrun att det är säkrast för dig att ta det lite lugnt och tänka igenom vad det är som händer innan du rusar åstad och skapar dig uppfattningar om saker.

Denna måndag bildar Mars en mysig trigon till slippriga Neptunus . Initialt kan den skänka glädje, inspiration och livet kännas underbart. Men, som alltid med Neptunus kan det finnas dolda fel med i bilden.  Det här kan vara en riktigt trixig tid för du kan inte ens riktigt lita på dig själv och din förmåga att se klart.

Din styrare Merkurius började sin retrograda vandring igenom Tvillingarna i söndags och det är klart att även detta bidrar till känslan av att inte säkert och att inget riktigt är som det verkar.

Till helgen kommer Pluto/Mars oppositionen på en rejäl kraftmätning, som definitivt är eklipssäsongens hetaste tid. Var försiktig i såväl kärlek som business för det är inte säkert att folk spelar med öppna kort och du kan behöva tid för att kunna avgöra exakt vad det är som inte stämmer.

Vågen

Det är i stora drag en superhärlig vecka som ligger framför dig Vågen. Dessvärre erbjuder tiden också vissa knasiga, förvirrande inslag. Solen och den sedan i söndags retrograda Merkurius fortsätter sin färd igenom ditt spontana, utåtriktade 9:e hus. Nu vill du ut, leva livet och upptäcka saker. Neptunus och Mars bildar en härlig trigon i början på veckan som kan ge inspiration och glädje. Men hala Neptunus är känd för svek och illusion och som alla vet är en retrograd Merkurius inte heller någonting som kan räkna stabilt eller pålitligt. Var försiktig med nya kontakter. För vissa av er är detta en magisk, mystisk och härlig tid men var vaksam för det kan precis lika gärna vara så att du lurar dig själv och romantiserar och fantiserar och lockar in dig själv i en fälla. Om du ska teckna avtal eller resa – dubbelchecka villkoren och det finstilta.

Underbart nu är att Venus skiftar tecken 2/6 och träder in i Kräftans tecken där hennes darling Mars väntar. Det här är en mysigare och mer omhändertagande position för Venus som kommer skänka dig ett större inre lugn. Men.. vi har dock en reservation här – Mars och Pluto har ett dramatiskt möte den kommande helgen som inte är att leka med.

Skorpionen

Veckan böjar mjukt Skorpionen med en härlig trigon mellan Mars och Neptunus. Inspiration och skaparglädje är vad den bjuder på. Energin kan vara en aning förrädisk kan det visa sig så bli inte allt för glad över plötslig uppvaktning av person ifrån det förflutna.

Merkurius retrograden infaller i ditt förföriska åttonde hus och låt mig utfärda en generell varning till er Skorpioner! Retrograda planeterrörelser för oss tillbaka till det förflutna och spelar på det nostalgiska i oss och får oss att vandra i minnenas allé. Passa dig noga så att du inte vaknar upp en morgon med ditt ex bredvid dig i sängen. Gammal kärlek rostar oftare än vad du tror! Minns att det fanns en anledning till att detta är ett ex och inte din nuvarande partner. Okay, om jag ska vara generös så kan jag ju tillägga att retrograden är ett bra tillfälle att återknyta förlorade kontakter. Om detta är en bra person och läget det rätta kan det faktiskt vara värt att ge kärleken en chans.

Helgen kan vara passionerad, het eller en rejäl vändpunkt eftersom eklipssäsongens ”farligaste” tillfälle infaller fredag-söndag. Mars och Pluto dina båda styrande planeter möts i en opposition som sker en gång var annat år. Ja, det här är en intensiv helg, när agnarna kanske skiljs från vetet. När du fattar beslut och kommer till insikt.

Skytten

Härligt, härligt – farligt, farligt borde kan i korthet sammanfatta din vecka Skytten! Positivt är att du är både tycks vara både glad och optimistisk och fylld av idéer. Ja, för trigonen mellan Mars och Neptunus skänker glädje och en massa inspiration – men baksidan av det hela är illusion, saker som inte blir som det var tänkt. Till detta bör också läggas att Merkurius nu sedan söndagen backar (går retrograd).

För att uttrycka sig milt kan din vecka komma att innehålla en viss förvirring – eller i värsta fall rejält knas. Merkurius retrograden nu länkas samman med Neptunus och det mitt emot allt det som är du. Ta det som sägs och händer med en nypa salt och räkna med att saker kan komma att omförhandlas.

Resor, studier och nya kontakter tycks vara en livsnödvändighet snarare än en önskan hos dig så jag antar att det inte går att varna dig. Men gör dig själv tjänsten att se till att du åtminstone betalar in avbeställningsskydd.

Att vara glädjedödare är inte min grej men här måste du gå försiktigt och inte hänge dig åt riskfyllda vigilanser. Under helgen kommer Mars och Pluto att mötas i ett tuff opposition som kan vara en vändpunkt i mycket.

Stenbocken

Det är en väldigt mixad energi som erbjuds den här veckan. Trigonen mellan Mars och Neptunus sprider inspiration och arbetsglädje. Men som alltid med Neptuns gäller det att hålla en vaksam blick öppen för det kan finnas luringar, illusioner med i bilden.

Med hela fyra planeter i ditt flitiga 6:e hus kan det kanske vara svårt för dig att höja blicken ifrån arbetet och se att kärlekens planet, den vackra Venus den 2/6 träder in i ditt relationshus. Du kanske kan tona ner din arbetsamma sida och inte spjärnar emot det härliga sensuella flödet som vackra Venus sprider i ditt liv?  Ge dig hän till sommaren och njut lite. Venus magi lockar nu fram din sinnliga sida och ser till att du blir uppmärksammad. Se till att skapa utrymme i din fulltecknade agenda så att du får möjlighet att njuta trevlig samvaro med andra. På med finklänningen och bjud ditt hjärtas favorit på romantisk middag så kommer de rätta känslorna att flöda.

Men genom att Pluto befinner sig i ditt tecken kan du inte undvika att vara med om en tuff passage till helgen när Mars ställer sig i opposition och den mest utmanande energin på två år äger rum. Här gäller det att veta vem man är och vad man vill i livet.

Vattumannen

Mars har dundrat fram igenom ditt arbetsamma 6:e hus och troligtvis har du fokuserat på att ge ditt allra bästa på jobbet. Kan det vara att du eldat på lite för mycket sista tiden? Kanske bränt ditt ljus i bägge ändar?

I början av den här veckan möts Mars i trigon med Neptunus och energin är lite mjukare och följsammare. Här finns inspiration, skaparglädje och en glimt av lyckan! Härligt!

Har du hunnit tänka på att Mars i det 6:e huset även kan erbjuda annat än arbete, produktion och leverans? Jag tänker närmast på att finna gynnsamma rutiner, att vara i balans med hälsan, livsstilen och faktiskt hela livspusslet. Saturnus som nu går retrograd igenom ditt tecken manar till att finna en balanserad rytm som gör att du håller länge. Egenvård, yoga, massage eller likande behövs mer än någonsin eftersom Saturnus kommer att vara med dig fram till 2023. På onsdag glider Venus 2/6 glider Venus in i ditt hälsosamma 6:e hus vilket förstås underlättar och gör allt detta med träning till en njutning. Kreativa arbetslösningar kan komma på torsdag när Venus bildar trigon till Jupiter. Även det skänker lycka och i bästa fall även pengar.

Fiskarna

Det är så härliga energier runt dig nu Fiskarna! Jupiter har verkligen börjat manifestera sin energi ordentligt i ditt tecken! Underbart! Jag hör från gullig Fiskfödda att det lossnar, att allt händer nu! Jupiter är stark nu som han är hemma i sitt eget tecken och får gott om stöd av Neptunus, den moderna styraren. I början av veckan kommer Mars att kroka i Neptunus vilket ger en härlig inspiration och skaparlust. Samtidig kan detta vara en lite tokig vecka när Merkurius retrograda tillstånd kommer att märkas rejält pga vinkeln till din styrare Neptunus. I klartext – det är lätt att det blir knas om du inte ser till att vara jordad och samlad med huvudet på skaft. Du bör fokusera på att effektivisera dig själv skapa rutiner. Skriv ”Att Göra –lappar” se till att dina åtaganden blir fixade. Att svara på e-mail och telefonsamtal genast betalar sig omedelbart.

Med väldigt liten ansträngning får du fart på din karriär. Charmiga du, din positiva attityd och livsglädje smittar av sig och du kommer sannerligen inte att sakna sällskap. På onsdag kommer Venus att träda in i ditt skapande, romantisk 5:e hus. En riktigt härlig tid väntar. En viss varning bör dock utfärdas ang helgen då psykade Pluto möter heta Mars. Här kanske du ställs inför beslut om att välja väg.