ANNONS

På Himlavalvet – vecka 18

/
Resized_20210502_113110

Det var så vackert väder idag och jag tog en härlig promenad längst Kungsholmen. Den här bilden är tagen på Norr Mälarstrand.

🌟💫 Käraste Astrologivänner💫🌟

Hoppas att ni njutit av valborgsfirandet, 1:a maj och det vackra vårvädret. Det har jag sannerligen gjort. Astrologiskt har det varit en så oerhört intensiv vecka att det var välbehövligt att få pusta ut.

Jag är så nyfiken på hur veckan avlöpt för er andra? Vi saknade sannerligen inte jobbiga planethändelser – de gick om lott och överlappade varandra.

Uranus/Merkurius orsakade precis tvärt om vad man skulle tro datastrul under förra helgen och början av veckan.  Samtidigt inföll fullmånen in Skorpionen och dess oerhört massiva påverkan blir väl episkt. Att Pluto vände retrograd i samma veva både förstärkte och förlängde skeendet som kom att dominera hela veckan.

Komiskt nog befann sig rebellen Uranus i konjunktion med Solen lagom till 1:a majtågen. Ja, det möts ju en gång per år men jag tyckte att det var lite kul att det inföll så på dagen. Stadens bussar hade ställts in så jag fick en lång uppfriskande promenad till jobbet och han möta många demonstranter på vägen.

Den kommande veckan kommer att vara mycket lugnare. Månen bildar sitt sista kvarter under tisdagen och vi har då en avtagande måne. Merkurius och Venus skiftar tecken och glider in i Tvillingarna, så visst sker det lite förändringar – men inget dramatiskt.

🌞 SOLEN 13° – 19° i OXEN

Åh, nu befinner vi oss i årets vackraste tid när Solens varma strålar ser till att allt slår ut och naturen är som underbarast. Oxen sägs ju vara ett envist, metodiskt och samtidigt skönhetsälskande och sensuellt stjärntecken. När Solen färdas igenom Oxens sfär blir vi människor lite mer målinriktade, beslutsamma och starka i våra övertygelser. Grattis på födelsedagen Oxen

🌝 MÅNENS FÄRD

Månen bildar sitt sista kvarter i Vattumannens tecken under måndagskvällen på den 13° dvs konjunkt Saturnus. Onsdagnatt till ca kl 14.00 på fredag befinner sig månen i Fiskarnas tecken. Den avtagande månen glider in i Vädurens tecken på fredag eftermiddag. Här under dessa helgdagar och förstås på måndagen så befinner vi oss i den balsamiska månfasen eller vad som också kallas mörkermånens tid. Det kommer inte finnas något månljus alls på himlen. Den 11/5 kl 21:01 vankas en pigg nymåne i Oxens tecken som förstås, som alltid kommer med ett erbjudande om en ny start.

♈️ MERKURIUS 28° i OXEN – 9° TVILLINGARNA    

När Merkurius är i Oxen blir vi lite mer lösningsorienterade, praktiska och jordnära i vårt tänkande.  Vi föredrar de trygga och välbeprövade snarare än att testa det nya som vi ännu inte vet så mycket om. Oxen vill systematiskt göra en sak i taget och göra som han alltid gjort. Men med det tankesättet kan det också tänkandet fastna lite, tendera att bli konservativt. Sunt förnuft är det som styr över mer fantasifullt tänkande. Merkurius i Oxen

♈️ VENUS 22°OXEN – 0°52 TVILLINGARNA

Venus stortrivs i Oxen efter som det här är hennes hemmaplan. Här kan hon uttrycka sig mycket sensuellt, konstnärligt och obegränsat. Allt som får oss att må bra, som kittlar de fem sinnena förhöjs. Det kan vara sång, dans, musik, konst, mode eller design.

Venus älskar skönhet. Vår aptit för nöje är ökar för nu vill vi må bra. Kärlek, lojalitet och romantik är betydelsefullt för oss nu.  Att hålla fast vid någon vi älskar är vår tendens under Venus i Oxen.

♋️ MARS 5° – 9°55 i KRÄFTAN

Mars sägs ju vara i sitt fall i Kräftan. Det är alltså inte här Mars får stoltsera med sin cepe och sitt svärd och visa hur duktig han är så förhippningsvis kommer detta att vara en fredligare period än vad vi har haft det på länge – men.. Passagen just när Mars skiftar tecken är alltid lite kritisk. På det personliga planet är Marskräftorna strävsamma personer, som jobbar på emot sina mål. Det här är snarare fadern eller ledarens position än den klassiska ”go getter”. De tar väl hand om sitt arbete och sköter sina angelägenheter med bravur men han undviker att gå in i öppna konflikter med människor. Marskräftan vara passivt aggressiv eller defensiv snarare än uppenbart aggressiv.

♒️ JUPITER  28°-29° i VATTUMANNEN

Det är riktigt spännande här att följa Jupiters utveckling eftersom han från torsdag kommer att befinna sig på den 29° i Vattumannen. Detta är den berömda ”anarektiska graden” där hela tecknets energi summeras upp. Jupiter är med andra ord extra kraftfull här innan han skiftar tecken i nästa vecka och träder in i Fiskarna.

21/12 möttes Jupiter och Saturnus och gick tillsammans in i Vattumannen. Detta var ”Den Stora Konjunktionen” och början till en ny epok. Detta också eftersom ”Luftmutationscykeln” påbörjades här. Det är en större cykeln som handlar om att alla Jupiter/Saturnuskonjunktioner under de kommande 200 åren infaller i luft tecken. Detta är ytterligare en indikation på att vi gått in i luftens epok, och för många är detta även Vattumannens tid. Dock inte Age of Aquarius.Jupiter stannar i Vattumannen i ett helt år (med undantag av maj, jun, jul när han faktiskt är i Fiskarna).

Härliga Jupiter representerar tur, expansion, medvetande höjning och han vill bredda vår kunskap, öka vår förståelse för världen och människorna i den.  Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

Här i humanitära tecknet Vattumannen utökar Jupiter vår medvetenhet och förståelse för samhället och världen och hjälper oss att få insikt  för hur andra tänker.  Frihet, jämlikhet och broderskap! Här hjälper Jupiter oss att vara klarsynta, opartiska, vetenskapliga och kanske också våga visa våra egna jag och det vi står för. Acceptans är en stor grej och vi kanske blir lite mer inkluderande och rättvisa. Vi söker vetenskap, utveckling och framsteg.

♒️  SATURNUS  13° i VATTUMANNEN

Saturnus utgjorde en del i ”Den stora konjunktionen” den 21/12, 2020. Denna vida omtalade konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus utgjorde början av en ny epok. Betydelsen är ju enorm eftersom det kommer att definiera vår värld under 20 år framöver.

Saturnus är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen 

♉️ URANUS 11° i OXEN

Uranus vände direkt den 14/1 ca kl 09:35. Uranus och Saturnus möttes i en exakt vara i kvadratur under veckan. Det är en transit som vi får se upprepas tre gånger under 2021. Det här är stort, och faktiskt  årets tema.

De gamla strukturernas kamp emot framtiden och utvecklingen.  Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  NEPTUNUS 22°26 i FISKARNA

Det kommer att vara mycket Neptunus den här veckan eftersom både Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO RETROGRAD  26°46 i STENBOCKEN

27/4 vänder Pluto retrograd och därmed stängs det här aktionliknande fönstret jag talat om som gjort att händelserna rasat. Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras.

Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills 2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️   KIRON 11° i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 10°48 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 11° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv.

Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00