ANNONS

På Himlavalvet – Vecka 14

/

627900

🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟 

Stort tack till alla som hört av sig, gett support och vänliga ”krya på dig hälsningar”. Omtanken gör mig varm i hjärtat och då vill jag ju förstås skynda mig att bli frisk igen! Febern har gått ner, så jag är mig lite bättre nu, men förstår att det kommer att ta tid innan kroppen återhämtar sig helt.

Den här påskhelgen har verkligen varit en välsignelse till oss alla. En sådan gåva att vi fick detta underbara väder med sol och värme. Det behövde vi verkligen allihopa.

⭐️Astrologiskt befinner oss fortfarande i en väldigt händelserik tid. När alla planeter samtidigt rör sig i direkt riktning som de har gjort en god tid är fantastiskt! Universum ger fri lejd för allt att hända. Det finns inga stopp, inga hinder. Så förblir det ända till slutet av april och där kan skeendena bromsa in en aning.

🌘 Vi har en avtagande måne som en tunn skärva nu. På torsdag går månen in i den ”balsamiska fasen” då månen ”är bakom Solen” är 45° och minskar tills vi går in i den helt mörka fasen som föregår nymånen som infaller måndagen 12/4.

Månen går upp tidigt på morgonen nu när de flesta av oss sover som allra djupast och den högre hjärnhalvan jobbar febrilt, intuitionen är som mest aktiv och vi har levande drömmar. Vila är absolut nödvändigt.

Den fysiska energin är brukar vara lite lägre i den här månfasen medan vår andliga/psykiska energi är på topp.

PLANETSTÄLLNINGARNA Vecka 14:

🌞 15°- 22° i VÄDUREN 🐏

När Solen är i Väduren energin intensiv, händelserik, entusiastisk och spontan. Nu går det undan. I takt med att naturen vaknar gör vi människor också det. Här ska det fixas, planeras, skapas.  Vi människor blir lite mer äventyrliga och impulsiva.  Det finns en värld att erövra där ute.  Solen i Väduren

🌘 MÅNENS FÄRD

I söndags bildade Månen sitt sista kvarter i Stenbocken. Vi har en avtagande måne på gång och för var dag minskas månens sken. På måndag eftermiddag kl 15:04 när den glider in i Vattumannen. Sent på onsdagskvällen kl 22:31 kommer går månen in i Fiskarnas tecken. Under torsdagen går vi in i mörkermånes tid. På lördag den 10/4, kl 08:12 går månen in i Väduren där den också kommer att bli ny på måndag 12/4.

♈️ MERKURIUS 1° – 14° i VÄDUREN 🐏

Merkurius styr kommunikation, tankar, prat, det skrivna ordet, datatrafik, resor sköts. Här i Väduren finns en tendens att det bli mycket prat för vi både talar och tänker fort och beslutsfattandet sker blixtsnabbt. Det här är pionjärens och nytänkarens position och vi är inte belastade med förutfattade meningar.

I Väduren begränsas inte tanken av vad som är möjligt eller omöjligt. Här går Merkurius långt utan för boxen och tar lätt till sig  nya koncept eller hittar på nytt och eget.  Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor. Det är resultatet och målet som räknas och kanske hastigheten också.

♈️ VENUS 18° – 26° i VÄDUREN 🐏

Venus rör sig igenom Vädurens sista dekan nu och kommer under veckan att vara sextil sin darling Mars som befinner sig i kommunikativa Tvillingarnas tecken Tvillingarna gör ett härligt, socialt och lekfullt underlag som vi alla kommer att känna av. Detta skapar vårkänslor, flirt, förälskelse och vilja. Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Nystart väntas och lusten att komma ut, umgås, träffa folk är stark. Venus i Väduren

♊️ MARS 18° – 22°57 i TVILLINGARNA   

4/3 – 23/4 vistas Mars  i ständigt föränderliga, Merkuriusstyrda Tvillingarna. Sju veckor pågår det vilket är lite längre tid än vanligt, Nu riktas energin utåt. Den är sällskaplig, social och snabb. Att vara smidig, anpassningsbar och intresserad av att diskutera, skapa debatter, intelligenta inlägg och även smarta lösningar på saker är Mars i Tvillingarnas grej.

Mars är ju känd i sin roll som krigsgud och han styr varje människas eldiga känslor som passion, handling, ilska och ego. När Mars befinner sig i  smarta, lekfulla Tvillingarna  framstår han dock mer som en vitsig charmör och vi kan förvänta oss att en social och kanske även uppvaktande och flirtig tid.
Översociala Tvillingarna gillar rörelse, förändring, vitsar, ordlekar och lite mental spänning medan Mars styr våra grundläggande, sexuella begär och instinkter. Mars i Tvillingarna

♒️ JUPITER  24°-25° i VATTUMANNEN

21/12 möttes Jupiter och Saturnus och gick tillsammans in i Vattumannen. Detta var ”Den Stora Konjunktionen” och början till en ny epok. Detta också eftersom ”Luftmutationscykeln” påbörjades här. Det är en större cykeln som handlar om att alla Jupiter/Saturnuskonjunktioner under de kommande 200 åren infaller i luft tecken. Detta är ytterligare en indikation på att vi gått in i luftens epok, och för många är detta även Vattumannens tid. Dock inte Age of Aquarius.

Jupiter stannar i Vattumannen i ett helt år (med undantag av maj, jun, jul när han faktiskt är i Fiskarna). Härliga Jupiter representerar tur, expansion, medvetande höjning och han vill bredda vår kunskap, öka vår förståelse för världen och människorna i den.  Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

Här i humanitära tecknet Vattumannen utökar Jupiter vår medvetenhet och förståelse för samhället och världen och hjälper oss att få insikt  för hur andra tänker.  Frihet, jämlikhet och broderskap! Här hjälper Jupiter oss att vara klarsynta, opartiska, vetenskapliga och kanske också våga visa våra egna jag och det vi står för. Acceptans är en stor grej och vi kanske blir lite mer inkluderande och rättvisa. Vi söker vetenskap, utveckling och framsteg.

♒️  SATURNUS  11°-12°  i VATTUMANNEN

Saturnus skiftade över till Vattumannens tecken den 17/12 och han utgjorde en del i ”Den stora konjunktionen” den 21/12. Detta är den vida omtalade konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus som utgör början av en ny epok. Betydelsen är ju enorm eftersom det kommer att definiera vår värld under 20 år framöver.

Saturnus är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen 

♉️ URANUS 9°-9°36 I OXEN

Uranus vände direkt den 14/1 ca kl 09:35. Uranus och Saturnus möttes i en exakt vara i kvadratur under veckan. Det är en transit som vi får se upprepas tre gånger under 2021. Det här är stort, och faktiskt  årets tema.

De gamla strukturernas kamp emot framtiden och utvecklingen.  Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  NEPTUNUS 21° i FISKARNA

Det kommer att vara mycket Neptunus den här veckan eftersom både Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i  26°45  I STENBOCKEN

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills  2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️   KIRON 9°39  i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 8° i Väduren och kommer att vara inblandad i söndagens fullmåne. Mycket intressant! Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 11° TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00