I Solens hjärta

I skrivande stund är Venus och Solen i en exakt konjunktion på 5° i Väduren som utgör en av Venusstjärnas spetsar. Ja, för oss dödliga anses detta vara ett underbart tecken och en kärlekssymbol.  En kärleksfull och glad dag när vi har möjlighet att känna oss lyckliga. Men visst kan vi tänka oss att energin hänger med i flera dagar.. och inte bara idag. Venus och Solen kommer att vara tillsammans hela helgen ända fram till fullmånen på söndag! Underbart!  Tur i kärlek, vänskap och rikligt med glädje mellan människor väntas.

Cazimi är en medeltida astrologisk term som beskriver att en planet befinner sig ”i Solens hjärta”,  att Venus fått komma upp på tronen och sitter i högsätet i kung Sols famn. Denna underbara konjunktion  förbättrar och förstärker Venus energi och kraft. Nu tankar Venus livgivande Solenergi och blir vederkvickt stärkt och lycklig.

Detta är en ”superior conjuntion” vilket gör att Venus efter det här mötet, när hon blir synlig igen att uppträda som ”Aftonstjärna”. Om 9,5 månader möts de igen i en ”inferior conjunktion” då i Venus retrograda fas. 

⭐️ Vet du om du är Morgonstjärna eller Aftonstjärna? Klicka här så får du veta mer om det.

Cazimi är en latinsk omskrivning av den arabiska termen kaṣmīmī, vilket betyder ”som i hjärtat”. Den arabiska termen verkar vara en översättning av den grekiska ordet egkardios (ἐγκάρδιος), som bokstavligen betyder ”i hjärtat”.

OBS: Det finns två synsätt på detta:

Teorin om Cazimi motsäger teorin om att en planet är combust i Solens närhet. Traditionell sägs planeter som närmar sig en konjunktion med Solen försvagade ”combust”. Man säger att redan 15° ifrån Solen kommer Solens ljus att vara så mycket starkare att det inte går att se dem längre.  De är under Solens stålar eng ”under the beams of the sun”. Det blir nästan så att de är så upplysta att det verkar som att de är inte längre existerar. Därifrån det synsättet har vi talet om att en planet är ”bränd”.