ANNONS

På Himlavalvet – vecka 8

/

lonely-dead-tree-full-moon-1495806 (1)
🌟 💫 Käraste Astrologivänner💫 🌟 ✨

Jag har bytt till en enklare adress på min YouTube kanal:
https://www.youtube.com/c/MargaretaHedin  

💥 Natten till söndag vände Merkurius bana direkt. Ja, nu befinner vi oss här vid ett av dessa ovanliga men ack så härliga tider när när alla planeter rör sig i direkt riktning. Hurra! Det här gör att det finns inga hinder alls – för något. Så, om det är så att vi nu inte får saker gjorda så är det bara oss själva vi har att skylla på. Universum utlovar fullt ös nämligen. Passa på att använda detta fantastiska fönster Gott Folk! Det är inte ofta det går så lätt att göra grejer.. men nu har du medvind i ryggen.

💥 Mars kommer att vara trigon Pluto nu under tisdag onsdag 24-25 vilket gör att det kan mullra till lite. Va, men det är ju en trigon anar jag att den vakna läsaren tänker. Precis! Men kolla vilka kombattanterna är Pluto och Mars är aldrig snälla.

🌕 Vi har en tilltagande måne som växer sig allt större och starkare. Det är ju på lördag förmiddag den 27 februari, klockan 09:19 som månen blir full på den 8°57 i Jungfruns tecken. Denna fullmåne är kraftfull och kommer att färga alla händelser hela helgen.

🌞 SOLEN  3° -10° i FISKARNA

När Solen befinner sig i Fiskarna fylls våra hjärtan med längtan, det kan vara efter våren eller att skapa, bli berörda i våra hjärtan, att uppleva kärleken eller andlig utveckling. Vår ambition är lägre, detta med karriär och att vara högproduktiv får vänta. Nu är fokus riktad emot hur det känns.  När Solen är i Fiskarna tar vi dagen lite som den kommer och gläds åt att vara tillsammans med dem vi gillar.  Fiskarna reglerar empati, osjälvisk kärlek, hängivenhet och visdom. Dess skuggsida kan vara offerkoftan, att de är undanglidande och att en känsla av att bli utsatt saker och ting i deras liv som de själva inte bett om. Grattis på födelsedagen Fiskarna

🌕 MÅNENS FÄRD

Vi har en tilltagande måne på gång nu som driver upp tempot. Händelserna, känslorna och tankarna blir helt enkelt större och synliggjorda. Månen befinner sig i Kräftan från måndag till  onsdag kl 12:23 när  månen träder in i Lejonets tecken. Onsdag – fredag befinner sig månen i Lejonet och skiftar på fredag kväll in i Jungfruns tecken kl 18:10. Wow kan man säga för detta är en kraftull natt med påtaglig fullmånekänsla. Det är ju på lördag förmiddag den 27 februari, klockan 09:19 som månen blir full på den 8°57 i Jungfruns tecken. Denna fullmåne är kraftfull och kommer att färga alla händelser hela helgen. Sent på söndag kväll glider månen in i Vågens tecken.

♒️ MERKURIUS DIREKT° – 11°01 I VATTUMANNEN

I den stunden en planet precis vänder bana är dess energi oerhört stark. Det beror på att planeten stått och vägt på en och samma fläck, tagit stats innan den verkligen fick kraft att slå om. Dessutom är planeten så nära jordytan som det går att komma. Så dess faktorer gör Merkurius väldigt påtaglig just nu. Den retrograda fasen är över – men här återstår nu färden igenom skuggzonen innan ordningen kommer att vara återställd – vilket sker när Merkurius är tillbaka på 26°29 Vattumannen den 13/3.

När Merkurius är i Vattumannen befinner han sig i ett stjärntecken han stortrivs. Här är kan han uttrycka sig, är sugen på kunskap, information, fakta och fördjupning. Det här är en jättelyckad placering eftersom luftiga, rörliga Merkurius nu befinner sig i ett lufttecken. Merkurius kommer att befinna sig i Vattumannen ända till den 16/3. Merkurius retrograd i Vattumannen

♓️ VENUS 25° i VATTUMANNEN – 4° FISKARNA

Ah, nu har vi bara några få dagar kvar av Venus färd igenom Vattumannens tecken. Hon kommer inte att vara aspekterad eller påverkad av några andra planeter så hon framstår nu i sin renaste form.  På torsdagen den 25/2 kl 14:19 träder Venus in i Fiskarnas tecken. WoW! Venus älskar att vara i Fiskarnas tecken för här sägs hon vara exalterad. I sitt allra vackraste uttryck och kan vara hur känslosam, uttrycksfull, empatisk, konstnärlig och passionerad hon har lust. Här hos Fiskarna är allt bara härligt, gränslöst och accepterade. Underbar tänker Venus, sätter på en bra bakgrunds musik glider in i denna njutbara tillvaron där hon kan vara sig själv fullt ut.

♉️  MARS  24 ° – 28° i OXEN

Det här är sista veckan av Mars färd igenom Oxens tecken. Förutom första dagen, vid själva skiftet till Oxen 6/1 (händelserna i Kapitolium, Washington) så har ju vår krigare skött sig ganska bra? Många oroade sig för ytterligare krigshandlingar.

När Mars är i Oxen är vi beslutsamma, envisa och beslutsamma. Det kommer inte att vara lätt att rucka på känslor och åsikter nu.  Mars i Oxen kan vara passiv och är som starkast när den motstår eller försvarar något! Krigaren Mars ses som mer passiv här eftersom han är lugnare och mer genomtänkt i sitt agerande. Bristen på snabbhet kompenseras ändå genom den uthållighet, envishet och outtröttliga styrka som Mars i Oxen har. Han är stabil och kan hålla fast vid sina beslut till dess han får sin vilja igenom. Mars i Oxen

♒️ JUPITER  13° – 14°57 i VATTUMANNEN

21/12 möttes Jupiter och Saturnus och gick tillsammans in i Vattumannen. Detta var ”Den Stora Konjunktionen” och början till en ny epok. Detta också eftersom ”Luftmutationscykeln” påbörjades här. Det är en större cykeln som handlar om att alla Jupiter/Saturnuskonjunktioner under de kommande 200 åren infaller i luft tecken. Detta är ytterligare en indikation på att vi gått in i luftens epok, och för många är detta även Vattumannens tid.

Jupiter kommer att stanna i Vattumannen i ett helt år (med undantag av maj, jun, jul när han faktiskt är i Fiskarna). Härliga  Jupiter representerar tur, expansion, medvetande höjning och han vill bredda vår kunskap, öka vår förståelse för världen och människorna i den.  Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

Här i humanitära tecknet Vattumannen utökar Jupiter vår medvetenhet och förståelse för samhället och världen och hjälper oss att få insikt  för hur andra tänker.  Frihet, jämlikhet och broderskap! Här hjälper Jupiter oss att vara klarsynta, opartiska, vetenskapliga och kanske också våga visa våra egna jag och det vi står för. Acceptans är en stor grej och vi kanske blir lite mer inkluderande och rättvisa. Vi söker vetenskap, utveckling och framsteg.

♒️  SATURNUS  7°41 i VATTUMANNEN

Saturnus skiftade över till Vattumannens tecken den 17/12 och han utgjorde en del i ”Den stora konjunktionen” den 21/12. Detta är den vida omtalade konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus som utgör början av en ny epok. Betydelsen är ju enorm eftersom det kommer att definiera vår värld under 20 år framöver.

Saturnus är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen 

♉️ URANUS  07°36 I OXEN

Uranus vände direkt den 14/1 ca kl 09:35. Uranus och Saturnus möttes i en exakt vara i kvadratur under veckan. Det är en transit som vi får se upprepas tre gånger under 2021. Det här är stort, och faktiskt  årets tema.

De gamla strukturernas kamp emot framtiden och utvecklingen.  Uranus är känd som ”väckarklockan”, eftersom dess aspekter och transiter ger plötsliga förändringar och chocker. Det styrs av Vattumannen, innovatören. Här handlar det om nytänkande, innovationer, utveckling, uppfinningar. Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

♓️  NEPTUNUS 20° 15 I FISKARNA

Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️ PLUTO i  25° – 26°02 I STENBOCKEN

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills  2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️   KIRON 7°44 i VÄDUREN

Den sårade helaren befinner sig nu på 6°52 i Väduren. Var än du ser att Kiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♊️ MÅNKNUTARNA 15°48 TVILLINGARNA & SKYTTEN ♐️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra och den södra noden i ett horoskop är också kända som ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden och det öde som väntar, grundat på de lärdomar du har lärt dig tidigare. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.  Noderna skiftar tecken.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00