Årshoroskop 2021 – Vågen

Vågen

23/9 – 22/10

Precis som alla de kardinala tecknen har Vågen behövt ta mer än sin beskärda del tuffa upplevelser och livet kan stundtals ha upplevts som en ständig kamp.

Genom Jupiters & Saturnus möte i Vattumannen 21/12 gick mänskligheten i en ny 20 årig tillväxtcykel som pågår fram till nästa konjunktion mellan de två. Samtidigt startade också en större cykel den så kallade ”luftmutationscykeln” som är en 200 årig rörelse som innebär att alla de kommande Jupiter/Saturnusmöten (vart 20:e år) kommer att infalla i luftens element. Årets sedvanliga tre Merkuriusretrograder kommer att infalla i lufttecken också.  30/1 – 21/2 vänder Merkurius retrograd i Vattumannen, 30/5 – 22/6 Merkurius retrograd i Tvillingarna, 27/9 -18/10 Merkurius retrograd i Tvillingarna

Här i luftens element förutspås nytänkande, innovationer, förnuft och forskning ligga till grund för de beslut som fattas. Underbart! Här i det nya luftiga klimatet förväntas du känna dig som hemma och trivas.

Nu befinner sig både Jupiter och Saturnus i ditt varma glada 5:e hus som öppnar hjärtat och främjar kärleken och kreativiteten. Nu blir livet mycket roligare och framtiden är löftesrik och spännande.

2021 ska du bara göra saker som känns rätt i hjärtat och gör dig glad. Inför varje situation bör du ställa dig själv samma frågor: Vill jag det här? För vem gör jag det?

Den mest intressanta processen som pågår under hela 2021 är spänningen mellan Saturnus – som står ansvar och begränsning och rebelliska Uranus som handlar om nya tankar, förändring och frihet. Saturnus står för tradition – Uranus är nydanande och vill öppna mot en bättre värld. De exakta datumen är 8-24 feb, 13-19 juni, 23 -30 dec.

Årets sol och månförmörkelser infaller:

26 maj: Fullmåne och månförmörkelse i Skytten
10 juni: Nymåne och solförmörkelse i Tvillingarna
19 nov: Fullmåne och månförmörkelse i Oxen
4 dec: Nymåne och solförmörkelse i Skytten

Kärlek & Relationer

2021 är aktivt och innehållsrikt redan ifrån start. Det stora skiftet till luftens element är till stor fördel. Äntligen ett klimat där du med dina gåvor kan fungera optimalt!

När det rör på sig i universum och stora förändringar inträder speglar det skeendena på jorden. Mysiga, skönhetsälskande, du drömmer om att leva ett vackert, balanserat liv samklang med alla i din närhet. Venus och Jupiter är zodiakens möjliggörare och de båda spelar tar stora och viktiga roller i ditt liv vilket gör det troligt att du kommer att bli mer än nöjd med resultatet.

Venus är aktiv hos dig  22/3 -15/4 och fortsatt i bra läge fram till midsommar. Sommarmånaderna är mindre aktiva än det övriga året så se till att få ordentligt med vila, mys och njutning. 16/8 – 11/9 är Venus i ditt tecken där hon glammar på och gör ditt liv så underbart. Bästa tiden för kärleken och romantiken.

Arbete & Karriär

Universum erbjuder ingen rast eller ro. Jan-feb är två stjärnspäckade månader då det gäller att hålla sig alert. Här finns en enorm potential, framgångståget går nu så det gäller att hålla sig framme med hoven. Denna tid är fylld av krut, motivation och möjligheter.

Det kommande året har massor med skapande och kreativitet att bjuda på och det är fördelaktigt att ta steget och förverkliga planer och projekt som ligger dig varmt om hjärtat. Norra noden rör sig nu igenom ditt kommunikativa 3:e hus vilket ger en fin utveckling i dina nära kontakter och sociala liv i närmiljön och de människor du har runt dig dagligen.  Skriv, tala med andra, bolla idéer och låt skapande magin äga rum.