ANNONS

Sommarsolstånds – ceremoni i Hillbo

/
Över Hillern, Hillbo, Ludvika

Sjön Övre Hillern, Hillbo, Ludvika.

2020 var det första året under min levnad som det inte blev någon stångresning i min fäbod i Dalarna. Ja, jag behöver väl inte nämna att det  berodde på coronaepidemin. Vad är en midsommar utan midsommarstång, spelmanslag, folkdräkter? Det kändes verkligen dystert och trist att vara utan allt det traditionella som vi alla  älskar.

Desto gladare blev jag då när mysiga Gunilla Gartzy, Borlänges skönsjungande näktergal och stjärna bjöd med mig på sommarsolståndsceremoni. Det här var ett riktigt spännande äventyr för mig som fick komma ut i skogen och uppleva magi på hög nivå.

Det var Gunilla Gartzy och Lena Lindblom som stod för detta fantastiska initiativ. Gunilla är förutom sångerska även mycket duktig inom det andliga, är seende, spår i tarot mm. Lena Lindblom är kvinnan bakom Hillbo Hälsan, och finns i Hillbo utanför Ludvika och är mycket uppskattad healer, kroppsterapeut och medium.

Det här var en mycket speciell dag eftersom det inföll en nymåne och eklips på 0° i Kräftan, precis samtidigt som sommarsolståndet. Allt detta ägde ju rum opposition Pluto, Saturnus och Jupiters möte i Stenbocken.

Den magiska cirkeln

Här sitter folket i cirkeln i väntan på att ceremonin drog igång.

Vid en nymåne möts ju Solen och Månen och naturligtvis var det kraften från Fader Sol, Mångudinnan och magin i förmörkelsen som användes. Det blev en kraftfull ceremoni för Moder Jord och för oss själva, för vårt helande och välbefinnande. Vi släppte smärtan i det förflutna, trummade, sjöng, bad. Vi fokuserade på på här och nu men öppnade även vägen för tilliten till att framtiden ska vara bra och innehålla det vi behöver. Kanske till och med mirakel.

Styrkan i att sitta i cirkeln alla tillsammans var enorm. Vi var alla ett när vi tillkallade de fyra elementens krafter och där vid sjön – men vid en lägereld, mitt i skogen kom energierna till oss helt naturligt. Elden, vattnet, luften och jorden var ju där med oss. Det var mäktigt och ett minne för livet.

Gunilla & Lena

Gunilla Gartzy och Lena Lindblom

Margareta vid Hillbo

Margareta pratar om planeterna

104747698_10158603425356907_2073272088007516172_o

4
41

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00