ANNONS

Nymåne i Kräftan

/

new-moon-royalty-free-image-853931564-1548955145

Nu på måndagkväll 20/7, 2020 kl 19:33 blir den magiska månen ny i känslomässiga Kräftans tecken på 28° 27.  Ovanligt nog är detta den andra nymånen i Kräftan i följd. Den första nymånen och eklipsen ägde rum på 0° i tecknet och nu ett månvarv senare har vi den andra nymånen i Kräftan här. Den äger rum i den sista graden av tecknet vilket ger den en dubbel betydelse av både ny början och avslut på en och samma gång. 

Det räknas till en av de känslomässigaste nymånarna eftersom månen blir ny i det tecken som styr månen – Kräftan. Vattnigare och känslomässigare än så går det nog inte att komma.  I den stunden  befinner sig Månen och Solen på exakt samma punkt. Saturnus är i en exakt opposition vid den här nymånen Stenbocken så det blir en intressant kombination. Ja, så Saturnus är närvaro bidrar till känslan av avslut och nybörjan i ett och samma andetag.

Å ena sidan har vi närande, omhändertagande Kräftan som med sin mjuka energi väcker kaskader av känslor som vi får tillfälle att hela nu. Nu fylls våra hjärtan av en sublim, kärleksfull, försonande och accepterande känsla. Empati och medkänsla för allt som lever, vi ser skönheten i naturen. Detta är perfekta tillfället för drömarbeten, intuition och astrala projektioner. Som alltid är en nymåne en början på en ny cykel. Släpp det gamla – andas in det nya..

Å andra sidan står Saturnus som en representant för verkligheten, sanningen, ordningen och moralen. Han vill att vi ska göra det bästa av våra liv, ta vara på chanserna vi bjuds och göra vårt allra bästa. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

Det är löftet en ny början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet.

  • Kräftan står för det modern. Hur är relationen till din mamma, dina föräldrar och hur är du själv som moder/fader?
  • Nymånen i Kräftan sätter familjen och det sociala arvet i centrum. Var kommer du ifrån, hur var din barndom? Vilken är din familjs historia? Vad har ni för traditioner i er släkt och varför? Det här är en tid då vi färdas igenom minnenas allé. Om du hittar något som skaver, minnen som inte känns bra är det jättebra tid för helande.
  • Att ge näring till andra är omhändertagande Kräftans stora grej i livet – känslomässig eller fysiskt. Det här kan vara bästa tillfället att se om din kost och kanske även fundera på din roll i relationer. Är du en givare eller en tagare i relationer? Har du en bra balans i flödet?
  • Månen styr allt det som tillhör det kvinnliga. Månadsblödningar, graviditet och moderskap kommer i fokus. Det här en perfekt tid för att bli med barn.
  • Kärleksrelationer och familjeband är viktigt nu. Kanske är detta tiden du önskar in en fast partner i ditt liv?

🌙 VAR FALLER NYMÅNEN FÖR DIG?

Det ger en fingervisning om vad som är på gång i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Kräftan kommer att få en extra skjuts! Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten – 28° 27 i Kräftan – faller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).

🌙 Om Nymånen faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

🌙 Nymånen faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Nymånen pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor. Här erbjuds du tillfälle att hitta SMARTASTE lösningen på din ekonomi.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Om du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning.

🌙  Om Nymånen faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära.

🌙 Om Nymånen  faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

🌙  Om Nymånen faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

🌙 Om Nymånen faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 8:e hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

🌙 Om Nymånen  faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

🌙 Om Nymånen faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

🌙 Om Nymånen  faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

7
54

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00