Venus sanna essens..

Detta är Venus heliga geometri som man får fram igenom att följa planetens rörelser på stjärnhimlen. Så strecket som ritas här är Venus spår.

Jag är ett stort ”fan” av planeten Venus och har under de senaste åren snöat in mig helt på att undersöka hennes betydelse. Från att först ha delat upp astrologin och mytologin i två intressesfärer har jag insett att de båda är ett och samma vilket var en stor upptäckt för mig. Jag har ju varit hack i häl på gudinnan sedan jag öppnade butiken Isis Kammare på tidigt 90-tal. Jag sökte Venus sanna essens som gudinna för jag ville förstå kulten, vad det var de tidiga kulturerna dyrkade. Jag ville bortom  allt det där blajiga nonsenspratet om att man inte ska klippa håret när Venus är retrograd och liknande.

Här är jag med Arielle Guttman i Athen september 2019.

Det verkliga djupet och förståelsen av innebörden av Venus fann jag igenom mötet med amerikanska författarinnan, astrologen och OPA-medlemmen Arielle Guttman som har ägnat en stor del av sitt liv åt att studera och forska i ämnet Venus.

Det var hon som först gjorde upptäckten att Venus formar pentagram uppe i himlen och till och med ritar gulliga små hjärtan i skyn. Detta har hon kunnat se genom data animationer av planetrörelserna. Igenom historien, i många kulturer, i olika tider, länder och världsdelar har människorna sett samma sak och svindlande frågan som står obesvarad dock är: Hur kunde mayafolket, och alla de gamla antika kulturerna i mellanöstern som för tusentals år sedan kunna veta om det här?

Det visar sig att Isis, Ishtar, Inanna, Afrodite och Venus bara är olika namn på en och samma gudinna.  Att talet 5, Fibonacci spiralen, det gyllene snittet – att allt leds tillbaka till henne -Venus.

Venus femuddiga stjärna, pentagrammet talar hennes språk. Skönheten, harmonin, balansen och kärlekens symboler. Rosen som alltid förknippats med Venus ritar hon själv på himlen. Det är så obegripligt och magiskt.

Det åttaåriga cykeln

Venus har en 8 år lång cykel och ungefär var 1,6 år går hon retrograd under ca 40 dygn. Vid varje retrograd möts Venus och Solen på en viss punkt.

13/5 vänder Venus retrograd på 21° i Tvillingarna.

Den nya Venuscykeln börjar när Venus och Solen möts i konjunktion i Tvillingarna. Detta sker alltid i mitten av de 40 retrograda dagarna. I år 2020 sker mötet den 3/6 på 13°35 i Tvillingarna. Detta är en stjärnspets. Om 584 dagar kommer Venus åter att gå retrograd, 72° bort i zodiaken möter hon åter Solen och en ny stjärnspets bildas. Så på varje 72° bildas en av spetsarna i hennes 5 uddiga stjärna.

Detta mönster upprepas totalt fem gånger på åtta år. 5 gånger 72° är 360° som zodiaken. Under dessa 8 åriga cykler är Venus retrograd 5 gånger och hon kommer alltid tillbaka mer eller mindre till samma punkt. Dessa åtta års cykler upprepas om och om igen. Stjärnspetsarna flyttas bara pyttelite (max 2°) under var cykel.

Det är så otroligt vackert och perfekt! När man sett detta mönster så förstår man HUR och på vilket sätt hon här skönhetens gudinna. Dessa geometriska mönster är den totala perfektionen!

Om pentagrammet..

Ja, de flesta av oss har ju fått lära oss att pentagrammet är förknippat med ondska, magi och svartkonst. Allt det där med spetsen upp eller ner är också bara skitsnack förstås vilket jag alltid misstänkt.

Här har vi bevis för att pentagrammet är Venus, skönheten och kärlekens symbol som tillhör Gudinnan! Jag är så lättad och lycklig för jag har alltid tyckt om symbolen och den har känns så rätt för mig.

För den som vill fördjupa sig rekommenderar jag Arielles Guttmans böcker.