Mars i Stenbocken

Under söndagen skiftar Mars, vår eldige krigare  stjärntecken och kliver in i Stenbockens tecken. 16/1, ca kl 14.00 sker övergången och Mars blir kvar där till 31/3. Som han är så stark i sin närvaro påverkar tecknet han befinner sig mycket.

Det sägs att Mars är exalterad i Stenbocken och det innebär att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. I detta jordnära tecken blir Mars grundad, metodisk och målinriktad. Här håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin vanliga impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta och har ett syfte.  Det finns en tanke bakom varje handling för i Stenbocken är det bara resultat som räknas. Ihärdig, seg, tuff, logisk och konsekvent.

Bäst med Mars i Stenbocken är att Marsenergin oss stärka vår vilja, finna motivationen. Vi kan hitta vårt kall eller riktning och kan skissa upp nya mål inför framtiden.

Bocken är business minded, en naturlig ledare som är slug och vet precis hur och när han ska använda sin makt. Han omvandlar vrede till konstruktiv energi och är i princip aldrig aggressiv.

I kärlek är han dock trögstartad för han vill inte välja fel och göra bort sig. Den han väljer – det ska vara den rätta. Sexuellt är han till att börja med återhållen och tveksam. Med den rätta partnern är han intensivt passionerad och har väldigt hög attraktionskraft.