Venus i Fiskarna

14/1 – 7/2 kommer Venus att vara i Fiskarnas tecken. Underbart! Här främjas fantasin och drömmarna och för det flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här.

Venus högre oktav är hennes andliga väsen och även den längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset kan hon finna och uttrycka här. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

I detta rörliga vattentecken är energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

⭐️ Om du själv är född med Venus i Fiskarna:

Då är det bara att gratulera för du är en intuitiv, känslig och empatisk individ som är vänlig, mjuk och följsam. Du är så bekräftande och accepterande emot oss andra att de allra flesta tycker att det är underbart att vara runt dig.

Unikt med dig är att du är så långt borta ifrån materialism och statusjakt. Det är inte en människas position eller makt som får dig att bli intresserad. Du gillar att umgås med dem som är intressanta och spännande och du har vänner ifrån den högste till den lägste i samhället.

Det är troligt att det kreativa uttrycket är viktigt för dig – musik, dans, konst , design, färger eller vad det nu kan vara som är ditt område är en stor del av din identitet. Annars kan det precis lika gärna vara så att det är andligheten och din personliga utveckling som är din grej.

Det sägs att det finns något mystiskt och ogripbart över dig. Det finns en längtan i din själ efter något som är svårt att beskriva eftersom det inte har med det här jordelivet att göra. Skuggsidan i den här positionen är att du kan vara undanglidande, vägra ta ansvar, vara världsfrånvänd – och vissa får en offermentalitet.

Venus passar jättebra i Fiskarnas tecken (dock allra bäst i Oxen och Vågen där hon är styrare). Det heter att Venus är upphöjd/exalterad i Fiskarna – vilket betyder att Gudinnan passar väldigt bra här där hon kommer till sitt kanske vackraste uttryck.

Det finns dock en enorm skillnad mellan positionerna. I Oxen är Venus kraftfull, sensuell, jordbunden, sexig och medveten om att hon är den tillbedda. I Fiskarna strävar Venus inte alls emot världsliga utan emot universum, Nirvana eller kanske till och med Gud.