PĂ„ Himlavalvet – Vecka 53

nyår 2020

Foto: Johnny Eriksson

KÀra AstrologivÀnner!

Det Ă€r sĂ„ spĂ€nnande tider vi befinner oss i och det Ă€r en fantastisk och inspirerande stjĂ€rnhimmel som möter oss nu. TĂ€nka sig att detta Ă€r Ă„rets sista ”PĂ„ Himlavalvet”.

Jag tillhör dem som lÀngtar efter ett nytt Är och 2020 Àr troligtvis ett spÀnnande, dramatiskt och Àven förÀndrande Är.  Det som fÄr mig att tro det Àr bland annat det faktum att vi har hela sex eklipser att se fram emot vilket Àr tvÄ mer Àn vanligt.

Ja – vi Ă€r mitt uppe i en brinnande eklipssĂ€song och hĂ€r kan verkligen precis vad som helst hĂ€nda. Ja, ingen missade vĂ€l annandagens nymĂ„ne och solförmörkelse? Anar att ni inte missade att se sambandet mellan eklipsen och tyfonen i Filippinerna. Den inföll bara nĂ„gra timmar senare.

Eklipsens var synlig frÄn Saudi-Arabien, Oman, delar av Indien (mest Kerala) och hela vÀgen österut bort till Filippinerna.  Bilderna finns hÀr.. 

NĂ€sta stora eklips Ă€r fullmĂ„nen i KrĂ€ftan den 10/1 som ocksĂ„ kommer med en mĂ„nförmörkelse och.. viktigast av allt – den ytterst ovanliga konjunktionen mellan Saturnus och Pluto. Sist vi mötte en sĂ„dan konjunktion i Stenbocken var pĂ„ 1500-talet i samband med att Luther spikade upp sina teser och reformationen kom.

Det Ă€r i tider som dessa som verkliga ”gamechangers” kan Ă€ga rum och man kan komma att tappa hakan. Visst kan naturkatastrofer vara en del av det, men det vi kommer att fĂ„ se under 2020 Ă€r genomgripande förĂ€ndringar i samhĂ€llet. Det kan röra politik, miljö, makt och pengar eller vad som Ă€r mycket troligt hĂ€r.. förĂ€ndringar i religion och sĂ„dant som berör oss i hjĂ€rtat.

Andra nyheter hÀr som Àr bra Àr förstÄs Mars nya position i Skyttens tecken som kommer att ge lite fart pÄ livsandarna och hjÀlpa oss igÄng med det nya decenniet. Fundera gÀrna över vad du vill med detta nya Är..

Vad vill du göra och vart vill du komma? Jag tÀnker som vanligt attraktionslagen och vill att du ska skapa inre bilder, drömmar och visioner inför det nya.. Det kommer att hjÀlpa dig att förverkliga dina drömmar.

☀  SOLEN 8°-15° i STENBOCKEN ♑

NÀr Solen rör sig igenom traditionella jordbundna Stenbocken söker vi vÄra rötter, traditionen, familjen och vi blir mer grundade och verklighetsnÀra. De flesta njuter av att bara fÄ landa i den hÀr jordnÀra energin. HÀr kan maten, lugnet och harmonin utgöra det centrala för oss i alla fall under Stenbockens första halva. Men hÀr, i stillheten finner vi ofta bÄde tiden att planlÀgga och lusten och viljan att komma nÄgon vart i livet. Stenbocken stÄr ju för ansvar, ambition och vilja att komma nÄgon vart i sitt liv.  Arbete, struktur, verklighet och varaktiga resultat Àr Stenbockens gebit.  Grattis pÄ födelsedagen Stenbocken!

🌝 MÅNENS FÄRD

MÄnen befinner sig under mÄndagen i Vattumannens men skiftar pÄ eftermiddagen vid 17.00 till Fiskarnas sfÀr och dÀr tillbringar La Luna Ärets första dygn fram till 2/1 kl 06 nÀr hon tar steget över till VÀduren pÄ lördag eftermiddag kl 17:30 och dÀr blir hon givetvis kvar fram hela veckan ut. Den 3/1 kl 05:46 bildar mÄnen sitt första kvarter i VÀduren. MÄnen Àr tilltagande och det kvarstÄr hÀrifrÄn en vecka tills dess mÄnen blir full i KrÀftans tecken och vi har en mÄnförmörkelse att se framemot. SpÀnnande!

♑ MERKURIUS 1°-12° I STENBOCKEN

NĂ€r den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken sĂ„ blir ocksĂ„ vĂ„ra tankar och handlingar fĂ€rgade av den energin. Nu vĂ€nder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga. Merkurius hĂ€r ger nĂ€stan en högtidlig kĂ€nsla eftersom ett helt Ă„r har passerat sedan sist och nu gĂ„r tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har Ă„stadkommit det senaste Ă„ret. Hur vi tagit tillvara de chanser och omstĂ€ndigheter som gĂ„tt vĂ„r nĂ€sa förbi? HĂ€r kanske vi börjar smida vĂ„ra planer och planlĂ€gger vad det kommande Ă„ret ska innehĂ„lla? Struktur, lĂ„ngsiktighet och ihĂ€rdigt arbete Ă€r vad vi kan tĂ€nka pĂ„ nu. Vi tĂ€nker Ă€ven pĂ„ vĂ„r familj – i synnerhet de Ă€ldre, pĂ„ slĂ€kten och vad som har hĂ€nt under Ă„ret. Men allra mest tĂ€nker vi med Merkurius hĂ€r pĂ„ vĂ„r karriĂ€r, vĂ„r framtid och hur vi ska utvecklas och uppnĂ„ vĂ„ra mĂ„l – för oss sjĂ€lva och vĂ„ra familjer. Merkurius i Stenbocken

♒VENUS 12° -20° I VATTUMANNEN

Det Àr en mÀrklig position för kÀrlekens gudinna att befinna sig i ett fast, lufttecken och hennes passionerade natur tonas ned och hon fÄr framstÄ som en intellektuellt högtstÄende varelse som kommer med smarta kommentarer.
Det hÀr Àr en tid dÄ tankar och ideologier smids och planlÀggs. Vi mÀnniskor gör upp scheman och handlingsplaner. Nu gillar vi att bli hörda, respekterade för vÄra Äsikter. Vi kan vara lite mer okonventionella och sjÀlvstÀndiga i vÄra tankar. HÀr gillar Venus att debattera, diskutera och vara lite mer fritÀnkande. Yttrandefrihet och rÀttvisa Àr A-O för Venus i Vattumannen.

♐MARS 27° i SKORPION – 1° I SKYTTEN

NĂ€r Mars befinner sig i Skyttens fylls vi av höga ideal som vi Ă€r fĂ€rdiga att slĂ„ss för. Vi vill att det ska hĂ€nda grejer – och helst nu pĂ„ en gĂ„ng. Det hĂ€r handlar inte om lĂ„ng och trogen tjĂ€nst. Det Ă€r en sprittande, motiverande och igĂ„ngsĂ€ttande energi. Det kan vara nu att du kĂ€nner att det Ă€r dags att börja smida nya planer, börja om pĂ„ ny kula och kanske fundera pĂ„ vilka nyĂ„rslöften du ska ge dig sjĂ€lv inför 2020. Med Mars i Skytten satsar vi allt, vi satsar kallt pĂ„ det som vĂ„rt hjĂ€rta sĂ€ger till oss. Vi vill kĂ€nna att det hĂ€nder nĂ„got. MĂ„let och ambitionen Ă€r skyhög men dessvĂ€rre inte uthĂ„lligheten. Det som driver oss Ă€r idealismen – Mars Ă€lskar att fĂ„ rĂ€dda nĂ„gon i nöd, en prinsessa i ett torn eller liknande – om det gĂ„r. Om inte det gĂ„r att fixa duger det bra med vilket Ă€ventyr som helst. Mars i Skytten

♑ JUPITER 6° – 7° I STENBOCKEN

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE Ă€r vad Jupiter erbjuder. FrĂ„n den 2/12 2019 och ett drygt Ă„r framĂ„t till den 19/12 Ă„r 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och hĂ€rliga energi i Stenbocken. Han Ă€r en glad optimist som skĂ€nker lycka, vĂ€lstĂ„nd, frĂ€mjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bĂ€ttre. I hans nĂ€rhet föds nya och fantastiska idĂ©er.

Stenbockens symbol Àr ju den lilla bergsgeten som klÀttrar upp för den stuprÀta bergvÀggen och mot alla odds sÄ nÄr han bergets topp. NÀr Jupiter befinner sig hÀr frÀmjar det starka ambitioner hos mÀnniskor.  HÀr lyckas vi genom att hÄlla oss till vÄra planer och inte avvika en tum ifrÄn den redan utstakade vÀgen. Vi Àr alltsÄ inte grÀnslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken. Nu tar vi vÀlavvÀgda steg, vi Àr noga förberedda, pÄlÀsta och planlagda. Genom att vara mÄlinriktade och uthÄlliga skördar vi vÄra framgÄngar. Vi Àr praktiska och tÀnker noga efter och kalkylerar vÄrt nÀsta drag. Det hÀr Àr inte en tid nÀr förÀndringar sker hastigt och lustigt. Jupiter i Stenbocken

♑ SATURNUS 21° I STENBOCKEN

Sega Saturnus har fĂ„tt upp Ă„ngan och befinner sig nu pĂ„ Stenbockens 21:a grad. Visst, det Ă€r alltid lite tungt nĂ€r Saturnus Ă€r med – men mycket skönare trots allt att han Ă€r pĂ„ vĂ€g in i framtiden Ă€n att han tvingar oss att titta pĂ„ vĂ„ra gamla sĂ„r och begrĂ€nsningar.  Saturnus Ă€r ju förutom tidens gud Ă€ven The Lord of Karma och han aktiveras maximalt nu i och med kontakten med noderna, Mars, Merkurius och Pluto.  Saturnus i Stenbocken

♉ URANUS 2° RETROGRAD I OXEN

Uranus backar nu och bearbetar denna vecka Oxens 2° 43 – 2° 40 i Oxe. HĂ€r befinner  sig i Oxen under ytterligare sex Ă„r. Var Ă€n han upptrĂ€der skakar han om oss och erbjuder oss möjligheten att förnya oss, att hitta vĂ„rt eget unika jag, att finna vĂ„r egen inre sanning. Att Himmelen (Uranus) möter Jorden Ă€r stort och vi kan förvĂ€nta oss att allt mellan himmel och jord kan Ă€ga rum. JordbĂ€vning Ă€r det första man tĂ€nker pĂ„, men förvĂ€nta er nytĂ€nkande runt jorden sjĂ€lv, lĂ€nder, Ă€gande av lĂ€nder, vilket folk som ska fĂ„ bo var exempelvis. Det kan ocksĂ„ handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus Ă€r vĂ€ckarklockan som fĂ„r oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idĂ©er. Ekonomi Ă€r ett annat omrĂ„de som kommer att reformeras och skakas om hĂ€r. Han öppnar vĂ„rt medvetande och banar vĂ€g till ett nytt tĂ€nkande. Genom att Uranus nu slutligen trĂ€dde i Oxen har en ny epok börjat.

♓ NEPTUNUS 16° I FISKARNA

Sedan den 27/11 gÄr Neptunus direkt. Neptunus nÀrvaro i horoskopet stÄr för inspiration, drömmar, andlighet, synskhet, illusion och förvirring. Eftersom Neptunus Àr sÄ inkÀnnande, subtil och andlig Àr allt runt denna planet svÄrt att begripa och förstÄ. Neptunus kan handla om de andliga vÀrldarna, landet bortom, evigheten och kanske till och med gudsnÀrvaron. En ungdomlig och möjligen ocksÄ naiv sjÀl Àr vad som förknippas med personer som har en stark Neptunus i sitt horoskop. Vidrör Neptunus nÄgonting i ditt horoskop? Kolla vad du har pÄ 15°-18° i Fiskarna. Har du nÄgonting pÄ dessa gradantal i andra tecken kan du ÀndÄ bli pÄverkad genom opposition, kvadratur, trigon, sextil eller inkonjunkt. Under en Neptunustransit blir du mjukare, öppnare och kÀnner medkÀnsla och sympati. Kreativitet, fantasi och musik kan flöda ur dig nu. Din andliga kanal, blir öppen och tydlig. Det Àr den positiva sidan. Andra kan uppleva att det faktiskt Är dÄligt psykiskt och blir extra sensitiva under denna influens.

NÀrvaron Àr subtil och vi kÀnner inte av hennes rörelser lika pÄtagligt exempelvis de eldiga planeterna men tro för den sakens skull inte att Neptun enkom Àr mild och mesig. Neptunus kan locka oss ut pÄ riktigt djupa farvatten och pÄverka oss djupare Àn sjÀlvaste Pluto.  Neptunus jobbar med det undermedvetna, det andliga och i drömvÀrlden. Nu nÀr Neptun Àr i direkt rörelse kan vÄr varseblivning, vÄr tro och kanske kan vi komma pÄ andra tankar och öppna ögonen för en ny verklighet.

♑ PLUTO 22° I STENBOCKEN

Pluto bearbetar denna vecka Stenbockens 22° och dag för dag nu kommer Saturnus och Pluto allt nÀrmare varandra. Det Àr pyttelite som skiljer dem Ät. Detta skapar genomgripande förÀndringar som kommer att pÄverka utvecklingen pÄ jorden pÄ allvar. Transformationsprocesserna Àr igÄng och nÀrheten till Saturnus gör att mÀnskligheten ocksÄ fÄr smaka pÄ konsekvenserna av tidigare val.  Detta kommer att mÀrkas kollektivt för hela mÀnskligheten, men förstÄs ocksÄ i vÄra vanliga liv, Underjordens hÀrskare vill att vi mÀnniskor ska transformeras, utvecklas och finna den ultimata meningen med vÄr vandring pÄ jorden.

♈ KIRON 1° 41 I VÄDUREN

Detta Ă€r vĂ„r ”SĂ„rade Helare -Kiron” och han befinner sig i VĂ€duren 2019- 2027.  Förra veckan vĂ€nde Kiron direkt och befinner sig nu pĂ„ 0°, 29 i VĂ€durens tecken.§. Oavsett vilket stjĂ€rntecken du Ă€r född i sĂ„ kommer Kirons retrograd att pĂ„verka dig. Var Ă€n du ser att Kiron Ă€r aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller pĂ„ en personlig planet eller punkt sĂ„ kommer han att blottlĂ€gga dina djupaste sĂ„r och rĂ€dslor.  Kiron drar fram vĂ„ra sĂ„r och lĂ„ter dig uppleva den smĂ€rta och det lidande som din sjĂ€l behöver gĂ„ igenom för att du ska utvecklas och vĂ€xa som mĂ€nniska. Han fĂ„r oss att arbeta med sjĂ€lvkĂ€nsla och lĂ€ra oss att acceptera och Ă€lska det egna varandet. LĂ€xan handlar om att lĂ€ra oss att förstĂ„ vĂ„r sjĂ€ls sanna essens. LĂ€ra oss vem och vad vi sjĂ€lva Ă€r och fĂ„ en förstĂ„else för meningen med vĂ„r existens och vandring pĂ„ jorden. SjĂ€lens evolution och att höja oss över den mĂ€nskliga erfarenheten Ă€r den yttersta meningen med vĂ„ra inkarnationer. Kiron i VĂ€duren

♋ MÅNENS NODER 8° I KRÄFTA och STENBOCKEN ♑

De ödesmÀttade noderna Àr i rörelse och Àr nu helt lösgjorda frÄn den lite tunga energi som fÀrgade skeendena.  Denna vecka befinner de sig pÄ 8 i KrÀftan/Stenbocken. Om du har nÄgon planet eller viktig punkt pÄ dessa grader kan du fÄ uppleva att ödet knackar pÄ din dörr, att karmiska hÀndelser sÀtts igÄng.  Norra Noden i KrÀftan  

 1. Var inte sista konjunktionen Pluto/Saturnus i Stenbocken under Franska revolutionen pÄ 1700-talet?

 2. Linn skriver:

  Kommer det nĂ„got veckans horoskop denna vecka? Jag Ă€r ivrig pĂ„ att lĂ€sa. Är tvilling 😊

 3. Vecka 53 finns inte i detta Ă„rsskifte. Nu Ă€r det vecka1. Vid Ă„rsslutet 2020 finns dock vecka 53 fr om 28.12 vet inte vem som bestĂ€mmer detta men sĂ„ Ă€r det. 😇

  1. Jo, jag googlade detta och kom till den insikten sjÀlv.

 4. Kamila skriver:

  Tack för det du skriver om Ă„r 2020 undrar vad kommer att hĂ€nda đŸ™đŸ”źâ€ïž
  TĂ€nkte pĂ„ tidslag nĂ€r du lagt upp det 21:21 Ă€r det nĂ„gon mening med det 🌏

Kommentera inlÀgget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Genom att klicka pÄ "Skicka kommentar" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..