Jupiter i Stenbocken

 

Why-Ganesha-has-a-Broken-Tusk

💫⭐️ Måndagen 2 december träder gudomliga Jupiter in i Stenbockens stjärntecken! ⭐️💫

Det är ett enormt energiskifte på gång som påverkar utvecklingen här på jorden för alla. När Jupiter sanningens ljus färdades igenom Skytten trivdes han förstås optimalt som han var hemma i sitt eget expansiva och generösa tecken.

Nu när han glider in i det kardinala jordtecknet Stenbocken har han inte riktigt samma glada underlag utan här blir han målsökande, fokuserad och vi riktar vår vilja och energi. Här formar våra tankar sig efter redan lagda strukturer. Realism, tid och verklighet blir viktiga faktorer att ta hänsyn till. Nu vill vi människor se konkreta resultat, mindre snack – mera verkstad. Struktur, konkreta planer och produktivitet är nyckelord. Stenbocken vill stödja sina beslut på mätbara resultat, bevis, forskningsrapporter och det som är evidensbaserat .

♐️ Jupiter i Stenbocken

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE är vad Jupiter erbjuder. Från den 2/12 2019 och ett drygt år framåt till den 19/12 år 2020 befinner sig magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi i Stenbocken. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer.

Stenbockens symbol är ju den lilla bergsgeten som klättrar upp för den stupräta bergväggen och mot alla odds så når han bergets topp. När Jupiter befinner sig här främjar det starka ambitioner hos människor.  Här lyckas vi genom att hålla oss till våra planer och inte avvika en tum ifrån den redan utstakade vägen. Vi är alltså inte gränslösa, spontana och vilda som Jupiter kunde vara i sitt eget tecken.

Nu tar vi välavvägda steg, vi är noga förberedda, pålästa och planlagda. Genom att vara målinriktade och uthålliga skördar vi våra framgångar. Vi är praktiska och tänker noga efter och kalkylerar vårt nästa drag. Det här är inte en tid när förändringar sker hastigt och lustigt. 

Globalt kan tufft ledarskap ses som något tryggt och stabilt.  Drivkraften i ekonomisk tillväxt och makt är starkare än någonsin.

Positivt kan Jupiter i Stenbocken visa på behovet av att få tillbaka moralen, integriteten och den etiska standarden – tänk exempelvis på uthängningar på internet och liknande. Jupiter i Stenbocken kan hjälpa till att få bukt med maktmissbruk och girighet eller missbruk av ideologier.  I sitt mest destruktiva uttryck kan hänsynslösa ledare träda fram som skapar maktfullkomliga ideologier.

🔮 Kultur och andlighet 

Om den kulturella och andliga medvetenheten blev berikad av Jupiters närvaro i Skytten kommer vi få se att andligheten tar en helt annan riktning nu.

När Jupiter befinner sig i konservativa Stenbocken blir andligheten mer knuten till den gamla välbeprövade formen av andlighet. Vi kan se värdet av det som är känt, välbeprövat och tryggt. Vi kanske väljer att gå in i andliga samfund och grupper som följer en tradition.

15473327-lucky-symbols-horse-shoe-four-leaf-clover-and-ladybug
🍀 Jupiter har befunnit sig i Stenbocken
 • 20/1, 1984 – 6/2 – 1985
 • 3/1, 1996 – 21/1 – 1997
 • 19/12, 2007 – 5/1, 2009
Förra gången Jupiter var i Stenbocken hade vi global finanskris.
På det personliga planet:

Jupiter lyser upp och skänker lycka. Det är ni som är födda i Stenbockens tecken och i opposition även Kräftan kommer nu att åtnjuta Jupiters magiska krafter. Väduren och Vågen kan också komma att få del av Jupiters härlighet även om lyckodosen inte blir lika stark och påtaglig som när planeten befinner sig stjärntecknet eller mitt emot.

Alla ni som har personliga planeter i Stenbocken: Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter eller Ascendenten eller MC i Stenbocken kommer att få positiva effekter av under den nästan 13 månader långa planettransiten. Det gäller även alla ni som har någon eller flera personliga planeter i Kräftan, Väduren och Vågen. Kolla också i vilket hus Jupiter faller nu för dig.. Det kan visa vilket område i ditt liv som Jupiter kommer att höja och utveckla under de kommande 13 månaderna och det är så intressant att följa.

Jupiters färd igenom de tolv husen

 1. Kerstin skriver:

  Hej, Är det ett skrivfel om skytten?
  ”Alla ni som har personliga planeter i Skytten….. eller MC i Stenbocken”
  Ska det vara Skytten eller Stenbocken?

 2. Ha ha ! Ja du börjar känna mej vid dethär laget! Jag är däremot inte troende längre, jag är vetande – och det är en stor skillnad för mej. Nyfiken är jag också på framtiden, det händer så mycket i mitt inre liv. Safari skulle också vara kul, hoppa fallskärm skulle jag göra om jag var yngre och inte hade ont i knän och höfter! Nu hoppar jag i fantasin varenda gång jag ser en stor fågel sväva i det blå! Kram på dej! ❣

 3. Hej, hur kan man på ett enkelt sätt få reda på i vilket hus planeter är i osv. Kommer aldrig längre än att jag nu vet mitt ascendent tecken?☺️

 4. Neeej! Ingen gammal beprövad andlighet för denhär Stenbocken, inga samfund eller gamla traditioner. Allt det har jag lämnat för länge sen, så jag är FRI ifrån den tolkningen, definitivt! ❣

  1. Ha, ha.. jag anade att du skulle reagera så. Men det behöver inte vara så illa som det låter. Är inte ditt sätt att tro det beprövade för dig nu? Det trygga? Håll dig till det då (det vet jag att du gör). Det är alltså inte troligt att du går på safari och testar andra sätt än ditt nu.
   Men som du är född i Stenbocken själv är det ju främst inte jupiters läge i tecknet som är det du ska glädjas åt utan det faktum att mirakelgöraren passerar över din sol och säkert andra planeter också. Kolla även vilket hus Jupiter faller i. Massor av utveckling, tur och glädje väntar.

 5. Sara skriver:

  Hej jag har nyligen fått reda på min födelsetid via arkivet. Har jupiter i vattumannen om jag förstått rätt. Men hur vet jag vilket hus 🙈
  850325 kl 18 03
  Har haft ett riktigt tufft år men mitt jag har aldrig varit starkare efter detta. Hoppas på nånting positivt med 2020 trots chiron 🤔
  Tusen tack på förhand, Kramelikraaamar Sara

  1. Okay! Du kommer att ha Jupiter i ditt 3:e hus och 4:e troligtvis eftersom du inte gav mig någon födelseplats. Jupiter kommer ju också att vara i kvadratur till allt som är du i Väduren. Det blir ett fint år tror jag. Du kommer även att ha Uranus på din Mars. Väldigt spännande saker som man ser här. ❤️

   1. Sara skriver:

    Aaaa visste inte, föddes i Norrköping.
    Tusen tusen tack, ska genast läsa.
    💖💖💖

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..