Merkurius passagen

2016_mercury_transit_composite_sdo

EN MERKURIUSEKLIPS ÄGER RUM IDAG  – 11 nov 2019

Idag har vi märklig transit som jag vill göra er alla uppmärksamma på nämligen något så ovanligt som en merkuriuseklips – men den kallas vanligen för en ”Merkurius Passage”.

Eftersom Merkurius är så liten har han inte en chans att ställa sig i vägen och förmörka någonting. Han är så liten och nätt, svart och rund som en hockeypuck ungefär ser han ut när han glider fram över solskivan. Eller kanske som en liten lus som vandrar över Solen kan det se ut som härifrån.

Denna händelse inträffar sällan eftersom det är många parametrar som ska uppfyllas. Det ska vara en Merkurius/Sol konjunktion, Merkurius ska vara retrograd, de båda planeterna ska befinna sig vid Merkurius noder.

Detta fenomen inträffar ungefär 13 gånger varje århundrade. Nästa Merkurius passage kommer den 13 november 2032.

Transiten  börjar kl 12:35 UT (7:35 am EST) och varar i nästan sex timmar.

 1. Lisa skriver:

  Jag har länge haft samma fundering som Es och Månen. Min ascendent är skorpionen, således mitt första hus, eller hur? Då faller skytten i mitt andra hus osv. Då kan jag bara anta att det finns ett annat system som Margareta utgår från… solen i första huset?

 2. ES skriver:

  Hej! Jag är också nyfiken på hur det kan komma sig att fullmånen i Oxen infaller i mitt natala 6e hus, men här står 8e? Hjälp mig att förstå 🙂 MVH

 3. Månen skriver:

  Hej! Tack för en bra blogg 🙂 Jag undrar bara, när du skriver veckans horoskop så står det tex: väduren din måne är i ditt 2a hus. Men om jag kollar tex: astro.com (dagens horoskop med min personliga födelsetid) står det att tisdagens fullmåne är i mitt 12e hus? Det har alltid varit olika varje gång därav jag undrar om jag läser mina horoskop helt fel. Eller kan månen vara i 2 hus samtidigt? Tacksam för svar:)

 4. Kamila skriver:

  Tack Margareta för en magisk beskrivning 🙏❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..