Höstdagjämning

 

DSC_0293
Gott folk! Nu är den höstdagjämningen strax här! Härligt tycker jag förstås som älskar hösten och allt det mysiga som väntar när vi drar oss inomhus och boar in oss.

Astrologiskt är höstdagjämningen det ögonblick då Solen lämnar Jungfrun och träder in i Vågens stjärntecken och just i år sker detta måndagen den 23/9 klockan 09:50.

Detta ögonblick äger rum när solen passerar gränsen mellan norra och södra himmelssfären och höstdagjämningspunkten. Den kan infaller vid olika klockslag – men vanligen runt den 22-23 september.

På engelska heter detta tillfälle ”autum equinox. Dagen är nu lika lång som natten och härifrån blir det bara mörkare och mörkare.  (Det engelska ordet för vårdagjämning ”equinox” härstammar ifrån latin och betyder equi = lika och nox = natt).

  1. Jag och min make ska åka till Stonehenge kl 05.00 måndag morgon och stå i the inner cirkle när solen (förhoppningsvis) går upp höstdagjämningen/automn equinox…ska bli sååå underbart att uppleva 👌❤🌄🕔🌑🌠

    1. Wow! Vad underbart Karin! Jag önskar att jag fick uppleva höstdagjämningen där någon gång. Det är helt fantastiskt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..