Är du morgonstjärna eller aftonstjärna?

 

240_F_246883805_deGcJ2JhcOje7JY7GDNTwNpr9dIcIBvm

Vill du veta någonting om en människas kärleksliv, preferenser, lusta och böjelser så är det två planeter du ska examinera på djupet – Venus och Mars. Genom att studera vilket tecken, hus och vilka aspekter som bildas till andra planeter får du hela bilden.

Den här veckan är Venus i fokus eftersom hon nu är jättenära självaste Solen! Wow.. säger vi astronördar. Jag kommer här att gå igenom detta på djupet.. men först, låt oss titta lite närmare på henne.

Venus är gudinnan personifierad..

Upphöjd, älskad och åtrådd höjer hon sig över det värdsliga. Hennes blotta närvaro är skönhet och kärlek och allt hon vidrör blir underbart. Venus utgör det goda i livet, hon kommer från njutningarnas planet och hon styr de sköna konsterna. Så det som berör våra sinnen, det som är gott, härligt, vackert är Venus skapelse. Hon är den totala harmonin, naturen, färgen, formen, smaken, doften – allt det vackra.

Det minsta hon förväntar sig är att bli älskad och dyrkad – och det är hon naturligtvis alltid. Hon är ju kärlekens gudinna – allt vi strävar efter och önskar.

Hur påverkar Venus dig?

Kolla in var Venus befinner sig i ditt födelsehoroskop. Det tecken hon befinner sig i födelsehoroskopet säger någonting om vem hon älskar, vad hon njuter av och hur hon vill bli älskad och tillfredsställd. Det hus hon befinner sig i visar vilken scen hon framträder på och glöm inte att se om det finns aspekter till andra planeter också.

Är du en Morgonstjärna eller Aftonstjärna?

Visste du att dessa två grundtyper – Morgonstjärnan och Aftonstjärnan visar hur du fungerar i kärleken? Detta är ditt känslomässiga temperament och avslöjar din syn på kärlek, trohet och visar vad du har för ideal och vad du uppskattar.

Det är jättelätt att direkt se i horoskopet vilken av de två typerna du tillhör. Är Venus före Solen är du Morgonstjärna. Befinner sig Venus efter Solen är hon en Aftonstjärna.

Exempel: Venus före Solen – din Sol befinner sig 10 grader i Skorpionen och Venus befinner sig låt säga 29° i Vågen.. Ja då är hon före Solen. Hon anses vara för ända till dess hon är alldeles invid Solen.

Om Venus däremot skulle uppträda efter Solen dvs 11°eller mer i Skorpionen eller Skytten så är hon en Aftonstjärna. Alla planeter rör ju sig motsols genom zodiaken – (tvärt om det håll som klockan går).

Morgonstjärnan – Venus Lucifer

Dessa människor bär på en känslomässig fräschör som påminner om en nyutslagen ros. De är känslostyrda och deras känslor kan plötsligen blossa upp. De är levnadsglada, pigga, nyfikna och kanske även omedelbara och direkta.  Den öppenhjärtiga Morgonstjärnan förälskar sig lätt och ofta men är inte den tålmodiga typen.

Här finner vi de öppna, spontana, ivriga människorna som kan vara impulsiva och välkomnar nya intryck, personer och upplevelser.

Om inte partnern motsvarar förväntningarna bleknar Morgonstjärnas känslor bort. Tålamod är inte morgonstjärnans grej, inte ånger, bitterhet heller. Morgonstjärnan återhämtar sig ganska snabbt efter en känslomässig besvikelse och är definitivt inte den sentimentala typen.

Aftonstjärnan – Venus Hesperus

Aftonstjärnan älskar med hela hjärtat och är väldigt djupa i sina känslor. De har integritet, känslomässigt är de mognare än de impulsiva Morgonstjärnorna.

Man kan säga att Aftonstjärnan har en längre anknytnings-sträcka än Morgonstjärnorna men när de knyter sina kärleksband menar de allvar och vill att kärleken ska vara för evigt. Här är kärleken på riktigt, det är allvar och den stora romantiken som gäller. De är inte lika snabba och öppna med sina känslor som Morgonstjärnorna de är istället oerhört passionerade och upplever ofta kärleken och känslorna mer intensivt.

De är allt annat än lättsinniga och de glömmer inte i första taget. Det kan ta lång tid för en Aftonstjärna att komma över ett svek, en separation eller annat känslomässigt trauma. Den här typen kan komma att älta det som varit och i värsta fall bli så djupt besvikna att de inte kan komma över sina sår.

 1. Hm. Detta stämmer inte aalls på mig.
  Är 16 grader kräfta och Venus 14 grader i tvilling. Trodde först att det innebar att jag är Aftonstjärna då och kände på pricken hur himla rätt det stämde på mig! Men, sen läste jag nu i kommentarerna att du förklarar för vissa här att tvillingen kommer före och skulle innebära att jag är morgonstjärna. Det stämmer inte för fem öre :/

 2. Sandra skriver:

  Hej. Vill du hjälpa mig med det här? Har läst på om Venus i jungfrun och 11e huset som jag har. Men vad betyder det här?

  Venus aspects
  Conjunction Mercury (0°14, separating)
  Sextile MC (0°09, Applying)
  Contra-Parallel Pluto (0°43)

  Vill lära mig så mycket som möjligt 🙂 tack för ett bra inlägg

 3. Anna skriver:

  Jag tror att mina ligger i konj annars är jag en morgonstjärna. Venus 3 grader Stenbocken och solen 8 grader Stenbocken, det skiljer 5 grader så det är inte en exakt konj. Men jag känner delvis igen mig i båda beskrivningarna men det kan hänga ihop med att de ligger i Stenbocken och 8e huset. Då blir allt lite mer seriöst och djupt 😊

  1. Hej Anna, jag är inte heller riktigt säker på svaret. Hur stora orberna kan vara är sådant astrologer debatterar om. Jag brukar absolut räkna en konjunktion med sol upp till 8 grader.

   1. Vad innebär det vid konjunktion ? Jag har 6 gr emellan.

    1. Ja Christina, om du är född med Solen och Venus 6° isär är du fortfarande en person som är född med ”Venus Invisible”. Varken morgon eller aftonstjärna.

 4. Jag är en sann Aftonstjärna – men såren har läkt, numera lyser jag kärleksfullt! ❣

  1. Åh.. vad fint! Men visst är det lite fascinerande med venus olika positioner.

 5. Hej Margareta!
  Stämmer klockrent på mig (tyvärr…)
  Sol ca 11 grader och Venus ca 19 grader, båda i Fiskarna i 7:e huset.
  Önskar att jag hade lättare för att släppa och gå vidare…

  1. Kära Aftonstjärna ❤️ Vi får hoppas att det snart dyker upp någon i ditt liv som kan ta emot din kärlek, lika ärligt och frankt som du erbjuder den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..