NymÄne i Lejonet

 

new-moon-ritual

🌚 MĂ„nen blir ny pĂ„ torsdag 1 augusti, kl 05:12 pĂ„ 08°37 i Lejonet.

Alla nya mĂ„nar stĂ„r för nystart – men denna Ă€r verkligen nĂ„got extra eftersom den Ă€r extra starkt motiverande och igĂ„ngsĂ€ttande; hela fyra planeter befinner sig i Lejonet nu. Minns att det dröjer nĂ„got dygn innan nymĂ„nens första strĂ„lar bryter igenom pĂ„ natthimlen och aktiviteten rasslar loss.

Sol, MÄne, Mars och Venus innebÀr eldens element, positiv energi, hetta och passion hela vÀgen. Lejonet styrs av sjÀlvaste Solen sÄ naturligtvis Àr det vÀrme som strÄlas ut. Denna livgivande, positiva energi frÀmjar kreativitet, generositet och skapande. Barn, lek och glÀdje Àr ocksÄ förenat med Leo.

Lejonet Àr ett hjÀrtetecken och kÀrlek, förÀlskelse och en utgÄende hÀrlig varm energi omsluter oss. Generösa Lejonet hjÀlper oss att öppna hjÀrtat bÄde för att ge och ta emot kÀrlek.

Om du bĂ€r pĂ„ gamla sĂ„r i ditt hjĂ€rta som har hindrat dig att vara ditt lyckligaste jag –  lĂ„t dĂ„ detta vara tiden nĂ€r du slĂ€pper taget om det gamla och tillĂ„ter nya influenser, nytt hopp och glĂ€dje komma in.

🌙 Vad vill du ha in i ditt liv?

Se detta som en möjligheternas mÄne för den kan kÀnnas lite som ett startskott. HÀr kan vi förvÀnta oss att energierna brakar loss, att det som var stagnerat plötsligen inte kÀnns sÄ trögt som tidigare.

Det kan innebÀra nytt jobb, nytÀndning, intressanta möten och nya spÀnnande tankar och idéer kan ta form under dessa stjÀrnor.

Vad Àr det som gör nymÄnen sÄ exceptionell? Det Àr flera faktorer som samverkar till detta:

 • Merkurius som varit retrograd vĂ€nder direkt i samma veva som mĂ„nen blir ny. Oh vad skönt! Nu Ă€ntligen kommer saker att fungera igen.
 • Att nymĂ„nen bildar en kvadratur till Uranus lyfter oss Ă€nnu ett snĂ€pp. Frihet, nytĂ€nkande, plötslighet och överraskningar innebĂ€r det. Nu hittar vi lusten och modet ta nya positiva kliv i vĂ„ra liv och börja tĂ€nka framĂ„t. Kanske ta initiativ och vĂ„ga lite mer Ă€n vanligt.
 • Jupiter aktiveras i trigon vilket Ă€r spĂ€nnande och roligt för det kan innebĂ€ra tur, överraskningar och ge nya impulser. HĂ€r kan saker du drömt om bli förverkligade.

đŸ’„ Kolla var nymĂ„nen faller i ditt horoskop!

Det ger en fingervisning om vad du ska fokusera pÄ under den kommande mÄncykeln. SÄ ni som har Ascendenten, Solen, MÄnen, Mars eller Venus pÄ Lejonet, 8° (fem grader isÀr, uÄĚt eller nedÄt rÀknas ocksÄ) ni kan rÀkna med en extra skjuts framÄt.

NymÄnen handlar om att slÀppa det gamla, och pÄbörja en ny cykel av erfarenhet, att bjuda in en ny energi. Andas ut det gamla och andas in det nya! Gör gÀrna en liten nymÄnecermoni eller meditation.

NYMÅNEN I DE OLIKA HUSEN:

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 1:a hus?

Första huset börjar med ascendenten. Det Ă€r din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig sjĂ€lv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du Ă€r? Om du kĂ€nner att du vuxit ur din nuvarande roll Ă€r det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgÄngar, om vad du har, vad du Àger och din personliga ekonomi och hur du förvaltar din den.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nĂ€ra – det kan vara grannar, syskon, mĂ€nniskorna i grannskapet eller kvarteret dĂ€r du bor eller vem som helst som du trĂ€ffar pĂ„ daglig basis. Det Ă€r kommunikation pĂ„ den nivĂ„n som stimuleras och du kan förvĂ€nta dig att det hĂ€nder grejer inom din grupp eller nĂ€tverk nu.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjÀrde huset och den punkten handlar om din allra innersta kÀrna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det Àr ditt hem, din familj och dina allra nÀrmaste kommer upp nu.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 5:e hus?

Detta Àr scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit rÀknas alla hjÀrtefrÄgor sÄ förÀlskelser, kÀrlek, omtanke med andra, hjÀrtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour Àr ocksÄ femtehus relaterat.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 6:e hus  

Det Ă€r vĂ„ra dagliga vanor, arbetet och hĂ€lsan som kommer i fokus. TrĂ€ning, nĂ€ring och mat blir viktigt. Och nĂ€r vi vĂ€l Ă€ndĂ„ Ă€r igĂ„ng med att se till att vi Ă€r friska och starka – inifrĂ„n och ut.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och Àr tillhörigt VÄgens tecken. FredsÀlskande, balanserade VÄgen söker harmoni mer Àn nÄgonting annat. NÀr nymÄnen faller hÀr Àr det en puff för att vÄga ta ett nytt kliv i kÀrlekslivet. Det hÀr kan ocksÄ vara en helande tid nÀr du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 8:e hus  

Det Ättonde huset Àr tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och Àr förknippat med en rad svÄrförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och Àven döden sjÀlv. Allt som har med psyket och förstÄelse av mÀnniskan Àr 8:e huset. Djupa kÀnslor, passion, sex rÀknas hit och det gör ocksÄ andras pengar, makt och manipulation.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 9:e hus  

Det Àr glÀdje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hÀnda och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vÄgar vi ta nya kliv i livet. Kanske vÀlkomnar du en förÀndring, en flytt, resor nya kontakter

 Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmÄl och din karriÀr. Lycka, flöde tur och expansion förvÀntas inom din karriÀr. Du blir synliggjord och vÀldigt ofta kommer berömmelse och framgÄng som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 11:e hus  

HĂ€r vidgas ditt kontaktnĂ€t och du kommer i kontakt med mĂ„nga nya mĂ€nniskor. Du utvecklas genom möten med andra – det Ă€r vĂ€nner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nĂ€tverk som gĂ€ller. Det elfte huset förknippas med vĂ€rldsförbĂ€ttrande, eventuellt politiska tankar.

Om nymÄnen i Lejonet faller i ditt 12:e hus  

Detta Àr ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att fÄ vÀgledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. NymÄnen hÀr startar andliga processer inom dig.

 1. Hej
  LÀser dina inlÀgg varje vecka med stort nöje. Nu undrar jag hur jag tar reda pÄ vilket hus numÄnen infaller i?
  varma hÀlsningar
  Heléne

 2. Emelie skriver:

  Hej! Hur kan man veta i vilket hus mĂ„nen befinner sig? Är det i mitt födelseögonblick som avses? HjĂ€lp en nybörjare pĂ„ traven 🙂 mvh Emelie SkĂ€re

  1. Du mÄste ha ditt födelsehoroskop framför dig. DÀr kan man sedan utlÀsa var den 8:e graden i Lejonet infaller.

 3. Ja den faller i 4: huset
  Och det stĂ€mmer ganska bra, tĂ€nker mycket pĂ„ hur jag vill fortsĂ€tta mitt liv med familjen och hemmet, gamla vanor mĂ„ste Ă€ndras och bli mer levande. Mer glĂ€dje i livet đŸ€—
  Tack för bra lĂ€sning som vanligt ❀

  1. KĂ€raste Lotta Jungfru! Roligt att det gĂ„r bra för dig. ❀

 4. Först vill jag bara sĂ€ga att jag Ă€r sĂ„ himla tacksam för din blogg <3 Tusen tack!! För ett tag sen stĂ€llde jag en frĂ„ga om mitt kĂ€rleksliv och du sa att jag har progression till skorpionen (frĂ„n vĂ„gen) i min ascendent och att detta skulle vara positivt för mitt kĂ€rleksliv. Betyder en progression att jag numera har skorpionen som mitt ascendent-tecken för en lĂ„ng tid framĂ„t dĂ„? Är det bara ascendenten som Ă€ndras i en progression?

  /Rebecca, vÀrme frÄn en astronörd till en annan

 5. Sandra skriver:

  Hej! Är det huset som lejonet Ă€r i som menas? Är sol lejon, solen Ă€r i 11 huset. Lejon tecknet Ă€r bĂ„de 10 & 11 huset tror jag? Kollar pĂ„ min chart och grĂ€nsen mellan husen Ă€r mitt i lejonet. Hur vet jag isĂ„fall i vilket hus nymĂ„nen Ă€r?

  Nybörjare som vill lÀra mig mer & mer.
  Tack för en vÀldigt bra blogg!

  1. Hej Sandra, Det Ă€r inte sĂ„ lĂ€tt att se om jag inte har horoskopet framför mig men.. Vi söker den 8:e graden – sĂ„ gissningsvis kan den punkten falla i ditt 10:e hus tippar jag. Det hĂ€r Ă€r en gissning frĂ„n min sida. Men det lĂ„ter sĂ„.

Kommentera inlÀgget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Genom att klicka pÄ "Skicka kommentar" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..