”If you want to know something about the future – look at the past” –

If you want to know something about the future – look at the past”

Ovanstående är ett Dr Phil citat jag gärna använder mig av då och då.

När jag skriver mina veckohoroskop till er; Gott Folk så gör jag det med hjärtat.  Kanske jag pratar över era huvuden och skrämmer slag på er med mina astrologiska analyser som kan tolkas väl dramatiska. Jag har fått lite hintar om det på senaste och ska försöka bättra mig.

🔮 Kan astrologer förutsäga framtiden?

Delvis kan vi det. Vi kan få en viss information, fragment av helheten som det är upp till oss att tolka och tyda. Genom att studera planeternas rörelser på stjärnhimlen och deras cykler kan man se återkommande mönster. Vi tolkar tecknen i skyn, ser sambanden. Som jag ser det är det också vår uppgift att dela med oss av vår kunskap för att mänskligheten ska kunna göra bättre val.

Astrologin är så intressant eftersom det är en vetenskap i utveckling. Ständigt forskas det, vi testar nya teorier, upptäcker nya planeter och stjärnor och med varje upptäckt ökar förståelsen lite. Än så länge finns det inget sätt få reda på allt om framtiden i förväg. 

⭐️ Betydelsen av Saturnus och Plutos möten.

Ungefär vart 33 – 38 år infaller en konjunktion mellan Saturnus och Pluto och dessa möten är ”ökända” som ödesmarkörer eftersom det i farvattnen efter dessa sker stora historiska händelser som markerar mänsklighetens historia och utveckling. Men vi ser också att oppositionerna och kvadraturerna har stor betydelse och då blir det förstås lite tätare intervall – ca var 8 -9 år.

Varje Pluto/Saturnus möte varar i lite drygt två år. Saturnus – Pluto mötena är kollektiva och påverkar lika över hela världen och är inte något för den enskilda individen att jaga upp sig  för – eftersom det här är de stora skeendena det berör.

⭐️ 2019-2020-2021 är en tid när det är många ”stora” transiter på gång samtidigt.

  • Å ena sidan har vi Pluto/Saturnus konjunktionen
  • Vi har eklipssäsongen som är ovanlig just som den sammanfaller med Pluto/Saturnus.
  • Vi har Uranus som nyligen har skiftat tecken.

Vi var mycket nära en konjunktion (2° isär bara) under april 2019. Nästa exakta konjunktion äger rum den 10/1 2020 och intressant nog är denna dag också en fullmåne och en förmörkelse. Processen är pågående under hela 2019 och 2020.

🔮 Bör vi vara rädda?

Absolut! Men inte så rädda att vi sitter hemma och har ångest – men tillräckligt oroade att vi väljer att göra skillnad. Historia är intressant. Genom att blicka tillbaka kan vi göra antaganden om vad som kommer att ske i framtiden. Det är av en av anledningarna till  jag finner att astrologin också är ett så superintressant verktyg.

Det här behöver förstås inte betyda ett tredje världskrig är nära förestående. Jag kan utan att blinka räkna upp hur många varningsskyltar och tecken som helst som visar att vi; mänskligheten kollektivt har jättestora uppgifter att lösa omgående – helst utan att bråka. Jag tänker ju närmast på miljön förstås men vill inte bli för politisk här.

ASTROLOGISKA TRANSITER & HISTORISKA TILLBAKABLICKAR

Det första världskriget

Startskottet till det första världskriget var det berömda ”skottet i Sarajevo” när  ärkehertig Franz Ferdinand av Österrike med fru blev mördade. Men vid denna tid hade Pluto precis trätt in i Kräftan och bara någon vecka därpå gick även Saturnus in i tecknet.

Under denna blodiga fas ägde tre konjunktioner mellan Pluto/Saturnus rum. 4/10 – 1914, 1/11 – 1914, 19/5 -1915

Kriget pågick fram till 11/11, 1918.  Året därpå slöts ett fredsfördrag i Versailles som har kommit att kallas freden som gjorde slut på alla möjligheter till fred på jorden. Uranus hade då precis gått in i Fiskarna och världen törstade efter en konfliktlösning. Här ändrades maktbalansen mellan länderna helt. Ryssland kollapsade och till följd av detta löstes det Osmanska riket upp.

Det andra världskriget

Uranus hade precis trätt in i Oxen 1934 när Adolf Hitler för första gången deklamerade att han inte tänkte följa Versaillesfördraget utan avsåg rusta upp Tyskland militärt. När dessa planer förverkligades 1935 befann sig nästan alla de yttre planeterna, utom Saturnus i samma tecken som de nu intog igen 10/11, 2018. Alltså identiskt som de hade 10/11, 1935 – samma position eller i opposition. Vi har alltså anledning att dra öronen åt oss. Vara vaksamma och se om vi ser några paralleller mellan nu och då.

Vid själva krigsutbrottet 1/9, 1939 befann sig Saturnus kvadratur Pluto, och noden skiftade då tecken till Vågen. Kriget som kom att bli världshistoriens absolut största mänskliga katastrof pågick till den 15/9 – 1945.

Här hade världen kollapsat totalt och maktstrukturerna ändrades helt och den geopolitiska ordningen ändrades. Tiden mellan 1918 – 1945 hade de gamla rikena löst upp. Det brittiska imperiet, Osmanska riket, det gamla Ryssland och kort sagt hela världen hade lösts upp eller förlorat sin makt. Den geopolitiska strukturen ändrats och USA tog på sig rollen av att vara världens supermakt och ledare.

Efterkrigstiden 1947 – Pluto/Saturnus konjunktion  

Vid krigsslutet låg världen i spillror på alla tänkbara sätt. Världen behövde helas, rustas upp, lagas, återfödas. 1947 hade vi ytterligare en exakt Pluto/Saturnuskonjunktion. Statsmakterna gjorde stora investeringar i utbildning, offentlig välfärd och infrastruktur. Marshallplanen lades fram och här gick nästan hela världen gick in i en långvarig högkonjunktur med god ekonomisk tillväxt och låg arbetslöshet.

Åren 1964 -65 -66 Pluto & Uranus konjunktion opposition Saturnus.

Det här är åren som ”allt hände”. De svarta i USA fick rösträtt, Vietnamkriget startade, folk blev politiskt engagerade, kvinnlig frigörelse, sexuella revolutionen, fredsrörelsen, hippierörelsen uppstod, flower power mm.

1973/1974  Pluto/Saturnus kvadratur som var exakt sen höst

Den ekonomiska goda tillväxt, välfärd, balans och fred som rått i världen skakades allvarligt genom Oktoberkriget mellan Egypten och Israel. Här i Sverige kom vi att chockas över vad som kallades oljekrisen och fick börja att tänka om lite vad det gällde fossila bränslen och oljeberoende. Militärkuppen i Chile ägde rum vid Pluto/Saturnus kvadraturen.  Även invasionen av Cypern 1974 inleddes under Pluto/Saturnus kvadratur.

En exaktkonjunktion mellan Pluto/Saturnus ägde rum 8/11, 1982/83

1982 identifierades viruset som sprider viruset AIDS. Sjukdomen fick en enorm uppmärksamhet under 80-talets senare del.   Falklandskrig och slutet på militärdiktaturen i Argentina. Dessa år görs dock väldigt stora tekniska framgångar och steg mot att skapa nätverk – det som skulle med tiden utvecklas till att bli internet togs. Framväxten av Internet uppmuntrade världsekonomierna till en ny fas av rikedom.

Pluto/Saturnus kvadratur 1991/1992/1993

Krigen i forna Jugoslavien, Kroatien och Bosnien startade under en Pluto/Satrunus kvadratur. Det har kallats Europas största katastrof i modern tid. Under tre och ett halvt år utkämpades ett rått och brutalt krig i Bosnien där civil­befolkningen var uttalade måltavlor. Här börjar hemdatorer säljas även om den största bommen kom senare under 90-talet.

Saturnus opposition Pluto 2001/2002

Den 11/9 2001 var Pluto/Saturnus i opposition genomfördes de samordnade attackerna emot riktade mot civila och militära byggnader i USA. Attackerna dödade 2 996, skadade över 6 000 personer och orsakade skador i egendom och infrastruktur för minst 10 miljarder dollar. De allra flesta dödsoffer var de som dog i eller nära tvillingtornen, antingen då de attackerades eller rasade, detta har gjort att attackerna mot tvillingtornen har fått mest uppmärksamhet i media. Attackerna genomfördes av terroristorganisationen Al Qaida. I jakten på terrorister gick USA in i Afghanistan 2002. Saturnus/Pluto oppositionen kvarstod

2010/2011 Saturnus/Pluto kvadratur + att Uranus gick in i Väduren

Wikileaks får sitt stora internationella genombrott.  Smartphone-revolten/”den arabiska våren” bröt ut och spred sig som en löpeld i många stater i Nordafrika och Mellanöstern. Tunisien, Libyen, Egypten och många andra länder ville göra sig fria från diktaturer. Dessa uppror ledde till inbördeskrig i Syrien, Jemen och Libyen. Här uppstod också IS och terrorn bredde ut sig och katastrofen var ett faktum. Detta är ett av de hemskaste kapitlen i mänsklighetens historia och fruktansvärda onämnbara händelser har ägt rum. Dessa  mänskliga katastrofer ledde till flyktingströmmar och flyktingkrisen i Europa. Vi har ännu inte sett ett slut på lidandet.

Attentatet på Utöya i Norge, 22/7 -2011 skedde när 77 unga människor dog inföll när under tiden vi hade ett t-kors mellan Pluto, Uranus och Saturnus.