FullmÄne & MÄnförmörkelse i Stenbocken

🌕 FullmĂ„ne tisdag 16/7, kl 23:38 pĂ„ 24°04 i Stenbocken

Universum slÄr pÄ stort vid denna superdramatiska fullmÄne som aktiverar riktigt tunga, karmiskt förbunda punkter och planeter och eftersom den Àger rum under en eklips tillskrivs den oerhört stor betydelse.  En förmörkelse (eklips kallar jag dem) Àr en hundrafalt  starkare fullmÄne. Vid ett sÄdant hÀr tillfÀlle förÀndras vÀrlden. MÄnga beskriver eklipserna som energiportaler vi leds igenom, eller som katalysatorer ser till att skeenden utlöses.

Vid en fullmÄne stÄr Solen och MÄnen exakt mitt emot varandra:   Denna gÄng pÄ 24°04 i Stenbocken och KrÀftans tecken.

Gör ritual, magi eller meditation.. Det Ă€r ett unikt tillfĂ€lle att anvĂ€nda denna superpotenta energi till att förĂ€ndra vĂ„ra liv. Det spelar alltsĂ„ ingen roll i vilket tecken du Ă€r född! Alla kan anvĂ€nda kraften i sina inre arbeten.  Det gĂ€ller att skapa harmoni och balans, att tillĂ„ta transformationen och lĂ„ta magin Ă€ga rum. Det kommer att dröja tills dess vi Ă„ter kommer att fĂ„ vara med om en sĂ„dan hĂ€r stark eklips nĂ€r bĂ„da Pluto, Saturnus och noderna Ă€r inblandade. Visst, vi har en sĂ€song till i slutet av december och 10/1, 2020 – men antagligen aldrig mer under vĂ„r levnad igen.

KrÀfta & Stenbockstemat handlar om balansen och mellan vÄra innersta kÀnslor, familjen och hemmet (KrÀftan) kontra det offentliga livet, vÄr karriÀr, vÄrt rykte och ansvar (Stenbocken).

Det Àr viktigt att se om sitt hus och sina nÀrmaste relationer. Se till att alla har det bra nu, tala ut om det behövs och grÀv ner eventuellt groll som grumlat glÀdjen i familjen.
En annan grej som kommer upp vid StenbocksmÄnen Àr att kasta ett getöga pÄ karriÀren och fundera pÄ vad du vill, hur dina mÄl ser ut och hur du ska uppnÄ dem.

PĂ„ KrĂ€ftsidan finns Solen sjĂ€lv som med sitt ljus ger oss energi och livslust. Vid sin sida har hon denna gĂ„ng vackra Venus, kĂ€rlekens gudinna. Den norra noden aktiveras hĂ€r och hĂ€r har du möjlighet att lĂ€gga in dina drömmar om framtiden och vad du vill att den ska innehĂ„lla. Vanligen finns inga problem hĂ€r bland dessa ljusa, ”lĂ€tta planeter”. Men.. ganska ovanligt för oss svenskar att vĂ„ga tillĂ„ta oss att önska in det överflöd som Venus nĂ€rvaro utlovar, att vĂ„ga helt skamlöst ta för oss, att Ă€lska sig sjĂ€lv fullt ut, att njuta.

 • Venus – hon Ă€r ju kĂ€rleken och skönheten. Överflöd, njutning, glĂ€dje och pengar. Hon Ă€r kreativiteten, inspirationen, skapandet, det sensuella inom oss.
 • Norra noden – mĂ„nknuten, drakens huvud, Rahu – kalla punkten vad du vill. Den visar den karmiska fullbordan, den pekar pĂ„ sjĂ€lens strĂ€van, framtiden, det vi ska utveckla i det hĂ€r livet, dit vi Ă€r pĂ„ vĂ€g under den hĂ€r inkarnationen. Det vĂ€g vi blir lyckliga att vandra.

SÄ pÄ  Stenbockssidan har vi: Saturnus, Pluto, Södra Noden och MÄnen.

Eklipsen tydliggör vĂ„ra smĂ€rtor, komplex, skador i sjĂ€len sedan tidigare liv men kanske river det Ă€ven i de sĂ„r som vi fĂ„tt till oss i det hĂ€r livet nu? Om du mediterar eller gör ritual Ă€r sĂ„ viktigt att jobba med de fyra f:en = FörlĂ„telse, Frigörelse, Frid & Fullbordan. FörlĂ„telse till dig sjĂ€lv och till den som gav dig sĂ„ret, Lös upp alla karmiska band er emellan – tillĂ„t frigörelsen, andas in Frid andas ut smĂ€rtan, in frid ut smĂ€rta,  acceptera att den karmiska cykeln Ă€r fullbordad. Det Ă€r över – du Ă€r helad.  

 • Saturnus – den strĂ€nge fadern, den kosmiska lĂ€raren, tidens gud, liemannen, döden.  Han Ă€r begrĂ€nsningen, pĂ„minner om vĂ„ra svagheter, vĂ„ra tillkortakommanden, om sanningen, om moralen,  Tick, tack sĂ€ger Saturnus och pĂ„minner oss om att tiden gĂ„r för alla och envar. RĂ€ttvist, skoningslöst.
 • Pluto – Hades, dödens gud, underjordens hĂ€rskare, han som styr över det innersta i vĂ„ra psyken, han som möjliggör förĂ€ndring och transformation, som ser till det mörka i vĂ„ra sjĂ€lar, vĂ„ra innersta hemligheter.
 • Södra noden –  mĂ„nknuten, draken svans eller Ketu – kalla  punkten vad du vill – oavsett  Ă€r den starkt förbunden till det förflutna. Tidigare liv, hĂ€ndelser i detta livet, trauman, rĂ€dslor och allt möjligt vi slĂ€par runt pĂ„ i ryggsĂ€ckarna. Det handlar ofta om invanda beteenden som vi inte ens vet varför vi har. Ex vis rĂ€dslor, nojjor och sĂ„dant som; om det inte blir helat kan hindra oss ifrĂ„n att bli ditt lyckligaste jag.

Tillhör du dem som har din Sol, MÄne, Ascendent 24°  i Stenbocken/KrÀftan? (Fem grader upp eller ner rÀknas ocksÄ.) DÄ kan den hÀr fullmÄnen fÄ större betydelse för dig Àn man anar.  Alla oavsett vilket tecken du Àr född i kan kolla  i vilket hus fullmÄnen infaller i ditt personliga horoskop. DÀr mÄnen infaller (se betydelsen av huset) det Àr pÄ det omrÄdet som du kan förvÀnta dig en utveckling.

Fullmåne 16:7

 1. Sofia skriver:

  Hej
  SĂ„ intressant! Jag vill lĂ€ra mig mer…
  sÄ nyfiken att fÄ veta

  Tillhör jag dom som har Sol, MÄne, Ascendent 24° i Stenbocken/KrÀftan? Har den hÀr fullmÄnen stor betydelse för mig? Vart kan jag finna vilket hus fullmÄnen infaller i mitt eller min familjs personliga horoskop. Jag vill sÄ gÀrna fÄ veta vart mÄnen infaller och se betydelsen av huset, det omrÄdet som du jag/vi förvÀntas utveckling.

 2. Anneli skriver:

  Hej!
  Har accendenten i stenbocken och min mÄne i vattumannen i första huset.
  Hur pÄverkar det mig den hÀr veckan
  SĂ„ kul att att lĂ€sa dina horoskop😊

  Anneöi

 3. Anneli skriver:

  Har accendenten i stenbocken och min mÄne i vattumannen.
  Hur pÄverkar lÀget för mig denna vecka?
  Kul att lĂ€sa dina horoskop😊

  Anneli

 4. Sofia skriver:

  Jag kommer ha mÄnen typ exakt pÄ grÀnsen mellan hus 2 och 3, enlig astro.com likahus systemet. kan du berÀtta vad det betyder?

  Och jag som Àr född ovanför polcirkeln Àr det bÀttre att anvÀnda equal eller equal (midheaven) som hussystem?

 5. Jag har krÀftan i andra huset o stenbocken i Ättonde huset i denna portal. Inga planeter dÀr men krÀftascendent o sol venus jupiter i konjunktion i skorpionen 5-7 grader o merkuriud i skorpionen 23 grader. Process pÄ djupet hÄller pÄ. Kan du sÀga nÄt om min position?

Kommentera inlÀgget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *

Genom att klicka pÄ "Skicka kommentar" bekrÀftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..