Horoskop – Vecka 28

 

lake-summer-sunset-1

⭐️ Väduren

Kära Vädur, man tänker att detta skulle vara en lugn och vilsam period för dig – men din styrande planet Mars har klarligen helt andra planer. Han gick ju nyligen in i Lejonet där han verkligen kan få upp ångan och att han under veckan kommer i kontakt med Uranus gör det hela en aning explosivt, viljestarkt och kan av andra uppfattas lite väl individualistiskt. Anar att det kliar det i Vädursfingrarna och att du som bäst planlägger ditt liv. Att ligga i en solstol en längre stund har aldrig varit din melodi ändå. Men du, var försiktig och tänk på vilket sätt du framför dina nya idéer och kommande planer för din partner. Ja, Merkurius är ju retrograd och förutsättningarna att förstå varandra är kanske inte på topp. Några positiva ord på vägen? Ja, det är jättehäftig energi med massa potential. Ha kul och älska varandra.

  ⭐️ Oxen 

Sommar, sommar, sommar.. Heta mars rör sig nu i Lejonet kommer så att skapa en kaxig spänning och på så vis blir horoskopet aktiverat och får nytt liv! Oh, kanske inte precis vad du drömt om inför semestern – men, vi befinner oss alla i samma båt. Eklipsernas tid och hela sex planeter som är retrograda Vi får vara lite extra försiktiga med vad vi säger nu och lämnar vi hemmets trygga vrå kanske vi ska räkna med att saker kan och får ta tid..  Det är en stark fokus på vänner, kommunikation och resor. I de bästa av världar är du på resande fot nu och får till dig intryck ifrån nya platser och människor. Den Oxe som blir kvar hemmavid bör ändå se till att komma ut och träffa folk, prata och roa sig. Samla dina själsfränder och systrar runt dig. Du behöver stimuli från andra och har så mycket du vill säga och dela med dig av som kommer ifrån djupet av ditt hjärta. En flirt kan utvecklas till något djupare om du är sugen på kärlek.

 ⭐️ Tvillingarna 

Nu börjar det dra ihop sig till en lite galnare värld därute igen efter förra veckans urladdning. Vi är förstås fortfarande mellan eklipser, vi har en tilltagande måne och nu laddas energierna upp. Din planet Merkurius gick natten till måndag in i retrograd och färdas i början av veckan väl nära Mars för att det ska vara helt behagligt. Det kan finnas varningar i detta – exempelvis att man blir lite väl spontan, uttrycker sig på ett sätt man senare får ångra osv. Mars bildar kvadratur Uranus och det är kort sagt; galen energi och det är svårt att säga hur Skeendet kan bidra jobbiga händelser men… jag ser också äventyr, passion och glädje här. Det känns som din vilja är lag och att du får riktigt kul!  Solen som är i ditt 2:a hus aktiverar noderna, Saturnus och fram emot helgen även Pluto. Oh!  Ge dig ut i sommarnatten, glittra, mingla och njut av det fantastiska flödet du har runt dig. På fredag bildas ytterligare en härlig drake på himlavalvet, fylld av potential.

⭐️  Kräftan

Du är utan tvekan sommarens okrönta drottning – för allt i horoskopet pekar på dig. Vi befinner oss mitt emellan eklipser, vi har en tilltagande fullmåne och här händer det massor! Solen kommer under veckan att aktivera ALLT när den rör sig över månens noder, mitt emot Saturnus och till helgen även Pluto. Wow.. detta är ett riktigt kraftfullt skeende. Du bör inte se detta som en enskild händelse utan snarare en del i någonting större. Denna sommar är en tid när ditt karma, din utveckling och ditt liv får en ny mening och riktning. På fredag bildas en härlig drake i skyn och den innehåller massor av glädje och potential. Det är din Sol som lyfter den så det passar att rikta sig utåt nu och förhoppningsvis kunna vältra dig lite i de härliga vibbarna. Att Venus också befinner sig i din närhet betyder nu precis samma sak. Njut av att vara älskad och sedd.

 ⭐️ Lejonet

Mysiga, pratglada Merkurius gick in i ditt tecken för en tid sedan, men kom inte riktigt så långt med det eftersom en retrograd period väntade. Från natten till måndag och hela juli ut kommer Merkurius att backa. Intressant att notera är att Merkurius nu möts med Mars och det kan bildas ett lite extra skarpt läge där ett par dagar. Det är i stunder som dessa man kan erfara att gamla talesätt som ”tala är silver och tiga är guld” faktiskt har en relevans i ens eget liv. Mars älskar att vara i Lejonet och vanligen älskar även Lejonen hans närvaro som aktiverar allt som är kul. Förvänta dig mer av allt! Mer kärlek, mer vilja, lust och initiativ. Det blir helt enkelt full rulle och din sommar blir långtifrån långtråkig. Att Mars under veckan kommer att bilda kvadratur med Uranus kan addera plötslighet, överraskningar och äventyr till det hela. Om jag ska vara lite negativ så finns det traditionellt varningar med detta; explosivitet, ilska exempelvis. Hastigt övergående dock så fundera inte så djupt på den saken Leo.

⭐️ Jungfrun

Din kosmiska styrare, Merkurius bana och vänder och går under natten till måndag retrograd (baklänges) och kommer att vara retro hela resten av månaden. Det här skapar förstås ett annat läge som inte är lika lättnavigerat längre.  Mars närhet till Merkurius och kvadraturen som uppstår mellan Mars och Uranus gör att vi inte riktigt kan veta vad det är som händer här framöver. Vi ser också hur Solen aktiverar noden, Saturnus och Pluto – så spontant är tipset att faktiskt inte göra så mycket väsen av sig utåt. Vi befinner oss mitt emellan två eklipser dessutom. Några positiva ord om den här vecka att fundera över? Du kanske hinner tänka igenom vad det är du vill, hitta din egen rytm nu. Dessa stjärnor bjuder allt som oftast på förvånande och plötsliga händelser så om du får en snilleblixt eller kommer på en bra lösning är det bara att gratulera. Kreativa människor kan hitta sitt flöde och det vara en belönande tid föra alla sorters skapande och skrivande. Mars/Uranus kan även ge plötsliga besök, känslor kan blossa upp och passionen kan drabba dig.

 ⭐️ Vågen

Dina drömmar och visioner kommer i fokus nu när Solen rör sig igenom din karriärshörna, som också symboliserar hur andra uppfattar dig, din sociala position och ditt rykte. Nu aktiveras norra noden (framtiden) och du kanske smider planer som visar vilken riktning du önskar ta framöver? Wow! Vi kan och bör inte underskatta betydelsen av detta skeende som började i april och vars kulmen vi får vi se först 10/1 – 2020. Det är förstås processen mellan Pluto och Saturnus jag snackar om. Denna vecka belyser dock Solen såväl Saturnus (dina begränsningar), södra noden (det förflutna) och Pluto (det allra känsligaste i dig). Aj, aj.. det där är ju dina innersta punkter som du erbjuds möjlighet att läka, hela och ta dig förbi. Vågar du ta det steget nu? Att den sårade helaren Kiron vänder retrograd just nu är heller ingen slump. Att hela sex planeter är retrograd gör detta till den perfekta tiden för introspektion.  Nyckeln till utvecklingen ligger inom dig. Möjligheterna att ta dig förbi dina egna begränsande tankar och en gång för alla göra upp med vad än det är som stått i vägen för din optimala lycka och framgång finns också inom räckhåll.

⭐️ Skorpionen 

Se fram emot en superspännande vecka när både Solen och Venus färdas igenom ditt äventyrslystna 9:e hus, härligt va? Nu ökas din nyfikenhet och intresset allt! Det kan vara för andra länder, andra människor, internationella kontakter, resor mm. Solen kommer nu även att vara mitt emot Saturnus, noderna och Pluto. Att noderna aktiveras är oerhört betydelsefullt eftersom såväl tidigare liv karma som framtiden berörs. Dina känslor kommer i fokus och det är möjligt att ifrågasätter allt och alla, din relation med framförallt också dig själv. Vad du än gör – dra inte för stora växlar av dina känslor nu för de kan spela dig ett spratt. Intensivt, hett och oerhört känsligt. Samtidigt som detta sker har sexiga, viljestarka Mars gått in i Lejonet. Det är en stark position och därifrån ger han dig energi, motivation och styrka. Att Mars också är kvadratur Uranus ger plötslighet, förvåning och kanske överraskningar till hela bilden.

⭐️ Skytten 

I och med att Merkurius och Kiron vänder retrograd alldeles i början av veckan har vi hela sex retrograda planeter nu under sommaren. Vissa räds dessa tillfällen, själv tycker jag tvärt om att de är fantastiska eftersom de ger oss en paus. Hjälper oss att komma ikapp oss själva och justera våra liv och utveckling. När det inte går så fort erbjuds vi ju möjlighet att vända blicken inåt och uppmärksamma våra inre processer och programmeringar. En av dessa programmeringar kan röra din ekonomi nu när Solen befinner sig i ditt finansiella åttonde hus. Dessutom är den mitt emot och aktiverar såväl begränsande Saturnus, de karmiska noderna och hyperkänsliga Pluto. Ja, det ser ut som ett toppentillfälle att jobba med sin ekonomiska karma. Oh, nej anar jag att du tänker nu. Men, det kanske ligger till så att du har begränsande tankar, förutfattade meningar om vad som är möjligt och vad som inte är det. Mitt tips är börja med meditationer som hjälper dig att komma över dina begränsande uppfattningar om vad som är möjligt eller inte.

⭐️ Stenbocken

Det är verkligen en spännande tid nu för dig när vi befinner oss mitt emellan två eklipser. Vi har en tilltagande måne, nu växer sig känslor sig stora inför din årliga fullmåne i Stenbocken som infaller i ditt tecken den 16/7. Solen och Venus rör sig nu igenom ditt härligt tvåsamma sjunde hus vilket förstås sätter relationer och romantik i fokus. Underbart! Det här kan göra underverk i kärlekslivet. Denna vecka passerar Solen över norra noden (framtiden) och vara i opposition med riktigt tuffa planeter som stränga Saturnus, detektiven Pluto den södra noden som symboliserar det förflutna. Sanningens moment alltså! Om det finns outtalade tankar, förträngda känslor, gamla skelett i garderoben, sanningar som undanhållits är risken för avslöjanden överhängande – vilket förstås kan resultera i utrensning.  Som om inte det vore nog har vi även Mars och Uranus i kvadratur vilket även skänker en oförutsägbarhet och förvånande, plötsliga moment till det hela.

⭐️ Vattumannen 

Solen och Venus rör sig igenom ditt hälsosamma 6:e hus, som förutom måendet även berör ditt arbete och dagliga vanor. Man anar att du det pågår en kamp inom dig mellan vad du har lovat dig själv och vad du verkligen har lust att göra. Njutningslystna Venus gör nog sitt yttersta för att locka i dig småkakor och alla andra upptänkliga synder som finns. Troligtvis kommer hon dock inte att lyckas nu för vi har en del starkare och faktiskt också strängare influenser på gång. Solen möts upp med Saturnus, noderna och Pluto. Oh – ingen lek alltså. Det här ger uttryck för allvarsamma tongångar, beslutsfattande och det som sägs kan faktiskt komma att påverka framtiden långsiktigt. Som om inte det vore nog aktiveras ditt horoskop nu av heta Mars påverkan eftersom han är mitt emot allt som är du.  Idéer, tankar och motivation utlovas. Se fram mot en rolig tid.  Några varningar jag bör nämna? Ja, vi har massor av sådant nu – Mars kvadratur till Uranus är explosiv och kan komma med plötsliga bud. Alla retrograda planeter kan förstås försena och försinka saker och man anar att det inte blir lätt när Mars hetsar på.

⭐️ Fiskarna 

Solen lyser nu upp ditt sprakande 5:e hus aktiverar noderna, Saturnus och fram emot helgen även Pluto. Det där är ganska tuff energi som genom kontakten med noderna driver fram ödesmättade händelser som du kanske inte omedelbart kan identifiera som vändpunkter för dig. Men om du vänder dig och blickar tillbaka om ett halvår kommer du tydligt att se innebörden.

Det är en härlig veckan när vattnets mjuka element ger dig lugn, harmoni och svalka till din själ. Framåt fredag har vi ytterligare en perfekt drake (en ytterst speciell formation mellan planeterna) som formas på stjärnhimlen. Det är din styrare Neptunus, Solen och Månen som aktiveras och du mår toppen nu. Härligt! Det är en fri, lättsam och lycklig energi med en enorm utvecklingspotential som frigörs här och du kan njuta och känna att du är herre över ditt liv. Varning: Mars bildar en utmanade kvadratur Uranus och under dessa stjärnor bör du vara försiktig och inte leka med elden, ta genvägar i liver och absolut inte ljuga. Finns det något roligt meddelande till dig? Javisst Fiskarna – här finns en massa flirt, bus och glädje. Komiska missförstånd och roliga möten med folk från förr.

 1. Jamän tusen tusen tack! Jag såg inte ditt svar förrän nu, var så upptagen av fullmånen! ❣

 2. ”Som du sår får du skörda” är en gammal sanning som hör till livets lagar. Karma är återkommande ”svar” på allt som du sått ut, både gott och mindre gott. Karma kan komma på ett ögonblick, på en dag, en månad , ett år eller efter ett långt liv och ibland efter många tidigare liv. Karma är vår lärare som lär oss våra livsläxor, leder oss på vår väg från mörker till ljus. När vi har kommit så långt i vår utveckling att vi förstår att det bara är vi själva som är orsak till ALLT som händer oss, då är vi på rätt väg. När vi kan lära oss att förlåta och ha förståelse för allt vi möter , både det onda och det goda, när vi kan respektera allt levande, både människor, djur och naturen, allt som finns i det stora som i det lilla, ALLT i hela Universum, då kan vi också sakta men säkert vända på den Karma som är mindre god – när vi lärt oss våra livsläxor, ja då behövs ju inte den stränge läraren längre, då har den ” hårda karman” förvandlats till en ”mjukare” bumerang som inte gör ont längre. Det är på det sättet som vi så småningom omvandlas till kärleksfulla människor, kommer i kontakt med Universums grundton som är KÄRLEK . Den omvandlingen görs inte under ett enda jordeliv, så om man inte tror på reinkarnation, då kan det vara svårt att förstå Karmalagen. Vi får träna och träna så länge vi lever, men när vi lyckas med att övervinna vår hämndlystnad, vårt hat och allt som är negativt, då får vi också vår belöning, vi får uppleva vad LYCKA är! Tack för mej, det blev långt, men hoppas att någon där ute kan få lite hjälp och glädje av detta! ❣

  1. Erika skriver:

   Hej, vilka fina och kloka ord. Kram

   1. Ja! Kristina är superbra här på bloggen!! 😀 TACK!!

  1. Amen Kristina! Det är precis så.. Jag skrev mitt svar här på ett annat sätt – men det betyder pricis samma sak.
   Många blir rädda av ordet karma och dess innebörd. Jag tror inte på det negativa bruket av ordet karma som går runt bland gemene man. Det används idag som ett straffande ord. Ungefär som i TV-serien ”Handmaids tale” – där alla säger ”under his eye”.

   Men karma är ingenting farligt som vi behöver vara rädda för.
   Det är så att vi alla människor på någon nivå är påverkade av våra tidigare liv. Vi kommer alla till det här livet med olika förutsättningar (inte alls rättvist) på grund av just vår karma.

   Men.. alldeles oavsett om vi föddes med guldskeden i munnen eller tillhör dem som fått kämpa hela livet så kommer vi att stöta på svårigheter på något sätt.
   Ingen går igenom sitt liv utan sår eller erfarenheter.
   Det kan vara precis vad som helst: hälsa, ekonomi, kärlek, känslomässigt eller praktisk. Dessa svårigheter är inte till för att ”sätta fast oss”. De kommer till oss för att våra själar ska utvecklas.

   Vi lockas när vi är små att tro att bara prinsen får sin prinsessa och så lever de sedan lyckliga i alla sina dagar. Vissa blir bittert besvikna av att leva här på 2000-talet när vi upptäcker alla svårigheter som här finns. Kanske är prinsen inte intresserad av heteronormen? Han kanske gillar andra prinsar eller kanske ger sig ut på ett andligt sökande till främmande land. Kanske fick vi aldrig leva i drömhuset? Kanske halkade vi in på ett trist jobb?

   Ja, livet är snårigt och fyllt av olika eländen och besvikelser som vi alla måste lära oss att ta oss igenom. Det är dessa prövningar som är själva karmat.
   Man kalla prövningarna för programmeringar om vi ska använda oss av en mer kvantfysisk term.
   Att jobba med terapi, personlig utveckling, andlighet, yoga och meditation är vägar som vi kan använda oss av för att växa som människor och ta oss förbi dessa hinder. Vi är inte på minsta vis offer till livet eller till karmat.
   Vi kan befria oss ifrån de bojor vi föddes med. Det kan vara precis vad som helst; för låga tankar om oss själva, för höga tankar om oss själva, begränsningar alla sorters programmeringar som begränsar.

 3. När jag läser din blogg har jag noterat att det är många som känner sej oroliga och undrande över texterna. Alla har inte kommit så långt att dom själva kan svara på dom frågor som möter oss i livet , kanske bra om du kan ge lugnande svar på deras undran över dom ibland lite för dramatiska texterna! Med vänlig hälsning från den gamla Stenbocken! Du har ett stort ansvar som guide när det gäller livsfrågor! ❣

  1. Lotta skriver:

   Bra där! Tack.

   Lotta

  1. Okay Kristina! Tack för att du är här och hjälper mig att svara läsarna. Jag hinner inte alltid jämna steg. Jag har ju bara helgerna på mig – som jag är på jobbet.

 4. Lotta skriver:

  Hej Margaretha! Jag läste precis fiskarnas horoskop för veckan och funderar lite.. vad är det ödesmättade som märks om ett halvår? Blir lite nojig kändes inte så bra. Kan du ta ngt ex på livsområden oerhört tacksam för det🙂. Ha en fin vecka!

  Lotta

  1. Hanna skriver:

   Har samma funderingar Margareta 🐟utveckla gärna!

  1. Hej! Skulle vilja tipsa om att skriva dagbok eller bara göra någon kort notering angående sin dag i en kalender. Tittar man sen tillbaka ett halvår så ser man vad som förändrats i sina tankar och kan tydligt följa sin utveckling. Lovar att det ger tydlighet när man sen läser horoskopet och kan då dra upp riktlinjer på ett helt annat sätt. Minnet lurar en ständigt men har man satt sina tankar och känslor på pränt så är det bara att använda sig av sin personliga uppslagsbok. Ha en bra dag!

   1. Superbra tips till läsarna Monicaskytt! TACK!!

  1. Hej Lotta och Hanna,
   Jag har massor att säga om detta. Livet går i cykler. Just nu befinner vi oss i en eklipssäsong. Vi har totalt 2 eklipssäsonger per år – och vanligen 4 eklipser. Dessa eklipser påverkar oss mycket, sätter oss inför människor vi ska möta, händelser som det är meningen att vi ska uppleva osv. Jag vet inte varför ni blir oroliga av det?
   Det är är verkligen ingenting som är farligt individnivå. Det handlar om personlig utveckling. I skrivande stund befinner vi oss nu i en sådan tid. Nästa eklipstid kommer i början av januari. Nu aktiveras en väldig massa saker – jag ser tecknen på detta precis överallt! Vi är på väg in i en ny tid igen. Nu kommer grejer som ni behöver för att ta de där viktiga stegen just ni behöver att placeras framför era näsor.

   Men samtidigt finns en annan cykel också nämligen Plutos möte med Saturnus. Att dessa två sammanfaller gör det säkert som amen i kyrkan att det är viktiga grejer på gång. Stora skiften som inte kommer att drabba någon människa enskilt. Detta ska man nog se till på en global nivå.
   Jag tänker att det handlar om världspolitik, om miljöfrågor och om världshändelser. Alla astrologer tänker att 2020 är början till en ny epok. Detta kommer att förtydligas ytterligare när också Pluto lämnar Stenbocken år 2023. Se det som att den tid som pågått sedan 2008 när ekonomin kraschade, missnöjesmänniskorna trädde fram med sin politik kommer till sin ände snart.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..