Mars i Lejonet

male-lion-big-cat-sanctuary-uhd-4k-wallpaper

Det är två år sedan vår eldiga krigare var här senast, men strax före kl 02 på natten den 2/7 glider vår eldiga krigare in i Lejonet – en position han verkligen trivs med eftersom han kan vara sitt sig själv helt och fullt.  Mars är kaxig, självsäker och grandios i Lejonet.

Mars är så motiverande och actioninriktad här och energin lyfter oss människor, får oss att fatta beslut och agera. I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande.

Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av.

Om Mars

Eldiga, röda planeten Mars representerar i astrologin rå styrka, energi, handling och lust, passion. Mars är det primitiva i människan och styr våra drifter och impulser, reptilhjärnan, där överlevnadsinstinkt, sexlusten, hungern, vreden, aggression mm sitter.

Det är Mars som får oss agera och är kroppens energireserv.  När vi agerar är det Mars som sköter så väl impulsen att göra något som energiförsörjningen till det. Han ger en riktad vilja, en rättfram, och äventyrlig energi.  Mars är impulsiv, otålig, aggressiv och kraftfull. Marsmänniskor har ett oerhört driv och tänker inte efter före, de agerar bara och ALLT händer.

Rå manlig energi och vilja är vad Mars handlar om. De är orädda, kaxiga och ibland också våldsamma.  Mars värdesätter mod, ära och moral och kan slåss för sanningen. Tankar, intrig, lögner och komplikation är inte Mars område.

I det personliga horoskopet..

Mars position i stjärntecknet vår vilja, vår energi och hur den uttrycker sig, vår sexuella natur dvs vad och vem vi tänder på, hur vi uttrycker vår vrede och vår instinktiva reaktion till det som händer runt ikring oss.

Venus styr den fysiska attraktionen och det romantiska men det är Mars som förknippas med sexlusten och tillfredställandet av den driften. Mars är krigets gud och han styr Vädurens tecken men klassiskt styr Mars också Skorpionen och första och åttonde huset.

 1. Hej! Nyfiken hur påverkar Mars i Vattumannen i födelsehoroskop för en Vädur? ❤️

  1. Eh, du får utveckla frågan lite mer. Jag fattar inte riktigt hur du menar.

 2. Vågen skriver:

  Mkt intressant , är det inte så oxo att när man kollar om man i kvinna passar i hop att man kollar Venus o mars ??Vissa kollar in sol tecknet Om man passar ihop,
  Jag brukar kolla Venus tecken o mars tycker det funkar bra.
  Margareta har du aldrig funderar på skriva en bok om astrologi? Du sitter på en guld gruva av info o kundskap. Jsg skulle köpa boken direkt.
  Fundera på saken , det finns inte specieltmkt litteratur på svenska om astrologi som är bra. Jag vet att din bok skulle bli bra-guld värd
  Ha det bra🙏💜tack för din kundskap

  1. Jag jobbar med Sol och Måne för själsliga möten, Mars och Venus är mer tycke, attraktion och sex. Men – Mars på kvinnans Måne kan ge jättebra sex exempelvis, Saturnus konjunkt Sol ge trygga relationer osv. Man kan tänka sig en massa olika kombinationer. Det är kul att se vilken dynamik som skapas i par.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..