Merkurius i Kräftan

 

170726123442-princess-diana-life-01-restricted-super-169

Prinsessan Diana hade både Solen och Merkurius i Kräftan och är en värdig representant för Kräftans empatiska, omhändertagande och omsorgsfulla sidor. Mindre kul kille att dela Merkurius i Kräftan med är Donald Trump. Tänker att han och hans mexikanska mur visar när det gått snett och Kräftan till varje pris vill ha ett hårt skal eller mur att skydda sig med.Trump har dock Solen och Uranus ihop i Tvillingarna.

⭐️ Smarta Merkurius glider in till Kräftan..

på tisdagskvällen den 4/6 ca kl 22:10. Merkurius färdas före Solen nu och rör sig hastigt fram – på tre veckor har han plöjt igenom Kräftan. Den 27 juni lämnar han Kräftan och stiger på hos grannen, Lejonet där han är väldigt snabb i vändningen – för redan den 8/7 strax efter 01 på natten vänder Merkurius retrograd på 4° 27 i Lejonet. 

⭐️ Merkurius position i horoskopet..

visar hur en människa kommunicerar, tänker och talar. Hur sladdarna är kopplade i skallen skulle man kunna säga också.  Här i Kräftan kommer våra tankar osökt att handla mer om det allra mest personliga – våra känslor och vad som verkligen betyder mycket på djupet. Det är runt hemmet, tryggheten och våra nära och kära och kanske allra mest våra barn eller föräldrar tankarna kretsar.

Du som är född med Merkurius i Kräftan är sensitiv på samma sätt som en Stradivariusfiol – dvs ett ytterst känsligt instrument. Du fångar upp varje nyans och skiftning, varje förändring i stämningsläget i din omgivning. Många av er är väldigt intuitiva, vibrerande och inkännande.

Man säger ju att 80% av kommunikationen människor emellan är icke verbal. Men.. om alla människor vore Kräftor är det tveksamt om man skulle behöva tala alls – så lätt uppfatta det icke uttalade.

Du har god förmåga att nå andra människor på djupet när ni väl väljer att öppna era skal och komma ut och prata. Det kan vara så att människor med Merkurius i Kräftan inte är gillar att mingla runt och småprata. Många av er gillar inte att vara alltför öppna och anförtror er endast till ett fåtal personer.

Det brukar sägas om Merkurius i Kräftan att ni är oerhört goda  lyssnare.  Att ni är superduktiga på att ställa diagnos, snabbt fatta sammanhang och räkna ut hur saker förhåller sig och även är empatiska ledare.

Många av er Kräftor har ett extremt gott ordförråd, lätt för att lära sig främmande språk och ett nästan osvikligt minne.  (Jag brukar alltid ringa Kräftan när jag inte minns själv. Hon minns ALLT).

 1. Jag som Stenbock har gått igenom många svårigheter ända sedan barndomen, så att jag nu i vuxen ålder kan behöva rensa luften med min älskade dotter, det är ingen prövning varken för henne eller mej, vi är båda känslomänniskor och lär av varandra, men det handlar om att kärleksfullt både ge och ta! Jag har lärt mej under livets gång, att den enda jag kan ändra på är mej själv, allt jag möter är ett resultat av mina egna handlingar. Sen kommer man ibland till vägskäl i livet där man är tvungen att ta ställning, att välja, det kan vara svårt och det gör ont ibland , men det är nödvändigt. Det viktigaste för mej är att alltid försöka vara kärleksfull och förstående, även mot mej själv! Det handlar inte om egoism, det handlar om att vara sann och ärlig mot mej själv, att älska mej själv för att kunna älska andra. Det är lycka och glädje för mej! ♥️

 2. Lena skriver:

  Vilka intressanta insikter av kräftornas och astrobloggens diskussion! Min dotter har kräftan som ascendent och Merkurius i kräftan och säger alltid att hon (trots att hennes sol är i lejon) känner sig som en kräfta. Av henne har jag lärt mig att om en dotter vill ha tröst av sin mor skall man inte genast börja analysera. Nej! (vilket jag lätt gör, analyserar alltså) En kram och:”stackars dig, jag förstår att du har det tungt” är vad som behövs. Detta har nästan räddat vårt förhållande. Jag som är modern är lejon/lejon men har några planeter i jungfrun, bl.a. Merkurius – därav analyserandet – som inte alls passar en kräfta. Men vi skall inte heller racka ner på en stenbock! Min dotters man är stenbock men hans ascendent är tvilling och hon igen, har månen i tvillingarna. Simsalabim! Allting (nästan) helt bra. Krafter och god fortsättning till alla!

  1. Du har förstått! 🙂 Kram, acceptans, det är grejen. Nej, det är inte fel på alla Stenbockar, min pappa var också det och vi hade en mycket nära relation.

  1. Ja, jag som kräfta kan vara känslig. Men jag själv är väldigt reflekterande o analyserande. Men kanske har svårare när andra ska bemöta mig så, när man som mest vara vill ha värme. Man vill inte alltid ha en lösning o kritik på allt. Ibland bara en famn. Jag känner att min stenbocksmamma oftats bara är hård o väldigt oförstående o letar fel och aldrig riktigt kan säga ”vad kul!” det kommer alltid ”men…” och något skeptiskt/ifrågasättande.
   Ne jag tror inte heller det är något ”fel” på alla stenbockar. Jag tror faktiskt Mer att min mamma haft något riktigt jobbigt i sin uppväxt och ev kanske att hon har någon diagnos. Hon kan verkligen inte hantera känslor eller känna av gränser o är stundtals impulsiv, på sätt där man verkligen inte fattar alls hur hon prioriterar. Hon verkar inte kunna läsa av andra personer. Hon gör på sina sätt och är väldigt stängd för tips o råd från andra. Det är på en nivå som är något jag liksom aldrig sett hos nån annan riktigt. Hon jobbar som sjuksyrra men jag har bara minnen av att en arg mamma kom hem o svor ang stress o skit på jobbet. Hon har alltid överlag kunnat få orimliga utbrott för minsta lilla grej. Som att hon bär på extremt mkt hon aldrig tagit itu med/lärt sig hantera, och besitter en extremt låg självkänsla o självförtroende. Man har alltid fått höra henne klanka ned högt på sig själv men även andra. Pappa sa att hon fått kritik på jobbet med förut, pga aggressioner och upprördhet som är olämpliga 🙁 min pappa är lejon. Han är en Så fin varm man!! Men tyvärr lite för snäll. Extremt konflikträdd o vill bara att alla ska ha det bra och är väldigt omtyckt av allt o alla. Han känns faktiskt lite mer som en kräfta han med. Född 4 aug. Vi går ihop jättebra han o jag.

   Men jag blir så ledsen av att min mamma inte verkar vilja lära känna MIG. Och att efter alla dessa år fortfarande inte fattar vad som funkar o inte funkar på Mig. Hon fortsätter köra på med sin hårda rättframma stil och det trivs jag inte alls med!! Speciellt med hennes kritik o närhet till irritation. Då går jag också in i mitt skal o blir hårdare. Jag skyddar mig för det. För jag är en sån som suger in folks energier mkt och blir känslig av det. Och då möts vi ju inte för fem öre. Men det är alltid jag sen ändå som måste ta initiativ, försöka prata, lösa, backa. Osv. Så leds på det nu.
   Kan inte ha såna människor runt mig som suger min energi.

   Önskar innerst inne att hon kan vara den stora och skärpa sig och komma till mig nu/framöver. Och gärna göra nån stor gest som får mig att känna att Nu menar hon allvar liksom. Att jag slipper otryggheten o magklumpen nångång.

   Kram till dig, o ha en fin sommar.
   Och. Vad fint ändå att Du ser till att försöka anpassa dig efter din dotter. Det är ju så man tycker att alla ska göra, i alla relationer o stjärntecken. Försöka mötas o se allas olikheter och behov, men inte hata. Utan kompromissa. ❤️✨

   1. Det här börjar bli läskigt! Min mamma har också varit sjuksköterska! Samtidigt den minst inkännande och mest stängda person man kan tänka sig. Min har dock inte utbrott utan hon blir mer bara bitter och avvisande.

    1. Oj så lustigt ändå!! Vilka likheter vi har 😅😳☺️💕

 3. Jamän hjälp! Jag gammal Stenbocksmamma med accendenten i Kräftan , har precis rensat luften med min vuxna Kräftan – dotter! Visserligen inte så våldsamt som jag läser om på bloggen, men nog fanns det det känslor som behövde bearbetas! Jag säger TACK igen till Universum för alla lärdomar! Man blir aldrig fullärd, det är ett som är säkert. Kram till er alla Kräftor och Stenbockar som får lite extra lärdomar nu! ♥️🌞

  1. Jaså vad intressant! Där ser man. Men vad fint att ni har kunnat mötas och rensa luften nu ✨. Det är stort och fint. Vi kräftor är kanske lite extra känsliga och vissa tuffare typer har svårt med det tror jag, och då funkar man inte alltid ihop.
   Jag kan iof gå ihop med tuffingar, men bara de där som jag upplever som raka, pålitliga och ärliga. Då får jag respekt och att det inte är massa trams o lullull. Man vet var man har dom. Och sådana typer kan gilla mitt djup, min förståelse, mitt ordförråd och pålitlighet med. Då funkar det. Man får ett intressant utbyte. Men så fort jag känner av en människa eller en auktoritet tex, som man känner är lite falsk, är överdriven, lömsk, förväntar sig att alla bara ska lyssna på hen o inte ifrågasätta osv. Översittarbeteende etc. Då ser jag snabbt igenom det och trivs inte alls. Är inte alltid heller den som bara håller käft alla ggr. Jag är väldigt mån om rättvisa o respekt så sådant kan jag säga till om, var jag än är nästan. Och såna hårda typer ser/känner av att Jag inte är helt frälst över dom.. jag svansar inte bara efter o litar blint på dom.. så det kan kännas i luften tror jag, o vi klaffar inte riktigt. Men jag tror de känner hot.

   Och som med min mamma, hon kan vara väldigt besserwisser, tuff o mallig, men jag känner också så mkt svek ifrån henne, så jag bär på en del ilska o sorg där, å hon fortsätter ju med sina svek. Så allt byggs bara på.
   Hoppas hon en dag kan släppa stoltheten o egoismen, be om fina ursäkter, o vill börja vara fin emot mig.
   Men om inte. Får det vara såhär nu. Orkar inte jaga henne mer eller acceptera mer skit.
   Jag andas lättare utan henne i mitt liv. Tyvärr.

   Kram till dig. Hoppas er relation stärks. 🙂

 4. Efter att ha läst kommentarerna här så förstår jag att det var Kräftornas tur att slå sig fria, vi lider lider o lider, men nu jävlar, gick lös på både den ena o andra gångna dagarna.
  Bla en Oxekompis som alltid har rätt och jag fel! överröstar o ska ha sista ordet, när jag tröttnar nu klickar jag bara honom, har varken fru, vänner eller barn, vantrivs med allt och därför överkritisk mot andra (mig)
  540517. sol i oxe, måne skorpion va?

  Skönt det är att bara, men håll käften jag gillar inte det du gör😀

 5. Jag valde att bryta kontakten med min elaka mor i lördags. Hon ar fått mig att må dåligt i många år och är den mest kritiska människa jag vet. Hon förminskar o trycker ned även min stackars pappa men han vågar inte gå emot henne. Jag vågade i helgen iaf sätta ned foten ifrån mitt håll och att jag inte vill ha med hennes skit o göra mer. Eller att min dotter ska ta del av det. Hon ger för mkt ont i magen och kan bete sig riktigt respektlöst, har ett vansinnigt humör, snackar skit, kritiserar allt o alla, tar aldrig hänsyn till sin omgivning m.m. Jag fick nog. Hela mitt uppväxt har genomsyrat detta och aldrig ville vänner komma hem till mig. Hon har aldrig supportat bra eller kan kommunicera vänligt o varmt. Hennes egoism, stolthet o elakheter är nr1 för henne. Fixar inte detta mer.
  Har varit helt uttömd, ilsken o ledsen om vartannat i 2 dagar nu. Men känns ändå som rätt beslut. Hon är som ett giftigt ämne i mitt liv och hon påverkar för mkt med sin negativitet. Jag känner in det för mkt för att kunna må bra kring henne. Min pappa säger att han lärt sig stänga av, men så är det också hemskt att leva. Hon förminskar o dumförklarar honom dagligen o jag märker hur tom o frånvarande han blir mer o mer överlag. Så jobbigt att se. Även gjort detta med mig och emot dig själv, högt, under hela sin uppväxt. Jag kände iaf Nu för att försöka ta mitt ansvar o ta bort hinder på vägen som dränerar Mig. Tänka på mig själv och öka möjligheterna för att bli lyckligare!

  Kan inte du hjälpa mig tyda var jag har mina hus och allt sådant? Förstår inte riktigt.
  Skulle vara så tacksamt.
  Är väldigt i behov nu av rätt typ av guidning känner jag. Jag är alltid den som finns för alla andra jämt men sällan nån finns för mig.
  Jag vänder mig ofta till din blogg märker jag. Det känns som den tilltalar mig mkt och att mkt nog stämmer..
  Jag är född 880708 i Uppsala kl 01.14.

  Stor kram till dig

  1. Jag fick nog av min mor för en tid sedan också. Hon har alltid varit negativ och aldrig stöttande eller kärleksfull. Kan rekommendera boken ”Adult Children of Immature Parents”, den är mycket bra!

   1. Tack för ditt boktips!! Starkt att du med vågade bryta med din mor. Känner typ bara andra som står sina mödrar nära och jag själv har aldrig känt det där eller kan vända mig till dom 🙁
    Kram till dig

  1. Oj, det händer verkligen MASSOR i ditt horoskop nu. Det är ta mig sjutton extremt. Man anar det här stod skrivet i stjärnorna för dig och att det var oundvikligt. Det viktigaste är utan tvekan Uranus på Månen. Uranus är rebellen – Månen är mamma (det händer nästa gång om 84 år).
   Men lika viktigt är förstås Mars (krig) och hans närhet till din Sol (ditt varande) i Kräftan. Nu har vi också månknutarna som är ytterst nära din Sol, bara 2 grader isär, vilket förstås i sig är en karmisk aktiveringspunkt. Du vet – norra noden på din sol det inträffar ju endast var 18,5 år. Att mars, som har en tvåårig cykel är där samtidigt är ju en lyckträff. Morr! Det skulle vara intressant att se mammas horoskop också. Men det stannar inte där.. Nu har vi ju även en tre planeter i Tvillingarna, Sol, Måne och Merkurius som förstås – som aktiverar din ascendent.
   Kära Kräfta! Nu har jag bara skummat på ytan av allt som här finns. Den finns mycket mer att säga förstås – men detta är det mest uppenbara.
   Oj, oj.. hoppas att du mår bra i alla fall trots tumultet. Det var superstarkt av dig att ta det här steget – men jag förstår att det gör ont. Ingen vill ju ha en dysfunktionell familj – det är smärtsamma insikter och samtidigt också en del i din personliga historia. Tänker att du har brutit ett karmiskt band nu – tagit ett jättekliv i ditt liv. Det är klart att sådant känns.
   Kanske är det så att din mamma har någon diagnos eller liknande som kan förklara. För mig har det varit lättare att acceptera och gå vidare då jag förstår varför den andra inte agerar normalt.
   Stor kram till dig från Margareta/Astrobloggen

   1. Åh. Tack för din respons Margareta! 😪🙏🏼 Så tacksamt att få!!! Min mamma är Stenbock.
    Jag har misstänkt diagnoser, men hon är sån som bara avfärdar o dumförklarar en och blir arg. Man har aalltid fel. Borderline stämmer mkt in på henne. Men hon skulle Aldrig söka upp hjälp. Aldrig nånsin. Så stolt för det. Narcissistiska drag har hon med. Stenbock är hon. 7 januari 1952. Är det enda jag vet. Hon berättar inget om hennes uppväxt heller men har förstått att den varit tuff. Ingen pappa i bilden. Har försökt fråga saker men hon är bara iskall o blir upprörd o är extreeeemt stängd. Med ett jäkla humör. Hon kan flippa ur av att tappa en gaffel i golvet liksom.
    Gah. Det går sånt rus i mig bara av att tänka på!!! Hennes beteende är så dränerande o jobbigt att vara kring!!

    Ja, det har varit tumult överlag senaste halvåret, eller egentligen mer. Egentligen i flera år. Känns som jag aldrig finner balans och ro, och jag känner vilsenhet i livet överlag. Känner mig mkt ensam och olycklig och gjort länge. Ensamstående, blev mamma som ung o separerade tidigt. Lever i en stad jag inte känner nån riktigt. Är också jobbigt men vill att lillan ska va nära sin pappa med. Nåja. Detta kändes som rätt beslut. Jag är så van att behöva vara såå stark men det är riktigt utmattande med. Ibland brister det. Men jag är rätt bra på att ta mig i kragen igen. Men jag minns knappt känslan av ren lycka och ro. Som varar en längre period. Hoppas det kan komma snart. Försöker attrahera till mig goda ting. Och jag tror detta beslut var bra för att också känna att Jag blir en bättre gladare människa. Som kan ha lite roligare utstrålning osv.
    Ser fram emot sommaren iaf. Har inge direkta planer men jag o lilltjejen ska försöka göra ngt skoj. 🙂

    Vad rörande att du svarade mig.
    Ska fortsätta följa dina inlägg. ❤️ Tittar in här varje dag.
    Stora kramar till dig!!!

    1. Men åh! Min mamma är också Stenbock! Fast född i mitten av januari, och ett antal år tidigare. Alltid förnekande, negativ och narcissistisk på det självömkande sättet. Har alltid varit medveten om att jag inte ville bli som henne men nu kan jag känna att jag är den självömkande… känns som moment 22 när man blivit fostrad till att inte ta plats, inte ha behov utan vara en duktig, hanterlig flicka. Jag är också ensamstående och det har varit jättetungt i några år nu. Känner en stor saknad av kärlek. Men jag tror på att stå upp för sig själv och på din tanke om att attrahera goda ting. Hoppas att vi kan få till positiva spiraler nu istället. Kram!

     1. Åh! är det sant?! Det är så hjärtskärande 🙁 Ja det är verkligen som du säga med, de här narcissistiska och spela martyr och offer ena stund, andra skitförbannad o nedlåtande och förnekar alltid. Även saker man säger att man berättat förut men hon bara säger att ”Nej det har du aldrig sagt!!!” mkt sånt. Aldrig erkänna sina fel o brister eller be om ursäkt. Inte ens kunna säga ”ja så kanske det kan vara/ifrån den synvinkel har jag inte sett det.” mede en normal vänlig ton. Aldrig. Uscha det är så tärande och utmattande. Tycker inte hon är en fin mormor eller mamma till mig så nu satte jag gränser! Skrev ett lång meddelade om allt jag är ledsen över. Vet du vad svaret var ”Att du orkar hålla på. Så mycket hat. Det är inte bra för dig. Kram man.” Alltså!!?? Vill slita mitt hår!!! Snacka om att inte ta åt sig!! Jag har precis sagt upp kontakten med henne och vilken enorm sorg det är att hennes egoism är viktigare än sitt eget barn o barnbarn och att vi inte mår bra av hennes negativitet och manipulationer, projiceringar, skitsnckande, dömande och aggressiva humör etc. Jösses alltså!!!! Hon fortsätter alltså att projicera. Helt bedrövligt!!!! Så ledsamt med det här ignoranta 🙁 fattar inte hur man kan va så kall. Fy fasen vad det provocerar!!! Hon fattar verkligen inte!!! 🙁 Gahh.
      Nä fasen vad hon går mig på nerverna. Vill inte att det ska nå mig såhär heller men ibland går det sån ilska igenom mig 🙁

      Och visst är det tungt när man upptäcker vissa likheter och man verkligen avskyr det 🙁 Man vill inte ha präglats men man har det i så många år.. suck. Jobbar väldigt mkt med min egen personlig utveckling. Men ibland märker man nån likhet och hur svårt det är att bryta mönster!

      Vad lustigt att vi hade sådana likheter kräftan.
      Sänder massa styrka o kramar till dig!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..