Grattis på födelsedagen Väduren!

 

Du är en modig, nytänkande pionjär som inte är rädd att gå i bräschen för det du vill och tror på. I astrologiska texter nämns att du är född i ett kardinalt tecken och att krigets gud Mars är din styrande planet!

Det innebär det att du är en person som gärna tar ledningen och har huvudet fullt av en massa spännande och sprakande idéer.

Detta är zodiakens allra första stjärntecken och oavsett ålder och mognad finns ungdomens glädje, nyfikenhet och lust på livet alltid med dig. Det är aldrig någonsin tråkigt att vara tillsammans med dig!

Att du är född i ett eldtecken gör att du gillar när det är liv och rörelse runt dig. Förväntansfull, glad och nyfiken ger sig den lilla Väduren ut i världen. Väduren tror på sig själv och sin egen förmåga och styrka och är totalt orädd. Eftersom han är det första tecknet saknar Väduren insikt i att livet kan vara annat än gott. Oavsett vad som händer under livets gång är Vädurssjälen inte anpassad till att förstå intriger, elakhet eller ondska.

DÄRFÖR ÄR DU UNDERBAR:

Du är full av fart och liv, alltid på jakt efter en ny utmaning eller äventyr. Du är en generös, optimist och din positiva tilltro till människorna och livets godhet gränsar till det naiva. Som alla eldtecken gillar du att vara hjälte hjälper gärna andra. Du är lojal intill döden, minns dina vänner och ställer upp i vått och torrt.

DITT HUMÖR:

Du är vanligen glad men har dessutom ett hiskeligt temperament som både kan åska och mullra. Men efter regn kommer solsken – där har vi ditt humör i ett nötskal. Efter ett gräl eller en osämja behövs bara en kort stund för Väduren att glömma vad som hände. Sedan är Väduren lika glad och kärleksfull igen och söker gemenskap. Ofta helt oförstående över att omgivningen kanske inte kommit över grälet lika fort. Du är förlåtande och vanligen inte långsint.

SÅDAN ÄR DU I KÄRLEK:

Het, lättantändlig, ivrig, nyfiken och passionerad – det är du! Vädurens hjärta är rent och du älskar som barn, med full tillit, och kan inte tänka dig att det finns ett annat alternativ än att du är älskad tillbaka. Du ger allt du har till den älskade, oförbehållet och utan skyddsnät och förväntar dig att din partner möter dig där: ärlig, sann och med ett vidöppet hjärta – som du.

DIN HEMLIGA SIDA:

Tuffa, kaxiga Väduren gillar förstås att ses som en cool person. Men sanningen är att Vädurshjärtat är oerhört känsligt. En sårad Vädur är en sorglig syn – för Väduren kan inte hantera svek, lögner, otrohet eller elaka ränker.  Att inte vara älskad, bli övergiven, förtalad, mobbad eller liknande kan göra Väduren akut sjuk.  Men vet, att Väduren återhämtar sig alltid, reser sig och kommer tillbaka med förnyad styrka.

VÄDUREN OCH ARBETET:

Många Vädurar är naturliga ledare. De gillar att jobba och kan dess De har massor av nya, kreativa idéer, gillar att starta upp projekt och driva dem framåt. De hatar att bli misstrodda och är allergiska emot att ha en chef som styr och ställer ovanför dem. Väduren klarar inte av rutin, monotoni och är livrädd för att ha tråkigt eller känna att de har fastnat i utvecklingen.

VÄDUREN OCH STYRKAN:

Väduren är ofta sportig, muskulös och rörlig. De är tävlingsinriktade, gillar att vara först, snabbast och starkast och är mycket stolta över sina kroppar. Symbolen för Väduren är den lilla Baggen som stångar huvudet mot sin motståndare. Trots att Väduren är zodiakens snällaste bör man inte glömma att Mars styr tecknet och i strid är baggen totalt orädd och bangar inte för något. Som fiende ska Vädurens list och styrka inte underskattas.

aries-lucy-lawless

DÄRFÖR ÄR DU HELT HOPPLÖS:

Du är impulsiv, risktagande, dumdristig och tycks ha svårt att lära av dina misstag. Andra stjärntecken kan reta sig på att Väduren är egocentrerad och tar upp för mycket plats.

PASSANDE PARTNERS:

Väduren älskar Lejonet och Lejonet älskar att bli beundrad så detta är en gynnsam, passionerad kombination. Tvillingarna och Skytten är jätteroliga följeslagare som matchar. Det blir mycket lek och glada skratt här. Vattumannen och Vågen är också helt okay partners och relationen kan bli varaktig och fin om båda parter vill lika mycket.  Väduren och Skorpionen tänder på varandra eftersom de båda har Mars som gemensam styrare. Superbra sex, stor passion men, kombinationen utlovar inte alltid varaktighet.

RELATIONER SOM KRÄVER LITE MER:

Jungfrun och du måste verkligen jobba på att förstå varandra. Väduren har svårt för Jungfruns ängslighet och noggrannhet. Väduren kan reta sig på om det går för långsamt emedan Oxen anser dig alltför ombytlig. Kräftan misstror Väduren och det kan skapa problem i tilliten. Du kan ha kul och jättebra sex med Stenbocken men kanske irriterar Stenbocken sig på dig. Du kan vara för jobbig för Fiskarna som har sådant behov av harmoni.

ÄR DU EN SANN VÄDUR?

Känner du inte igen dig i minst tre av nedanstående påståendena så är du ingen typisk Vädur. Det kan bero på att din sol, måne eller ascendent kan stå i andra stjärntecken.

 • Du är impulsiv och spontan
 • Du är obotligt ärlig
 • Du förstår dig inte riktigt på falskhet och det sociala spelet
 • Du är en väldigt fysisk människa som gillar att vara i farten
 • Du räds egentligen bara två saker övergivande och att bli uttråkad
 • Du har starka känslor
 • Du har väldigt stark vilja
 • Du är entreprenör, pionjär och idéspruta
 • Din ilska kommer snabbt, hett och totalt.
 • Ditt temperament växlar fort
 • Du är risktagande och gillar när det går fort
 1. Tycker det stämmer mycket bra på mig. Visst har man jobbat med vissa saker under sin livstid. Det är erfarenheten som hjälper en att ta det lite lugnare.
  Tack ❤️😇🙏

 2. Är ju själv vädurskvinna – född i mitten av april. Liksom många andra är jag idag djupt tagen av en annan vädurskvinnas öde – Josefin Nilsson. Din beskrivning av vad som händer med oss vädurar när vi blir allvarligt sjuka stämde så sorgligt på Josefin. En man tog sig rätten att krossa hennes innersta väsen, hennes eld slocknade. Så sorgligt. Och så blir jag också förvånad över att hans liv går vidare med fortsätta applåder och berömmelse. 😡

  1. Hej Ulla,
   Tack för att du gjorde mig uppmärksam på dokumentären. Jag tittade på den lite senare och blev förstås lika djupt berörd och ledsen som alla. Jag fattar inte hur det kunde gå så snett med rättssäkerheten i vårt land. Hur kommer det sig att människor inte kan få hjälp när de gör polisanmälningar? Polisen gjorde sitt jobb – inte tu tal om saken – men.. Tingsrätten och Hovrätten valde att inte agera. Varför vi har skapat ett sådant samhälle är helt obegripligt.

   Det är så många människor som blir drabbade av att vi inte har en lagstiftning som skyddar befolkningen.
   Just den här frågan handlar om kvinnofrid och våldsbrott. Oförlåtligt och att hon inte fick upprättelse medan hon var i livet.

   Jag har flera kunder som blivit mördade av män i nära relation. I ett fall blev jag så involverad att jag ringde polisen när mannen stod utanför hennes hem och hotade.

   Var det någon som såg dokumentären ”Vem kan rädda Sanne?” – den visade hur osäkert livet är för människor som har psykiatriska diagnoser. Att det inte går att bli vårdad. Tjejen som filmen handlade om fick inte hjälp vara sig för sin anorexia, sitt psykiska lidande eller sitt missbruk.

   Ja, nu har jag räknat upp en rad med grupper som står utanför samhället, som saknar rättigheter, vård och skydd. Samhället bryr sig verkligen inte. Vad som också framkom i den filmen om Sanne – är att alla instanser gör rätt. De uppfyller sitt uppdrag – ändå blir det såhär fel. Det innebär att vi har en felaktig lagstiftning. Det visade också sig att dessa indragningar av resurser kostar samhället mycket mer än vad det skulle ha gjort med det gamla systemet med psykiatriska kliniker när man klarade av att vårda människor med flera diagnoser. Samhället gör alltså inte någon ekonomisk vinst på detta. Ändå anser man att detta är det bästa.

   Jag blir så ledsen när jag tänker på detta.. Det gör att livet känns så meningslöst. Det man tror på och kämpar för blir inte bättre.

 3. Vilken rolig läsning, stämmer väldigt bra in på mig 🌟 På mitt jobb har vi koll på varandras stjärntecken (3 personal i gruppen) och det hjälper väldigt mycket för då förstår man varandras beteende på ett helt annat sätt. Jag gillar att att ta initiativ till saker men tröttnar fort och har sällan tålamod på att vänta tills det blir klart 🤣 Grattis till mig och alla andra vädurar och tack till er andra som orkar stå ut m oss 😇

 4. Renée skriver:

  Grattis Margareta 🙂!!!

 5. Tuula skriver:

  En sann vädur både på gott o ont. Vi behövs också😃🤩

  1. Ja, självklart att väduren är en tillgång för alla. Det skulle bli så tråkigt på jorden utan. 😍

  1. Fattas bara! Är inte vi bästa tecknet! Jag väljer väduren i alla lägen. 🐏

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..