Chiron i Väduren

 

Chiron-Transiting-into-Aries
1977 upptäcktes den första planeten i den grupp småplaneter som rör sig någonstans mellan gasjättarna Jupiter och Saturnus och isjättarna Uranus och Neptunus som man nu kommit att kalla centaurerna. Planeten fick namnet Chiron efter den visaste och mest berömda centaur som fanns i den grekiska mytologin. Den sägs bygga en bro mellan de yttre och de inre planeterna. 

Chiron kallas den sårade helaren eftersom han hade övergetts som liten av sina föräldrar och sedan som vuxen blivit skjuten med en giftig pil som orsakade honom en enorm smärta och dessvärre var han odödlig och kunde varken helas eller dö. Han var till skillnad emot andra centaurer intelligent, välutbildad, en lärare och healer och högt respekterad. Slutligen bytte han bort sin odödlighet och fick på så vis äntligen avsluta sitt smärtsamma liv.

I astrologin symboliserar Chiron våra djupaste sår (både de sår vi bär med oss ifrån tidigare liv och de sår vi skaffar oss under detta liv). Han hjälper oss att nå en själslig transformation och kunna överbrygga lidandet och utvecklas andligen.

Chirons position i födelsehoroskopet visar var vi har vår svagaste punkt. Många av oss kan inte ta detta till sig utan förnekar såren. Andra kan se dem men väljer att ta offerrollen, missbruka eller uppför sig konstigt just på denna punkt. En annan kan överkompensera här för att ta sig förbi problemet.

chiron-blake
Kiron, den sårade helaren, måste först göra upp med sina egna mindervärdeskänslor, komplex och sin låga självkänsla för att förstå sig själv och inse hur han ska komma över sin egen otillräcklighet.  Först då kan han komma vidare och uppnå en läkning på djupet.

Eftersom såren vi människor inkarneras med kommer ifrån tidigare existenser sitter det djupt rotat i vårt innersta och vi får arbeta hårt för att komma över dessa problem, läka och hitta vår egen sanna livsväg. 

Chiron har befunnit sig i Fiskarnas tecken sedan våren 2010 och kommer nu 18/2  2019 att slutligen gå in i Väduren för att stanna där tills 2027. (Han var på kort visit i tecknet förra året men backade sedan tillbaka in i Fiskarna igen).

Var än Chiron är aktiverad i ditt födelsehoroskop, i aspekt till en personlig planet eller punkt så kommer han att låta dig uppleva dina sår, med den smärta och lidande som din själ behöver uppleva för att du ska utvecklas och växa som människa. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten den yttersta meningen med våra inkarnationer.

Oavsett vilket stjärntecken du är född i så kommer Chrions närvaro i Väduren att påverka dig.  

Den 18/2 kl 11.00 ungefär  äger det historiska skiftet rum och Chiron träder in i Väduren.

Nu gäller det att hålla ögonen på självkänslan och lära oss att acceptera och älska det egna varandet lära oss att förstå oss på vår själs sanna essens. Lära oss vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden.

a rainbow bridge
Lästips:
Chiron: Rainbow Bridge Between the Inner & Outer Planets: Rainbow Bridge Between the Inner and Outer Planets (Llewellyn’s Modern Astrology Library) av Barbara Hand Clow

 

 1. Elsa skriver:

  Oh no, jag har kiron i väduren, innebär det att de kommande 7 åren kommer att handla om mina gamla sår…?

  1. Man kan se det så om man vill – men min uppfattning är inte precis sådan. Det är ett helande det handlar om. Dessutom kommer livet ständigt att ge dig andra transiter med starkare röst.
   Jag är också Vädur, Kiron är konjunkt min Merkurius nu – så visst, det kan vara att jag tänker lite på det förflutna. Men Venus i Väduren är ju det som ger glädje nu och det känner jag i hela kroppen. Visst – Pluto, Saturn och Jupiter är också i kvadratur alla mina planeter i Väduren. De sätter ju verkligen tonen för oss Vädurar nu.

 2. M skriver:

  Stämmer det att jag har kiron i väduren om jag är vattuman? Blir det tufft nu? Känslan var i dag att jag tippat överbord.

 3. Hellan skriver:

  Född 621110. Hur påverkar det här mig? Har stora sår sedan barndomen och trassliga förrhållanden upp till 30-års åldern. Senaste 19 åren har jag levt i en fin och kärleksfull relation. Har varit väldigt sjuk de senaste åren men det börjar stabilisera sig. Känner mig förväntansfull för framtiden och det känns som gamla sår börjar läka. Är det äntligen över?

 4. Tack för hjälpen Margareta med Kiron och fullmånen

 5. Suzanne skriver:

  Chiron i Vattumannen kan skapa utanförskap bland folk.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..