Varningar runt Jupiter


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!

Köp astrologikurs


 

Jupiter
Denna vecka

har vi osedvanligt förvirrande energier. Neptunus och retrograda Merkurius är i kvadratur, samtidigt som Solen och Mars är i kvadratur och lite senare i veckan kommer vi ha en exakt konjunktion mellan Jupiter och Solen!

Rent generellt så är detta JÄTTEBRA transiter men.. det finns en risk att det går överstyr, att vi inte hänger med i svängarna och att det blir ”för mycket” av allt. Övertro, orealistiska förhoppningar, luftslott och på det kan ju naturligtvis besvikelser följa. Så om någonting låter allt för bra för att vara sant – ta det till er! Det är nog precis som det låter då; för bra för att vara sant.

Jupiters baksida?

Vår kära Jupiter mirakulösa, generösa lyckoplanet är en jetset filosof, lärare, guru, hjälte som räddar folk i nöd, actionhjälte mm – har många underbara kvalitéer.

Storhet drar till sig uppmärksamhet och när Jupiter glider runt i Zodiaken är han utan tvekan SuperStjärnan. Människor dras till honom, de vill vara som honom, utnyttja honom, bli sedda med honom och hoppas förstås att lite stjärnglans ska falla åt deras håll..

Men är man superstar kan man gott kosta på sig lite olater – och det har han minsann gjort. Han har en tendens att gå till överdrifter, att unna sig både det ena och det andra.

Jupiter är väldigt gränslös i sin karaktär. Han är så positiv av sig att det rinner över. Han är fylld av goda avsikter och tankar men dessvärre är det inte riktigt så han alltid lever själv. Trohet är inte heller Jupiters starka sida fast han förstås förespråkar hög moral och evig trohet.

Jupitermänniskor är vanligen jättetrevliga personer som har lätt för sig i livet. De kan jobba inom film och teater, vara stora tänkare, filosofer, världsförbättrare, globetrotters, präster, författare mm.

Om det går snett: kan Jupiter-människor bli tjockisar, festprissar, alkisar, lögnare, slösaktiga – shopaholic, och allt ifrån lite lösaktiga till riktiga sexmissbrukare.

Jupiter snackar för mycket också – det kan gå från att vara väldigt social till att snacka dygnet runt. Om vad som helst också. Jupitermänniskor har tendens till överdrifter.  Men.. det är inte sällan man i ett födelsehoroskop ser att Jupiter konjunktion Sol sitter på en person som är megaloman (storhetsvansinne och patologisk lögnare).

Jupiter kan vara en chanstagande gambler som spelar bort sina pengaroch tänker att han ska betala igen senare. Men det är inte heller ovanligt att se att dessa människor helt enkelt är bedragare, bondfångare eller folk som drar valser.

Jupiter i transit

Om man håller detta i minnet så blir det lättare att förstå: Jupiters närvaro UPPFÖRSTORAR alla skeenden och synliggör. Vi blir sedda!

Är det bra eller dåligt? Både och kanske.. Om man vill bli kändis, få ett nytt jobb osv så är det förstås jättebra! Men om man är en simpel skattesmitare så kanske det inte är fullt lika roligt att få sina kort synade?
Jupiter är starkt förbunden till lagen och en sak man ska ha klart för sig: Det går inte att ta genvägar, fuska, ljuga, vara fräck eller kriminell utan att åka fast när Jupiter är där och synliggör.

Tänk på att vad som helst som är på gång blir VÄLDIGT STORT! Plötsligen kan den lilla låneskulden vara ett jättebelopp, ditt misstag står på första sidan i kvällspressen osv. Allt som sker blir större än man anade! Följaktligen kan en ledsen person bli jätteledsen, den som är lite tjock blir smällfet osv.

Det vanligaste skitsnacket som pågår bakom ryggen på Jupiter är att folk inte blir nöjda med gåvorna. De vill ha mer, känner sig blåsta.

Det finns till och med de som säger att Jupiter är som en sufflé – för en kort tid så blåses allt upp och man tror att man är i himmelriket. Sedan sjunker allt ihop och livet blir allt platt igen.

Gott råd till er sol, mån och ascendentskyttar som nu kommer att ha Jupiter i sina horoskop:

Håll dig till sanningen, var transparent och ärlig i allt. Vet att du kan bli känd, sedd och uppmärksammad för den du är och det du representerar – på ont och på gott.

Finns det något tvivelaktigt, olagligt, en dålig vana, en hemlighet eller annat som inte tål att se dagens ljus bör du städa undan allt innan Jupiter förstorar upp problemet och du blir känd just för detta.

Gör bara det som är rätt och moraliskt försvarbart! Jobba med ”Attraktionslagen” positiva affirmationer och sanning.


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

 • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
 • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
 • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

Köp astrologikurs


 1. Lisa skriver:

  Hej, jag har ascendent, sol och merkurius i skytten, månen i jungfrun, mars i vattumannen, venus i stenbocken. Jag såg så fram emot att äntligen kommer jupiter in i mitt tecken. Och vad händer? Jo i januari trillade jag på isiga gatan, min arm trasades sönder och det blev operation och värk. Sjukskriven och hemma med lång rehabilitering. Tur i olyckan att det var vänster arm och inte höger! Snälla Margareta, finns det något gott och härligt att vänta på i år? Lite kärlek kanske? <3 Tack dör ditt fina jobb.
  Mvh Lisa

  1. Jag är övertygad att det kommer att hända massor av bra grejer i ditt liv. Det är lätt att snöa in på en enskild händelse och tänka att det här var det värsta. Jag vill inte på något sätt förminska din upplevelse av dina problem och det du varit med om. Fattar att det var jättejobbigt såklart men vad jag tänker är.. Ibland kan det värsta som hänt vara en välsignelse. När man zoomar ut, tiden har gått och man har facit i hand brukar man lättare kunna se hur det ena ledde till det andra. Vad du gör.. Tappa inte tron på att universum är kärleksfullt, att det finns en högre plan med allt och att du kan påverka det som sker.
   Jag önskar dig det allra bästa! Kram och krya på dig från Margareta

   1. Lisa skriver:

    Tack snälla Margareta, för ditt svar! Ja, jag har redan förstått att denna händelse tvingar mig till en djupare reflektion över mitt liv. Jag har ju mycket tid till det, just nu. Det finns säkerligen en lärdom/budskap som kommer att visa sig senare. Jag är både tacksam och glad att det finns mycket kvar av året med lyckoplaneten Jupiter! Tack än en gång att du tog dig tid att svara mig! Mycket kärlek och ljus tillbaka. <3

 2. Vågen skriver:

  Hshaha inte bara Jupiter som spökar, även till mitt födelsehoroskåp är det negativa progressioner nu. Så lika bra låsa in sig hålla sig lugn🤪😃

 3. Hej jag har Venus i skytten , vågen i solen, skorpion i accendenten och månen i väduren , kommer jag att känna himla stormande känslor på gott och ont?

  1. Pamela skriver:

   Tänkte fråga exakt som du! Jag har venus i skytten, vågen i solen, skorpion i accendenten men månen och mars i lejon. Är så trött med mitt kärleksliv! Vill ha en romans som leder till något seriös….

   1. Vågen skriver:

    Pamela ett tips är kolla mannens mars mot din Venus i födelshoroskopet hur aspekterna ligger. Brukar funka. Lycka till🧡

    1. Pamela skriver:

     Tack 🙂 om en som jag är intresserad av har Venus i fiskarna, oxe i solen , månen och mars i Vattumannen ? vi kan inte släppa varandra totalt men inget går framåt heller :/

     1. Vågen skriver:

      Jag har sol i vågen Venus skytten mars lejonet och asc i känsliga fisken (därför jag frusna fötter😃) oxo trött på kärlekslivet ,eller så är det min frihets Venus som spökar, har ju negativ aspekt till noderna,som visar på negativ karma i föregående livsteaman.jag får knyta upp knutarna se om det blir bättre😃👍🏻

     1. Nä.. det är inga actiontecken precis i hans horoskop.

     1. Pamela skriver:

      Det måste vara vår Venus i skytten då som spökar till 😀

      Läste hans horoskop idag och det står att det är mycket fokus på jobb för honom just nu… längtar efter en kärlekshistoria just nu

 4. Marita skriver:

  Oj! Jag som ska på ett spännande ev jobb möte fred och bli intervjuad av en tidning på lördag💫☺

  1. Wow! Lycka till! Jupiter konjunktion Sol till helgen. Det är ett häftigt möte!

 5. eva skriver:

  Ok på Black Friday har alltså Jupiter klivit in i Skytten, Merkurius går retrograd och det blir Fullmåne! Tror jag sitter still i båten.

  Har redan märkt hur människor runt mig är hypade och rusar, rusar

  1. Mmm.. det är verkligen speciell energi 🦄♐️😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..