På Himlavalvet – Vecka 44

💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐

Det är en så spännande vecka vi ha framför oss och november som för mig tett sig som en hägring långt där borta, något som jag längtat till är nu alldeles snart här. Nyckelordet är transformation.

Förra veckans förvandling fortgår och vi har flera intressanta aspekter att diskutera och planeter som byter tecken med för den delen.

Retrograda Venus befinner sig nu opposition Uranus. I händelse att någon känner sig lite upp och ner känslomässigt kan detta vara förklaringen. Vi är många som har fått känslomässiga chocker allt 3/9 när Venus gick in i skuggzonen, ännu tydligare kanske sedan 9 september när Venus gick in i Skorpionen. Sedan dess hann Venus bort till 10° Skorpionen innan hon vände retrograd igen. Nu är vi tillbaka på samma punkt igen. När hon den 1:a november glider tillbaka in i Vågen är förhoppningen att vi åter är hövligare i tonen och mer intresserade av fredliga lösningar igen.

Merkurius möter Jupiter i konjunktion – wow – och skuttar sedan glatt in i Skytten. Härligt!


Nyfiken på astrologi? Du har väl inte missat Margareta Hedins onlinekurs ”Bli din egen astrolog”?


SOLEN I SKORPIONEN –  Solen befinner sig under veckan mellan 5° – 11° i Skorpionens tecken.  I bästa fall leder detta oss till nya och bättre tankar, intressanta idéer och en ny start. I djuplodade Skorpionen är allt det som är ytligt ointressant. Det är i sanningen, i djupet som vi hämtar vår kraft och våra känslor blir starka och intensiva och vi söker transformation och förändring genom insikter. Grattis Skorpionen

MÅNENS FÄRD – Under måndag och tisdag rör sig månen igenom kräftans tecken och naturligtvis i opposition till Saturnus och Pluto du så det kan vara lite skakigare energi. På onsdag och torsdag passera månen igenom Lejonet och i och med den rörelsen så bildas också det sista kvarteret den 31/10 kl 17:42. På fredag morgon är det dags för två dygn i Jungfruns stjärntecken så vi får effektiv och bra helg.

MERKURIUS I SKORPIONEN/SKYTTEN –  Under den 28 – 29:e oktober möts Merkurius med underbara Jupiter i Skorpionen. Se dessa superdagar som en välsignelse för kommunikationen, för att komma överens, att signa avtal och kanske även kläcka riktigt gynnsamma idéer.

Men det gäller att hålla sig framme – för omedelbart efter går Merkurius in i skuggzonen. Vår kosmiske budbärare förbereder sig alltså inför en retrograd period här i Skytten som börjar den 16 november. Den 31 oktober tar vår budbärare steget över från Skorpionen till Skyttens sfär. Här kommer han att verka i en miljö som verkligen överträffar hans förväntningar! Här är det högt i tak och kommunikationen är på högsta nivå! Merkurius i Skytten

RETROGRADA VENUS I VÅGEN –  01° Skorpionen – 3° Vågen. Den 1 november backar Venus in i Vågen och fortsätter retrograd till den 16 november där hon vänder direkt på 25°15. Venus återkommer till Skorpionen den 2 december. Här i Vågen (där hon är styrare) får vi ett mer balanserat förhållningssätt till varandra. Vi är vänligare och vill reda ut problem snarare än att agera i effekt som kan ha varit fallet under dagarna Venus befann sig i Skorpionen.  Venus i Vågen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 19°- 23°  i Vattumannen obekymrad och fri från aspekter och band dundrar han fram och i det är i dessa tillstånd han kan verkligen kan vara effektiv och bringa förändring. Nu är vi äntligen ute ur skuggzonen och kan rikta blicken mot framtiden. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom de sista graderna Skorpionen och når under veckan 27° – 29°12.  Nu går det verkligen undan för Jupiter och processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började börjar lida mot sitt slut.  Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 4° 43 – 5°16 i Stenbocken, pust!

Det är så skönt att han kommer igång.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN –Uranus når nu 00°06 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 13° 49 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN –  Underjordens härskare rör sig sedan förra veckan Direkt på 19° 03 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla  Kiron eller (Chiron) har nu backat in i Fiskarnas tecken och når 28°26 under veckan. Det här är den sista vändan för Kiron att besöka Fiskarna och det är ett kort besök.  Han återvänder snart till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN –har nu hunnit ända bort till 00°21 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet


Nyfiken på horoskop? Gå Margareta Hedins onlinekurs i astrologi!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.