På Himlavalvet – Vecka 42

⭐️💫 Hej alla kära Astrovänner 💫⭐️

Vi har en produktiv, effektiv och händelserik vecka att se fram emot. Det är en tilltagande måne och dagarna är som skapade för att lätt få saker ur händerna. Ja, det gäller att utnyttja de här dagarna till max och universums krafter är ytterst gynnsamma.

Det viktigaste som sker nu är det superhärliga mötet mellan Venus och Merkurius som får oss medvetna om våra innersta känslor och vad vi verkligen önskar oss och vill ha av livet. Man kan säga att kommunikatören Merkurius är språkröret som hjälper oss att finna de rätta orden och uttrycka det vi verkligen känner.

Vi har också en härlig trigon mellan Neptunus och Merkurius som även den hjälper oss i uttrycket men eftersom det är Neptunus som kommer till tals kan det röra det andliga. Den som redan har en öppen andlig kanal kan få till sig massor av information. Ni andra – meditera och tona in! Det det finstämda, konsten, musiken eller det skrivna ordet som vi finner vårt vackraste uttryck nu.


Vill du lära dig mer om horoskop? Missa inte onlinekursen ”Bli din egen astrolog” med Margareta Hedin!


SOLEN VÅGEN – Nu går det undan – det är bara 9 dagar kvar av Solens vistelse i Vågen och under veckan befinner Solen sig mellan att röra sig mellan 21° – 28° 22.  Vistelsen i Vågen som handlar om det sociala mötet, om relationer med andra och hur vi speglar oss själva i andra.  Att mötas med människor, kanske för att kompromissa eller  förhandla är typiskt Vågen för detta är fredsbevararens tecken och balans, rättvisa och harmoni är viktigt här. Vågen söker balans beaktar allas åsikter – balanserar och väger in innan ett beslut fattas. Grattis Vågen

MÅNENS FÄRD – Tidigt på måndag morgon har vi ett dystert möte mellan Månen och Saturnus. Skönt att de flesta sover då. den 16/10 kl 20.29 bildas månens första kvarter och månen är nu tilltagande. Onsdag kl 09:36 skiftar hon över till Vattumannen för två observanta dygn när vi lyckas med konsten att vara mer objektiva än annars. Natten till den 20/10 träder Månen in i Fiskarnas tecken där hon blir kvar hela helgen. Vackert inkännande och kärleksfullt.

MERKURIUS I SKORPIONEN – På onsdag 15/10 möts Merkurius med retrograda Venus på 08° i Skorpionen. Det här är ett så vackert möte eftersom det hjälper oss alla att känna vårt hjärtas djupaste sanning och dessutom kunna sätta ord på vad vi känner. Det här är bättre än parterapi. Förhoppningsvis når du fram till din partner och ni kan hitta ett nytt djup i er relation. Merkurius i Skorpionen

RETROGRADA VENUS I SKORPIONEN –  Veckan börjar med ett underbart möte mellan Venus och Merkurius som jag skrivit om i rubriken ovan. Men.. Den 18/10 är den dagen som den retrograda Venus dras ner i underjorden och blir osynlig för oss människor inte stiger över horisonten – men jag tycker att förklaringen om underjorden är så mycket roligare. Venus i Skorpionen

MARS I VATTUMANNEN Mars kommer under den här veckan att befinna sig 12°- 15°  i Vattumannen. Nu är vi äntligen ute ur skuggzonen och kan rikta blicken mot framtiden. Vi blir med andra ord färdiga och kan öppna nya kapitel i våra liv. Mars i Vattumannen

JUPITER I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter hastar nu på igenom Skorpionen och når under veckan 24°-26°.  Nu går det verkligen undan för Jupiter och processen med att avslöja och dra fram sanningen i ljuset började börjar lida mot sitt slut.  Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus börjar så sakteliga få fart och när denna vecka 4° i Stenbocken, pust! Det är så skönt att han kommer igång.  I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivs han och fungerar optimalt. Här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt.

Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

RETROGRADA URANUS I OXEN –Uranus når nu 00°39 i Oxens tecken. Uranus påbörjade sin långa retrograda fas den 7/8 kl 18:50 och backar nu tillbaka den väg han precis vandrat. Den retrograda fasen pågår fram till 6 januari där han vänder direkt på 28° Väduren. Därefter ska han åter tillbaka till Oxen. Han kommer inte att göra fler besök i Väduren under vår livstid igen. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

RETROGRADA NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig jättesakta baklänges i 14°01 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

PLUTO STENBOCKEN –  Underjordens härskare rör sig sedan förra veckan Direkt på 18° 48 i Stenbocken. Just nu är han ovanligt nära Solen vilket gör att Plutotemat kan upplevas intensivt.  Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRADA KIRON I FISKARNA – Den lilla  Kiron eller (Chiron) har nu backat in i Fiskarnas tecken och når 28°59 under veckan.

Det här är den sista vändan för Kiron att besöka Fiskarna och det är ett kort besök.  Han återvänder snart till Väduren där han stannar i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas.

NORRA NODEN –har nu hunnit ända bort till 01°58 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet


Du har väl inte missat Margareta Hedins onlinekurs i astrologi? Spana in den in filmen nedan!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.