ANNONS

Månen

/

🌛 Månen: Vårt känsloliv

I horoskopet visar ditt måntecken ditt känsloliv och hur du reagerar. Månen är det nattliga ljuset och känslorna. Det är vår tillbakadragna nattsida och dess position i horoskopet visar det innersta i vår själ. Om Solen agerar så reagerar Månen.

Månen är kopplad till Kräftans stjärntecken där hon är styrare. Hon ger oss vår känslomässiga näring. Månen representerar våra känslor och de djupaste personliga behoven, exempelvis hur vi blir trygga och finner ro. Månen styr också våra grundläggande vanor och reaktioner – och vårt omedvetna.

Månen kopplas till våra mammor och till all kvinnlig energi. Månen är både vårt inre barn och vår inre mamma. Men Månen visar också hur vi själva är som mödrar och hur vi instinktivt skyddar vårt barn och reagerar.

Månen styr ebb och flod och dess gravitation styr haven och alla vätskor som finns. Man anser också att den kvinnliga menstruationscykeln är kopplad till måncykeln.

Månen roterar runt sin egen axel på 29,5 dygn – en månad.

Det tar månen 28 dygn att gå runt jorden. Det tar 28 dagar för månen att gå ett varv runt zodiaken.

Det tar månen ca 2,5 dygn att gå igenom ett stjärntecken.

Månen i ditt födelsehoroskop: Månens position visar hur du känner och reagerar


2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00