🌟Venus Star Points

VENUS RETROGRAD I SKORPIONEN

  • Venus går in i skuggan – 5 september, 25° Vågen
  • Retrograden börjar – 6 oktober, 11° Skorpionen
  • Retrograden peekar, Sol/Konjunktion: 26 oktober 3° Skorpionen
  • Vänder Direkt: 15 november 25° Vågen
  • Venus lämnar skuggperioden: 17 december 10° Skorpionen

Aktivering:

  • Att möta gamla själar, återansluta.
  • Exponerar begränsningarna i våra nuvarande relationer
  • Ändra vårt förhållningssätt
  • Exponerar brister i hur vi förvaltar och värderar våra tillgångar och ekonomi

🌟 Arielle Guttmans artikel om Venus Star Point

Varje planet i vårt solsystem har sin egen unika cykel och dess orbit följer ett mönster. Om vi observerar den under en läng tid så kommer vi att kunna följa denna dess upprepade nodiska cykler. I förhållandet mellan en specifik planet med Solen och Jorden bär den med sig en vibrationsfrekvens och överför den energin till oss på sitt eget alldeles unika sätt.

Venus har en särskilt vacker frekvens som motsvarar numret 1.618 eller PHI ratio. Detta 1.618 PHI-förhållande är regelbundet förekommande aspekt.

Om man följer Venus spår över himlavalvet och lägger hennes rörelse på minnet kan man se att hon under sin väg skapar en perfekt ”stjärna”.

För en matematiker sägs detta vara ett perfekt värde, för ekonomer representerar det Fibonacci-talen – den perfekta sekvensen, för artister, arkitekter, designers är Venus rörelse känd som det Gyllene Snittet. För musiker är det talet 5,8 förhållandet (5 + 8 = 13) på musikalisk skala.

Denna formel uttrycker perfektionen, den totala skönheten och harmonin.  Det Gyllene snittet anses vara det mest estetiskt tilltalande mönstret som finns i tid, rum och ljud som existerar och det ger en total harmoni i sfärerna.

Denna skönhet och perfektion är något som vi dras till och lockas av. Vi vill ha det, vi blir förälskade och vill äga denna perfektion. Hur kan vi få den? Eller har vi den redan? Eller är det så att vi letar överallt förutom att söka efter harmonin inuti oss själva?

I forna tider och svunna kulturer hade mänskligheten redan kunskap om Venus. Långt före dess att vi hade teleskop och datorer som med exakthet kunde visa detta fenomen. Det som de förr vetat i århundraden, har den moderna vetenskapen ganska nyligen lärt sig att Venus cirklar skapar en perfekt harmonisk skönhet.

🌟 Vad är då Venusstjärnan?

Enkelt sagt, det är förhållandet mellan Venus och Jorden och deras dans runt Solen.  Stjärnan består av fem uddar som kan mätas på många sätt. Oavsett om det är de retrograda positionerna (Rx) eller när Venus går direkt (D) eller vid ”cazimi” de fem sekvenser som Venus passerar för att skapa sin femuddiga Venusstjärna.

(Syftet med denna artikel och alla referenser i det publicerade material som författats av denna författare är cazimi eller ”När Venus kysser Solen” det uttryck som används som Star Point och skälen till detta förklaras fullständigt i min bok.)

Hur Venus pentagram står vid vår födelse kan avslöja mycket om hur Venus omedvetet arbetar bakom kulisserna i våra liv när dessa punkter aktiveras. När den transiterande Venus Star Point (VSP) triggar en viktig grad i födelsehoroskopet så är det ett viktigt budskap från Venus.

Venus Stjärnan och i synnerhet den viktiga Stjärn Punkten avslöjar den harmonin, skönheten och kärleken och var den finns i var och en av oss.

Dessa fem punkter identifierar våra grundläggande talanger, våra hjälpande händer och grunden i vårt liv. Dessa punkter kan kopplas till planeter i våra egna födelsehoroskop eller till VSP och planeter i andra människors horoskop.

Själva mekaniken, synkroniciteten och den absoluta precisionen av själva Venus Star-cykeln innehåller så mycket information att det kan fylla många böcker men för att förenkla det hela.

Vi känner igen stjärnan själv eftersom hon rör sig i perfekta rörelser precis som om hon vore inställd på samma sätt som en schweizisk klocka och på sin färd markera hon två uppsättningar med fem stjärnpunkter sim rör sig runt ett större pentagram i en åtta årscykel.

När det kompletterar dessa två uppsättningar fortsätter det med ytterligare två och sedan kommer två till igen – alternerande som det kosmiska hjärtat av våra liv.

När Jorden/Venus-kyssen äger rum då är Venus allra närmast jorden och i retrograd rörelse vilket skapar en morgonstjärna – här förkortat till MS. När Jord/Venus kyssen äger rum i direkt rörelse skapas en Aftonstjärna – här förkortat till ES.

Det är viktigt att lägga märke till att när Venus är retrograd så avslutar Venus inte bara sin period på 584 dagar (1,6 år). Hon byter också fas från Aftonstjärna till Morgonstjärna från yin (feminin) till yang (maskulin).

Maya folket hade en myt om varför Venus försvann bakom Solen.  När Venus befann sig i retrograd bleknade hon tydligt bort på natthimlen efter solnedgången återkommer ungefär en vecka till tio dagar senare på morgonhimmeln strax före soluppgången.

Medan Solen höll sig borta genomgick Venus persona en förvandling ifrån att vara ”älskare” till att bli ”krigare”.

Det är det sannerligen en intressant historia att fundera över, särskilt för de människor som är födda under Venus övergångsperiod. Det kan peka på en person som upplever en osäkerhet runt sin könsidentitet som kanske inte kan, vill anpassa sig till det kön som hen var född med. Andra kanske bara behöver tid på sig för att hitta rätt identitet.

I det här stadiet i Venus cykel förkroppsligar hon krigarens principer av självförtroende, mod, styrka och vidtar de åtgärder som krävs av henne. Så, se Venus retrograd som en avslutande fas av en livs- eller relationscykel och det är här hon skiftar om, skaffar rätt utrustning och attribut för att möta den nya eran.

Exempevis, den cykel som Venus avslutar nu började med att Stjärnudden aktiverades i slutet av Mars 2017 på 5° i Väduren.

Väduren representerar början av något nytt, det kan gälla egna intressen exempelvis. Här finns energi att gå efter vad som är viktigt. Tecknets två skyddsplaneter är Mars och Pallas Athena, som bägge står för modet att agera – att antingen kämpa för något eller någon eller så kan kampen vara för försvara något som är heligt.

Kanske handlar det om att vara ärlig, sann och autentisk som människa. Att våga stå för sanningen utan att ursäkta sig. Man kan ompröva sina tidigare beslut för att sedan kunna påbörja en ny livsfas. Mars och Athena sammanfattar modet att ta itu med det du aldrig ens trodde var möjligt.

Det kanske hände något som fick dig över gränsen, som framkallade raseri och ilska. Det var det perfekta tillfället att stå upp för dig själv och möta vreden. Självklart hjälper Väduren oss att komma igång, upp och hoppa, att kick-starta motorn. Väduren tänder elden, får oss att testa nya grejer, det här är alla aspekter av Venusstjärnan som aktiverades i Väduren under denna tid. Den sista Venusretrograden inträffade på följande datum:

  • Mars 4 2017 Venus SRx 13°Aries 08’
  • Mars 25 2017 Venus Star Point 04°Aries 57’
  • April 15 2017 Venus SD 26°Pisces 54’

Vart fjärde år kommer Skorpionens Venus Star Point vara hjärtslaget som pulserar i bakgrunden, återklangern av den kosmiska planetrytmen. Medan vi förbereder oss för oktobers Skorpion Star Point bör vi se tillbaka på datumen för den senaste VSP som ägt rum i Skorpionen.

  • Oct 27 2006 04°Sc10’ D 04°Sc10’ D (direct Venus)
  • Oct 28 2010 05°Sc30’ D 05°Sc30’ R (rx Venus)
  • Oct 25 2014 01°Sc48’ D 01°Sc48’ D
  • Oct 26 2018 03°Sc06’ D 03°Sc06’ R
  • Oct 22 2022 29°Li26’ D 29°Li26’ D

Den första Stjärnudden i Vågens tecken

Oct 23 2026 00°Sc45’ D 00°Sc45’ R

Den nästkommande Skorpion Star Point Retrograd i Venus-cykeln 2018 representerar horoskopets ”heta” område i denna cykel, mellan 25° av Vågen till 11° Skorpionen, med särskild tonvikt på 3° Skorpionen – som är den nya Venus Star Point graden.

Observera att två tecken påverkas i denna teckenöverskridande Venus-cykel som rör bådeVågen och Skorpionen.

  • 5 okt Venus SR x 10 °50 Skorpionen
  • 26 okt Venus Star Point 03° Skorpionen
  • 06 Nov 16 Venus SD 25°14 Vågen

Skorpionen är ett Mars-tecken, medan Vågen är ett Venus-tecken. Venus och Mars representerar kvinnliga och manliga principer i livet, polariteter som har hög laddade reaktioner mot varandra.

Om det inte vore för den här dynamiska kopplingen skulle vi kunna bli utsatta för befolkningsminskning, kanske pga utrotning.

Istället kan detta pulserande möte ge en stark lust och de bästa förutsättningarna för befruktning vilket kan rädda Homo Sapiens. Det här för man och kvinna tillsammans!

2018 är året som tänjer könsgränserna genom att fört manliga planeten Mars gått retrograd, strax därpå följer kvinnliga Venus efter i retrograd. Den tredje parten i dramat är Uranus – känd för radikal förändring som kan påverka bägge könen så att vi får se fler människor som välkomnar förändringar och komma ut till sig själva och världen. Oavsett hur vi har hanterat kampen mellan könen kan nya könsdefinitioner, människors fobier folks fobier om transgender eller samkönade relationer så är förändringarna som redan kommit igång inte stoppas.

Det är värdefullt att notera likheten hos övergångscykel mellan Venus retrograd 2017 och den kommande nu 2018.

Båda retrograderna påverkar två tecken, dock är ligger tonvikten på det tecken som innehåller nuvarande Star Point. År 2017 var det Väduren och i 2018 kommer det att bli Skorpionen.

Observera att båda är Mars styrda tecken där Venus spelar en nyckelroll och berör de ovannämnda könstemat. Skorpionen är ett tecken på kvinnlig makt. Så nu befinner vi oss i Skorpionens Venus Star i oktober. Vi kan fråga oss vad Skorpionen vill och ännu viktigare är förhållandet mellan Venus och Skorpionen. På samma sätt som Väduren är Skorpionen Mars-styrd medan Väduren är ett dagtecken (eld / maskulin) och Skorpionen är ett nattligt tecken (vatten /feminin). Skorpionen kan vara skatten som är nedgrävd under ytan. När vi börjar gräva syns vi inte. I Skorpionen kan Venus gömma sina djupaste hemligheter och mysterier som hon väljer att inte avslöja. När Venus är retrograd i Skorpionen dansar vi med oss själva och andra som i ett skuggspel av intimitet, integritet och skydd.

Avtal som vi har med partner som involverar ekonomi, sex, delade tillgångar (som barn, djur, företag och egendom) kan vara omförhandlas, förnyas eller avslutas under denna tid. Det kan också vara så att nya relationer inleds.

Viktigast av allt, detta kan signalera att det är dags att ta itu med viktiga partnerskaps frågor som du kanske inte kunde eller ville se – nu behöver de komma ut ur skuggorna och ventileras.

Ungefär var hundrade år skiftar Venus Star Point tecken och vi befinner oss i det sista årtiondet av den cykel som för Venus Stjärnan igenom Skorpionen.  Viktiga historiska händelser kan äga rum när VSP lämnar ett tecken och går in i ett nytt.

Vi kan förutse detta skifte i den maskulina / feminina dynamiken. En dramatisk könsomstruktureringen har inträffat under de senaste 90 åren då Venus Star Point har transiterat Skorpionen. Med andra ord: Kvinnor är inte alltid från Venus och männen är inte alltid från Mars.

Det kan precis lika gärna vara tvärt om vilket vi fått se under de senaste 80-90 åren då VSP gått igenom Väduren/Skorpionen.

Både de manliga och kvinnliga rollerna har förvandlats jämnt till hetero-sexuellt befolkning. Och nu när vi närmar oss slutet av Venus passage genom Skorpionen och Väduren är upplevelsen av könen inte längre begränsad.

🌟 Tips  för vidare studier av Venuscykel och Venus Star Points

För att hitta din Venus Star Point: https://sophiavenus.com/pdf/

FindYourVenusStarPoint.pdf

  • Att läsa artiklar med Venus Star Points: https://sophiavenus.com/nyhetsbrev-arkiv /
  • Att träna Venus Star Mudra: https://www.youtube.com/klocka? v = Iz5XXYhmZ78
  • Att hitta 5 poäng av din personliga Venus Star pentagram: Utvalda i Sirius astrologi programvara av David Cochrane (Ny!) Http://www.astrosoftware.com/
  • Skriv ut bok: Venusstärkande: En ny Kosmologi för 21: a århundradet eller ebook: Venus Star Point: Kom rakt in i hjärtat med Venus: https://sophiavenus.com/books/
  • Facebook: Venus Star Rising

Arielle Guttman började sina astrologiska studier 1974 och har sedan dess skrivit fem böcker i fält inklusive de två volymer mystisk astrologin och ”The Astro * Cartografibok med kartor tillsammans med Jim Lewis. Hennes senaste verk innehåller aldrig tidigare publicerad information om planet Venus, speciellt pentagrammet av Venus som skapas som en del av hennes orbitalmönster. Dessa viktiga punkter är Venus Star Points.  I både Venus Star Rising: En ny kosmologi för det 21:e Århundradet och den förkortade e-bok versionen Venus Star Point avslöjar Arielle den viktigaste ingrediensen till vad som får vårt hjärta slår och hur vi sprida den kärleken till världen.

Arielle har föreläst runt om i världen för olika astrologiska grupper. Hon delar för närvarande sin tid mellan Santa Fe, USA och Grekland. Hon erbjuder en hemstudiekurs som leder till professionell certifiering i Venus Star Point-systemet. Kolla in hennes hemsida:

www.SophiaVenus.com