Nymåne och Solförmörkelse i Kräftan

 

Nu på fredag 13/7, kl 04:48 infaller nymånen på 20°41 i Kräftans tecken. Detta är en väldigt speciell nymåne eftersom det samtidigt också är solförmörkelse. Pluto befinner sig exakt mitt emot nymånen på 20° i Stenbockens tecken.

Kräftans nymåne är årets känslomässigaste tillfälle och denna gång ser vi Sol, Måne och Ascendent i Kräftan.

Dessutom i en underbar stortrigon i vattenelementet som binder samman nymånen med Jupiter och Neptunus. Wow! Detta ger andlig och hoppfull kvalitet till hela bilden. Det är vackert att se en strimma av ljus här. 🦄Så vackert! Men, där finns också en stabiliserande stortrigon i jordens element mellan Venus, Saturnus och Uranus. Man kan verkligen hitta allt i det här horoskopet!

Som alltid är en nymåne en början på en ny cykel. Släpp det gamla – andas in det nya.. Varje nymåne är ju som vi alla vet vid det här laget, början på ett nytt månvarv. Det är löftet en ny början av en känslomässig cykel och ett erbjudande till oss människor om en ny start. Det är nu vi sår våra frön, implementerar våra idéer och sätter igång. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet.

Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv. Passa på att önska in vad än det är du hoppas ska ske under det kommande månvarvet. Planera, tydliggör dina mål och bestäm dig.

Detta är också början på sommarens sex veckor långa ”eklipssäsong”.(Jag föredrar ordet eklips framför svenskans förmörkelse som är så långt att säga så nu använder jag det ordet hädanefter. OK?).  Att just denna nymåne kommer med eklips gör den minst 10 faldigt starkare. Eklipser i sig är ju ett förebåd om en kraftfull förändring, de lämnar energispår som håller i sig upp till sex månader. Ond bråd död och sådär trodde man förr. Ja, det finns mängder av statistik som visar på samband mellan eklipser och naturkatastrofer. (Förra sommarens extrema översvämningar i USA och Nepal följde ju exakt eklipsens väg). Förändringen behöver absolut inte vara katastrofal eller dålig.Det kan faktiskt bara utgöra en vändpunkt i en människas liv – det här skulle kunna vara tillfället som du når ett andligt genombrott eller är med om något annat helt fantastiskt – så vad du än gör.. Måla inte upp en rädsla eller en negativ bild av detta.

2406997-150x150
Mitt emot nymånen och Solen, i opposition står Pluto som befinner sig 20° i Stenbocken. OH! Utmaning! Evolutionära astrologer talar ju om att Pluto är själen. Jag har inte kunnat ta det till mig alls eftersom det är så tydligt för mig att månen är vår själ. Men när jag nyligen lyssnade på Patricia Walsh under en föreläsning i Chicago förklarade hon att Pluto ställer saker på sin spets.  Att vi genom de ibland extrema, laddade tillfällen och erfarenheter som uppstår i Plutos farvatten kommer i kontakt med vår själ. Det fick mig att fatta hur de menar och ta det till mig.  Vi når helt enkelt djupare emotionellt än vad vi kanske ens trodde var möjligt. Nu väcks kaskader av känslor upp. Allt som Pluto, underjordens härskare vidrör drar ju upp saker ur det fördolda. Undantryckta känslor, hemligheter, begär mm. Det finns en hel del intressant stoff att hämta  som man kanske helst bör bearbeta sittandes på en stol i psykologens mottagning? Värdefulla insikter om oss själva finns att hämta upp här.

Den som medvetet tonar in, sitter i ritutal eller meditation eller på annat sätt jobbar andligen kan verkligen komma långt nu.

Kräftan ser till att våra hjärtan fylls av en sublim, kärleksfull, försonande och accepterande känsla. Empati och medkänsla för allt som lever, vi ser skönheten i naturen. Detta är perfekta tillfället för drömarbeten, intuition och astrala projektioner.

 • Kräftan står för modern. Hur är relationen till din mamma, dina föräldrar och hur är du själv som moder/fader?
 • Nymånen i Kräftan sätter familjen och det sociala arvet i centrum. Var kommer du ifrån, hur var din barndom? Vilken är din familjs historia? Vad har ni för traditioner i er släkt och varför? Det här är en tid då vi färdas igenom minnenas allé. Om du hittar något som skaver, minnen som inte känns bra är det jättebra tid för helande.
 • Att ge näring till andra är omhändertagande Kräftans stora grej i livet – känslomässig eller fysiskt. Det här kan vara bästa tillfället att se om din kost och kanske även fundera på din roll i relationer. Är du en givare eller en tagare i relationer? Har du en bra balans i flödet?
 • Månen styr allt det som tillhör det kvinnliga. Månadsblödningar, graviditet och moderskap kommer i fokus. Det här en perfekt tid för att bli med barn.
 • Kärleksrelationer och familjeband är viktigt nu. Kanske är detta tiden du önskar in en fast partner i ditt liv?

Kolla in var nymånen faller för dig!  Det ger en fingervisning om vad som är på gång i ditt liv. Kolla in husplaceringen och om du har någon personlig planet på den graden blir det förstås extra viktigt. Du som har Solen, Månen eller Ascendenten i Kräftan eller Stenbocken kommer att få en extra skjuts!

Plocka fram ditt horoskop och kolla var den punkten, 20° i Kräftan infaller hos dig (5 grader isär åt bägge hållen räknas också).

NYMÅNEN I DE OLIKA HUSEN 

Här är länken till NYMÅNERITUALEN! Klicka där!

 

 1. Så roligt att vi förstår varandra! 🌻

 2. Varje enskild individ har sin egen själ som för evigt är förbunden med Gudomen och den Andliga Världen. Planeterna, vi själva, solsystemet, galaxerna, vintergatan o.s.v. hör till den skapade världen och vi inkarnerar hit till jorden för att utvecklas och lära våra livsläxor, där kan astrologin vara till vägledning innan man själv tar tag i ratten och kan styra farkosten, men själen har inget med den skapade världen att göra, den är för evigt andlig.Jag kan bra hänvisa till Martinus kosmologi för den undrande!

  1. Exakt så tänker jag mig också att det är.

 3. Själen sitter varken i Pluto eller Månen. Det finns väl ingen vettig människa som tror att vårt eviga JAG flyttar till en planet när vi lämnar detta jordeliv?!

  1. Kristina! Det här var en märklig tolkning av vad jag skrev. Naturligtivs sitter ingenting fast i en planet – eller ska till en planet när vi lämnar jordelivet heller.
   Jag är av den uppfattningen att jorden, människorna, våra själar och hela universum är en del av skapelsen. Det finns inget hinder i min världsuppfattning att tänka att Gud skapade världen och människorna + skapade universum och planeterna.
   Astrologiskt anser man att planetrörelserna är som speglingar, reflektioner till livet här nere på jorden enligt det gamla vanliga – as above so below. Att planeterna reflekterar och skapar olika spänningstillstånd sins emellan varandra (aspekter= oppositioner, konjunktioner, trigoner mfl) som påverkar hur de kan uttrycka sig. Detta är vad astrologer studerar.
   Jag kan inte se att det är ett hinder för vare sig Gud eller skapelsen. De är ju alla sprungna ur samma källa.
   Pluto, även kallad The Lord of the Underworld – speglar just livets skuggsida. Månen är ju känslolivet och våra innersta mönster. Därav är själ och måne sammanbundna.
   (Men naturligtvis sitter de inte ihop. Allt handlar om speglingar och reflektioner. Allt upplevs lite olika från person till person. Eller från själ till själ. Varje gudomlig varelse är unik nämligen).
   Månen speglar våra känslor och är den himlakropp som rör sig allra snabbast och kan påverka grejer som humörsvängningar och alla snabba känslorörelser.
   Pluto är den som kan spegla mörkret eller problemen inom oss själva. Så när vi blir prövade så intensifieras upplevelsen av känslorna och själen. På så sätt menar de evolutionära astrologerna att Pluto kan spegla vår själ.
   Vid just den här nymånen var ju Pluto mitt emot Månen. Då kan det bli så att vissa upplever just det svåra inom sig själva.

 4. Hej,
  Märkligt! På resan hem från Österlen såg jag många märkliga molnformationern i form av pistoler, människokropp, peka finger, flygplan etc (minns inte alla konstigda moln) ”ska jag bli skjuten?” sa jag till min son. Såg även en skyddsängel. Det kändes märkligt i alla fall. Har nymånen i Skorpionen och vad med om en ”andlig händelse” på tisdagen som varade i några timmar. Vet dock inte om den hade med nymånen att göra.
  Tack för dina fina horoskop som du delar med dig.
  Kram Leo som inte fick vila i veckan utan umgås med barnbarnen 🙂

  1. Vilken härlig fantasi du har Catarina 😀 Det är fantastiskt att du kan se allt detta under en och samma resa. Tänk så många som går blinda igenom sina liv. Det är verkligen en gåva du har. Ja, det ska bli intressant att se vad det blir av den här stjärnspäckade sommaren med sina tre förmörkelser. Jag tolkar dina moln och är glad att du fick en skyddsängel på slutet där. Trots att det är farliga grejer på gång runt om i världen är du skyddad! Underbart! ❤️

 5. My skriver:

  Jag förstår inte hur man ska göra haha! Jag är född 870930 och är våg, kan du hjälpa en förvirrad? 🙂

  1. Men MY, det går inte om man inte har alla uppgifter med tid och plats också. Men vi får köra på med det där inför nästa eklips? Vi har en ny om två veckor. Vad sägs? 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..