På Himlavalvet – vecka 27

Astronauter, Soldyrkare och Semesterfirare!

Nu har vi lämnat de sista skvalpet efter Stenbocksfullmånen bakom oss. Pust! Den var mer hysterisk än vad jag hade kunnat gissa! Själv satt jag i godan ro och sammanställde bokföringen. Jag var oerhört flitig (läs överaktiv).  Det är normalt för mig vid fullmåne nätter. Jag jobbar som en galning och har inte lust att lägga mig.

Det är så olika hur människor reagerar på fullmånarna och det kan vara olika hur månkraften ”tar” vid olika tillfällen. Denna gång fick jag alarmerande rapporter från folk som inte kunde sova, hade ångest, befann sig i familjedramatik,  misshandel, mordhot och riktigt vansinnigt internet trakasseri.

Det blir en härlig och förhoppningsvis vilsam vecka som vi har framför oss denna första vecka i Juli. Ni som har semester nu har gjort helt rätt för bättre tid att slappa och komma ikapp sig själv finns inte. Universum håller sig alldeles ovanligt lugnt och stilla nu. Inte en enda planet byter tecken, vi har ingen dramatik någonstans.

Det som drar blickarna till sig i horoskopet är hur Merkurius närmar sig norra noden och där mitt över på andra sidan står Mars med södra noden vid sin sida.

Hm.. den här punkten kommer du att få höra massor om denna sommar, för här kommer ALLT, förmörkelser mm att utspela sig.

SOLEN I KRÄFTAN –  Solen kommer under veckan att röra sig mellan 10° – 16° i Kräftan och sommaren är nu i full gång. Jag hoppas att alla nu har möjlighet att varva ner från alla livets måsten och får tillfälle att njuta av sommaren. Grattis Kräftan

MÅNENS FÄRD – På måndag morgon ha vi månen på 23° i Vattumannen. Tidig tisdag morgon går månen in i Fiskarna mjuka vatten. Ca 07 på torsdagen träder månen in i Vädurens sfär. Dagen därpå 6/7 kl 9:52 bildar månen sitt sista kvarter i Väduren. Härifrån kommer vi se hur månen krymper bort för att under de kommande dagarna bort till den 13/7 när månen bli ny helt försvinna. 6-13/7 är månadens vilotid när själen behöver bearbeta intryck och tanka ny energi. Lördag em kl 15 går månen in sensuella Oxen och där blir hon kvar tills veckan är slut.

MERKURIUS I LEJONET – Pigga Merkurius rör sig nu bara lite mer än 1° per dag och kommer denna vecka att vara mellan 5°- 12° i Lejonet Han har alltså smått börjat förbereda sig inför retrograden som kommer lite längre fram i perioden. Romantiska, generösa och varma Lejonet är starkt förknippat med hjärtat så nu kan man med fördel tala om sina innersta känslor och bli förstådd. Att tänka ”BIG and BOLD” är vad den här transiten uppmanar oss till. Merkurius i Lejonet

VENUS I LEJONET – I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati. Lejonet är ett hjärtetecken och när Venus är här blir vi berörda i hjärtat.

Kontakter med andra människor blir viktigare än annars, att ge och ta emot ömhet och uttrycka kärlek är grejen allt nu. Nu rör hon sig mellan 21° – 28° i Lejonet. Venus i Lejonet

MARS RETROGRAD I VATTUMANNEN 

Vår eldige krigare som befunnit sig i Vattumannen sedan i mitten av maj vänder nu retrograd den 26/6 kl 23:05 på 9° 13 i Vattumannen. Det kan tyckas att han mest står och stampar nu 9°- 8° denna vecka. Mars har inte varit retrograd Vattumannen, samtidigt som månknutarna sedan 1971.  Han backar ända fram till i den 27/8 där han vänder direkt på 28° 37 i Stenbocken. Mars är ju drivet i en människa, lusten, viljan och passionen. I Vattumannen blir han mindre driven och mer av en lagspelare. Han tänker mer på  samhället och allmänhetens mående än sitt eget behov och begär. I Vattumannen uttrycker Mars den fria moderna mannen. Det gamla och beprövade är ingenting för honom. Här är Mars en tänkande varelse som söker nya lösningar, nya regler och lagar och det bästa förhållningssättet. Under den retrograda tiden gör vi klokt i att luta oss tillbaka, vila och ta det lugnt. Vår inre krigare måste lägga ned vapnen och åka på rehab. Retrograda Mars i Vattumannen

JUPITER RETROGRAD I SKORPIONEN – Expansiva Jupiter backar retrograd igenom Skorpionen. Han är på 13° –  bara en dryg vecka kvar av den långa retrograda perioden. Nu vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv.

I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus backar sakta igenom Stenbocken och når denna vecka 05°03. Det är inte för än den 6/9 han vänder direkt igen på 2° Stenbock. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I OXEN –Uranus når nu 2°10 in i Oxens tecken. Ja, allt sedan Uranus trädde in o Oxen i maj har nya rapporter om vulkanutbrott kommit – Guatemala och Hawaii är väl de senaste. Varken vulkaner eller jordbävningar är välkomna så vi får hoppas att det sker en stabilisering nu. Oxen är ett jordelement och Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. En ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS RETROGRAD I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus blir rör sig från 16° 27 – 16° 23 i Fiskarna. Och när vår andliga Gudinna backar är det dags också för oss att gå in i ett viloläge, låta alla yttre processer tonas ut och själva behöver vi massor av vila och att vända blicken inåt.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto kommer att vara retrograd tre månader till. Den här veckan bearbetas den 20 graden i Stenbocken. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

RETROGRAD KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) har nu hunnit 02° 25 i Väduren. Denna vecka vänder han retrograd. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan. På en personlig nivå visar Kiron dig dina sår så att smärtan kan komma upp till ytan och helas. Kolla om Kiron befinner sig nära någon av dina personliga planeter. När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, blotta såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden. Kiron i Väduren

NORRA NODEN –har nu hunnit ända bort till 05° 59 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet