På Himlavalvet – Vecka 20

Denna rapport över planeternas positioner avser tiden mellan den 14 – 20 maj, 2018.

Håll i hatten Gott Folk!

Denna vecka kommer en fullständig energiförvandling äga rum och vi går emot en helt ny epok i våra liv. Det är så extremt intressanta skeenden att man inte nog kan understryka hur STORT detta är.. Gå ut och ta för er av livet, våren och allt det nya som osökt kommer till oss alla!

PS: Det sket sig med lanseringen av Astrologikursen! GDPR-lagen kom emellan så Bonnier tar nu nya tag med tekniken och återkommer snart (inom två veckor som mest) med en ny och bättre lösning. Vi ser fram emot det! 😁

SOLEN I OXEN – Denna vecka rör sig Solen mellan 23° till 29°47  i Oxens tecken och får hela världen att blomstra och prunka. Hela Sverige är nu en enda stor fantastisk trädgård och en slående skönhet möter oss var än vi vänder blicken. Men i allt detta undersköna rör sig Solen igenom Oxens sista grader och bildar dessutom en fantastisk nymåne på tisdag. Grattis Oxen!

MÅNENS FÄRD – På tisdag den 15/5 blir Månen ny i Oxens tecken.

Detta är den mest stabila och envisa av månar – men just i år är energin exceptionell eftersom den infaller mer eller mindre samtidigt som flera andra superstora skiften – varav Uranus entré i Oxen förstås är det största. Denna nymåne och allt som händer härikring kommer att dominera hela veckan. Nymånen i Oxen

MERKURIUS I OXEN – i söndags trädde Merkurius in i det fasta jordtecknet Oxen. Här blir det lite knepigare för Merkurius att komma med blixtsnabba förändringar och de senaste tankarna eftersom han stöter på verkligheten – ett fast jordtecken. Det ska vara evidensbaserat, helst med källhänvisning till all information och inga godtyckliga beslut som fattas i all hast. Oxen är rationell och har stora mängder sunt förnuft. Men.. han har Uranus i följe och INNOVATION, ny politik, nya tankar kommer tveklöst att införas inom kort. Vi står inför ett enormt skifte och en helt ny tid. Merkurius i Oxen

VENUS I TVILLINGARNA – Venus rörs sig denna vecka mellan 23° i Tvillingarna till mjuka, känsliga Kräftans sfär. Ända till på lördag är vi kvar i glada Tvillingarnas sociala och mysiga tecken.  Lördagen den 19/5  ca kl 15:15 går vackra Venus – kärlekens planet in i Kräftans vattenrike. Det här är underbara nyheter för Kräftan som äntligen tar för sig av livet och sätter ny kurs mot framtiden.

MARS I VATTUMANNEN – Mindre än ett dygn (16/5) efter att innovativa Uranus tagit det stora steget över till Oxens tecken skiftar även Mars plats och träder in i Vattumannens sfär. Där bildar dessa båda utmanande, explosiva och vilda planeter kvadratur med varandra. För en tid kan det bli lite skarpare kanter, oväntade händelser och vem vet vilka tvära kast som nu kan tas politiskt och ekonomiskt i världen. Det här läget kommer vi att få se mycket av eftersom skeendet präglar merparten av 2018.

JUPITER I SKORPIONEN – Magnifika Jupiter är retrograd sedan den 9/3 och vi finner honom mellan 17° – 16° Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen. Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden). Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

RETROGRADA SATURNUS I STENBOCKEN – 18/4 vände Saturnus retrograd och backar nu tillbaka igenom tecknet där han stannar på 2° Stenbocken 6/9 och vänder direkt. Den här vecka backar han till 8°19 i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I OXEN –Den 15/5 ca kl 17:17 tar Uranus – det redan nu så stort omtalade klivet in i Oxens tecken.

Detta kommer att ÄNDRA FÖRUTSÄTTNINGARNA helt och hållet! Det är han som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Snart börjar en ny epok i våra liv – när Uranus träder in i Oxen.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 16°15. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

RETROGRADA PLUTO STENBOCKEN – Pluto går retrograd från 14/4 –  30/9. Fem månader alltså. Från 21°17 i Stenbocken till dess han vänder direkt på 18 ° i Stenbocken. En här veckan ser når han 21°06 Stenbock.

Pluto underjordens härskare har således hunnit mer än 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I VÄDUREN – Den lilla dvärgplaneten (asteoriden) Kiron eller (Chiron) har nu hunnit in pyttelite i Väduren och är under veckan som max 01°33 i Väduren. Kiron stannar i tecknet i nästan åtta år framöver – ända fram till juni månad 2026 – med det undantaget att han backar retrograd tillbaka in i Fiskarna en sväng sedan.

När Kiron befinner sig Väduren så representerar han den skickliga krigaren och aktivisten. Kanske kommer Kiron i Väduren att få ödmjuka sig, uppleva såret och nederlaget, lära sig tålamodet och ödmjukhetens läxa innan han slutligen kan segra. Om vi ska se till historien så befann han sig i Väduren åren 1968 – 1976 och hade säkert ett finger med i ”Flower Power rörelsen” och de starka röster och protester mot våld och krig som kom att färga hela den tiden. Kiron i Väduren

NORRA NODEN –befinner sig  08°24 i Lejonet. Norra Noden i Lejonet