Horoskop – Vecka 12

Veckohoroskop – Vecka 12

Astrologiska förutsägelser för tiden 19- 25 Mars 2018

Väduren

Det är en superspännande vecka som ligger framför dig och allt tycks hända nu. Det är som att himmelens portar öppnats. Veckan börjar med ett härligt litet möte på måndag och tisdag när Merkurius och Venus träffas i ditt tecken. Det är lite extra kärleksfulla dagar när du inte ska snåla med dina känslor och mer än gärna berätta vad du känner för människor. På tisdag em infaller vårdagjämningen och Solen träder in i ditt tecken och äntligen känner du igen dig själv! Väduren kommer ut och anar morgon luft igen! På fredag slår Merkurius bana om och han går in i en retrograd fas. Hm, det är inte fullt lika roligt som att planeten rör sig framåt men.. Fokusera hellre på Venus och Solen för det här är din ”prime time” på året och nu är du din egen lyckas smed. Sammantaget är horoskopet övertydligt tecken och allt pekar åt samma håll nystart och positiv utveckling!

Oxen

Det var en härlig helg för de allra flesta när månen blev ny och din styrande planet Venus mötte upp med pigga Merkurius.

Lite av den underbara, kärlkesfulla energin dröjer sig kvar på måndagen. Glöm inte att säga de magiska orden ”jag älskar dig” till den du håller av. Det stora energiskiftet i den 20/3 Väduren påverkar naturligtvis dig också eftersom det rasslar till på stjärnhimlen och som i ett trollslag så förändras hela bilden. Det är eldens energi som rådet – väldigt annorlunda för nu skruvas tempot upp och det börjar hända grejer i en rasande takt. Hela 4 planeter befinner sig nu i ditt andliga 12:e hus och din intuition blir knivskarp. Merkurius vänder retro på fredag. Oj, oj – som vanligt kan det orsaka både försening och förvirring. Processen pågår fram till den 15/4.

Tvillingarna

Din styrande planet lever loppan nu. Söndag – måndag möter han Venus i en härlig, känslosam och i bästa fall romantisk omfamning. På tisdag eftermiddag glider Solen in i Väduren och ditt 11:e hus och du sociala varelse kommer älska det. Förbereder dig på  härligt, hektiska och trevliga dagar med massor av innehåll. Man får det inte roligare än man gör sig  men flirt, mingel och många möten är inte långt borta från dig nu. Klicka i dig på din favoritshop och uppdatera garderoben så att du kan möta våren och alla roliga händelser som väntar i stil. Men, enligt lagen om alla tings jävlighet, så kan du inte annat än att gilla läget när din himmelske härskare Merkurius vänder retrograd på fredag. Det är en dryga tre veckor, fram till den 15/4 som gäller. Det är väldigt personligt hur man reagerar på retrograderna – en del tycker att det är helt OK medan andra faktiskt inte orkar med. Räkna med att allt tar lite längre tid än annars. Humor är ditt vapen i detta.

Kräftan

Nu står vi inför ett av dessa fullkomligen magiska tillfällen när allt – humöret, vädret och omständigheterna förändras så drastiskt att man känner det i hela kroppen.

Du går nu in i en uttalat positiv, eldig och motiverande tid. I helgen blev månen ny – som alltid är nymånen ett piggt vitaminpiller som medför nystart. Men det temat förstärks i veckan av allt annat som är på gång. På tisdag är den efterlängtade vårdagjämningen här och i den stunden träder även Solen in i Vädurens tecken och ditt 10:e hus som står för karriär och yrkesframgångar. Ja, där har ju redan Venus, Merkurius och Uranus tagit plats. Hädanefter kan du räkna med att dina yrkesmässiga insatser kommer att uppmärksammas och efterfrågas. Det ser ut som att allt du rör vid blir till guld nu så passa på att visa dig på styva linan nu. Merkurius vänder retrograd på fredag vilket kan ställa till en del smärre irritationsmoment – de tre F:en – frustration, förtret och förvirring gör sig påminda. Den retrograda processen pågår fram till den 15/4.

Lejonet

På tisdag är vårdagjämningen här och din styrare Solen träder in i eldiga Vädurens tecken och ditt lika eldiga 9:e hus där redan Venus och Merkurius väntar. Kul! Det här är förstås idel goda nyheter för dig, eldiga varelse, som verkligen behöver ljuset, värmen och entusiasmen för att känna att du lever. Det här är en tid när du ska passa på att unna dig att ta dig ut och göra roliga saker. Kreativitet och kulturupplevelser gör dig glad nu. Att planera en semesterresa eller göra upp sommarplaner är sådant som får dig att bli glad. När nya horisonter öppnas för dig får du ditt goda humör tillbaka igen.  På fredag står vi åter inför en av dessa frustrerande perioder när Merkurius börjar backa  och krångla.  Ja, det är dryga tre veckor som processen pågår så – det kan finnas anledning att agera nu innan retrograden är ett faktum.

Då brukar man ju avråda ifrån att göra inköp eller fatta beslut eftersom det kanske blir förhastade eller felaktiga som i värsta fall är svåra att ångra sig på.

Jungfrun

Helgen bör ha fyllt på din energireserv genom nymånen och inte minst igenom den härliga konjunktionen mellan Merkurius och Venus som faktiskt även spiller över på måndagen. Öppna ditt hjärta och dela med dig av dina känslor Jungfrun!Ifrån tisdag har vi stora och omfattande förändringarna på stjärnhimlen som bör vara kännbara.  Ja, du kommer ifrån en mysig månad där jag anar att det mesta gått dig väl i händer. Solen som nu skiftar nu på tisdag över till Vädurens tecken och ditt knepiga åttonde hus som har så många bottnar och innebörder. Det kan handla om din själs djup och din innersta utveckling, men det berör även sexualitet, psyket, delade resurser och ekonomi mm. Så, i kärlek kanske saker ställs på sin spets och du känner att du måste fatta ett beslut på hur du vill att relationen ska utvecklas framåt. Hm.. ett liten tanke är att det kanske inte är rätt läge att börja laga det som inte är trasigt. Att det är bättre att se tiden an. Varför jag säger så beror på att din styrare Merkurius vänder retrograd på fredag och de kommande tre veckorna är en riktigt dålig tid reda ut saker och finna förståelse.

Vågen

Du bör vara på ett strålande humör nu Vågen! På tisdag är det vårdagjämningen och Solens entré i Väduren och samtidigt ditt relationshus där redan Venus och Merkurius väntar på dig. Det läge Venus nu har är det bästa för dig och nu är du verkligen till din fördel och drar till dig såväl uppskattande blickar till människor som vill dig väl.  Energimässigt är detta ett superskifte och det drar igång varenda cell i kroppen på dig och gör ditt blir njutbart, levande och händelserikt.

Nu kommer relationer, i synnerhet kärleksrelationer i fokus.  Du kanske vågar ta nya härliga steg? Singeln kan mycket väl möta någon speciell. Och du som redan har träffat din partner redan kanske väljer att ta nya, oprövade kliv framåt. Merkurius går retrograd på fredag och dryga tre veckor framåt så, mitt tips till dig Vågen är att njuta av Venus och bara le vackert. Att lösa problem och fatta beslut kanske kan anstå?

Skorpionen

Det är i tider som den här man kan ifrågasätta hur mycket eller litet man egentligen styr själv. Kraftfulla förändringar är igång nu och en sensitiv person känner direkt av skeendena.  På tisdag kliver Solen över till Vädurens tecken och här går startskottet till en månad när du fylls av vilja, optimism och eld. Detta är våren och ljusets återkomst och om du inte redan hunnit är det dags att syna både dig själv och ditt hem lite noggrannare. Vad sägs? En make over till dig och hemmet kanske behöver såväl fönsterputs som lite fräscha blommor och färger?  Hela fyra planeter befinner sig nu i ditt sjätte hus och allt som rör egenvård – hälsa, diet, fitness kommer i fokus. Efter en enormt stimulerande tid har vi nu kommit in i en lite lugnare fas. Jupiter, är fortfarande kvar i ditt tecken men han backar nu (retrograd). Det innebär inte att det roliga tagit slut för din del.  Snarare är det så att lyckan bidar sin tid och väntar på att göra come back i full kraft när planeten vänder direkt igen i juli. Att även Merkurius vänder retro på fredag bidrar till den bilden.

Skytten

Veckan börjar vackert med ett härligt möte mellan Venus och Merkurius i ditt passionerade femte hus. I samband med vårdagjämningen som infaller på tisdagen tar även Solen klivet över till Väduren och tjoho – vad härligt livet plötsligen blev nu Skytten.

All denna eld blir som ett genomgående tema i horoskopet och det kan du mycket väl behöva för att hitta tillbaka till livsgnistan och din vanliga entusiasm. Det påhittiga, busiga och kommunikativa i dig börjar bubbla och du fulls med spontan glädje och vårkänslor. Oavsett om det är ett äventyr eller en utekväll som ligger närmast i tiden – så har vandringslusten väckts igen.  Din styrare Jupiter går ju retrograd vilket kan ge en viss frustration. Från och med fredag kommer även Merkurius att gå baklänges och sammantaget – det ger en bild av att gasa och bromsa på en och samma gång. Under retrograden är det lämpligt att tänka igenom din situation och fundera på vad som är nästa steg i tillvaron för dig att ta. Vad du gör, släpp det där med att vara hjälte och duktig och axla inte extra ansvar nu. Det sista du behöver mer på dina axlar.

Stenbocken

Mars tränger nu lite längre in i ditt tecken och börjar kunna manifestera sin närvaro på ett tydligt sätt. Det skapar förstås både plus och minus för dig. På den positiva sidan har vi det att du blir motiverad och glad. Lite sämre kan det vara med humöret och tålamodet. På tisdag äger vårdagjämningen och Solens entré i Väduren rum – vilket förstås skakar om och sätter igång processer inom dig.  Fokus blir ditt hem och din familj och många av er Stenbockar längtar efter att vara hemma och mysa med sina nära och kära eller dina närmsta vänner. Idéer, tankar och planer på nya projekt kan födas under dessa stjärnor. På fredag vänder Merkurius bana och börjar backa. Det innebär att det inte är optimalt att fatta beslut eller göra större inköp. Men, det behöver inte hindra dig ifrån att planlägga.

Vattumannen

De spännande och banbrytande transiter som bildas på himlavalvet under veckan.

Samtliga ger sitt bidrag och skapar insikter, möten eller nyheter som påverkar din ödesväg. På tisdag infaller vårdagjämningen och Solen kliver in i Väduren där redan Merkurius och Venus väntar. Du gillar verkligen den eldiga energin som uppstår och den skänker motivation och livslust till dig. Där – i Vädurens tecken befinner sig också din styrande planet Uranus sedan 7 år tillbaka. Nu speedar han på och med (för att vara en av de långsamma yttre planeterna) hög hastighet rör han sig igenom de sista graderna av Väduren. I maj är det dags för klivet över till Oxen. Det är en stor och viktig händelse som hjälper dig att utvecklas och plocka fram nya facetter. Ni som är födda i början av tecknet befinner sig redan i processen.

Fiskarna

Nu är det bara 1,5 dygn kvar av Solens vistelse i ditt tecken. På tisdag lämnar Solen dig till förmån för Väduren och det kan kännas lite snopet att bli lämnad – men ändå skönt för det är ett lugn som fyller själen och eventuell stress minskar radikalt. Allt det som du känner och upplever den kommande månaden kommer ifrån ditt inre och är inte styrt av några planeters påverkan. Nu dundrar fyra planeter fram igenom ditt ekonomiska andra hus och under den kommande månaden kommer du att kunna göra väldigt bra ifrån dig och få ekonomin på fötter – vilket kan vara både välbehövligt och efterlängtat. Om du någonsin tvekar på dig själv – titta bara på var du befann dig förra året och jämför. Visst kan du själv se att du utvecklats och gjort framsteg? Grattis! En grej som är mindre munter är Merkurius retrograd som börjar på fredag och avslutas om tre veckor – 15/4 för att vara exakt.  Den transiten kommer alltid med något aber, missförstånd eller förvirring. Ta hand om dig Fiskarna och var sann mot ditt hjärta.