På Himlavalvet – Vecka 12

Hallå Astro-älskare! Snart är den efterlängtade vårdagjämningen här och med den även Solens entré i Väduren. Det är ju en sådan enorm lättnad! Bara ordet ”sommarhalvåret” låter som ljuv musik i mina öron.

Vårdagjämningen infaller i det ögonblick som solen lämnar Fiskarna och går in i Vädurens tecken. Detta är stunden vi alla längtat efter under hela den långa vintern. I år sker detta den 20/3 2018, kl 16:15. Symboliskt representerar den sista graden i Fiskarna slutet av evolutionscykeln och döden. Noll grader i Väduren däremot är nyfödelsen och alltets början.

Under helgen har Merkurius och Venus mötts upp i konjunktion och lite av den vi fina energin dröjer kvar under måndag – tisdag. Det är dagar när det är helt rätt att tala (merkurius) om kärlek (venus). Våga visa uppskattning och värme till dem som är runt dig som du håller av.

Merkurius vänder retrograd den 23/3 kl 01:20. Den backar till den 15/4 och i vanlig ordning blir det lite mer tillbaka blickar och tid för reflektion. Kanske blir det knas i kommunikationen också under denna tid.

Lördagen den 24/3 kan komma vara en avgörande dag på många sätt för vi har dramatiska och motiverande transiter den dagen. Solen, Månen och Mars bildar ett kaxigt T-kors som kan pusha oss till att ta steg, bestämma oss eller varför inte lägga in en flirt eller göra slut. Det är Venus kvadraturen Pluto som också infaller samma dag som får in mina tankar på att det är något med relationer och känslor som han hettas upp och ställas på sin spets.

SOLEN I VÄDUREN – Det återstår bara 2 dagar kvar av Solens vistelse i Fiskarna. Solen träder in i Vädurens tecken den 20/3! Hurra! Det här är även vårdagsjämningspunkten så nu är våren här! Nu har vi 30 actioninriktade, nystartande och motiverande dagar framför oss. Härligt! Grattis på födelsedagen Väduren

MÅNENS FÄRD – Månen som nyss blev ny och vederkvickt börjar på måndagen sin bana i Vädurens tecken där hon blir kvar till den 20/3. Kl 03 på morgonen glider månen in i Oxens tecken. 22/3 kl 06 är det dags för Tvillingarnas sfär och en lite piggare känsla tar vid. Lördagen den 24/3 träder månen in i Kräftan där hon också kommer att bilda sitt första kvarter på 3° Kräftan kl 16:35. Den här lilla övergången blir extra kännbar eftersom det är rejält med krut i den genom att även Mars befinner sig på 3° i Stenbocken så det blir ett T-kors mellan månen, solen och mars.

MERKURIUS I VÄDUREN – Merkurius vänder retrograd på fredag 23/3 kl 01:20. Merkurius, den gudomlige budbäraren, planeten som styr kommunikation, transport och teknologi kommer att börja gå retrograd ifrån den 23/3 – 15/4. Planeten styr också talet, förhandlingar, köp och sälj, lyssnandet, kontrakt, dokument, resor, post och sjöfart mm. En retrograd innebär att planetens bana backar. De typiska varningarna lyder: Res inte, ta back up på datorn, var försiktig med elektriciteten och skriv inte på kontrakt.

VENUS I VÄDUREN – Venus befinner sig sedan 7/3 i Väduren och under veckan rör hon sig mellan 15° – 23° i Väduren. Här uttrycker sig Venus hett, spontant och för dem som har planeter i tecknet blir livet ovanligt roligt, härligt och lätt att leva. Venus kallas ju inte ”Lilla Lyckan” för intet.  Nu spritter känslorna i kroppen igen och vi vaknar till och vill något både i livet och i kärleken. Plötsligen blir flirten en spännande lek. Vi vill ut i livet, vill uppleva och känslomässigt kan vi vara lite djärvare, lite modigare och gladare än annars så se fram emot en period av dynamiska relationer när det händer något. Venus i Väduren

MARS I STENBOCKEN – Den här veckan kommer Mars att manifestera sin närvaro i Stenbockens strukturerade sfär genom att gå från 0°50 – 4°34  där hans blir kvar i två månader till den 17/5. Det heter att Mars är exalterad i Stenbocken – vilket betyder att hans energi kommer ut på allra bästa sätt. Den här nya positionen tillåter en stark utveckling. All den uppdämda energin lossnar och jag kan garantera att komma att rulla på här framöver. I viljestarka Stenbocken håller Mars blicken riktad emot framtiden och framgången.  Han kommer inte att visa sin impulsiva ”galenpannapersonlighet” utan de strider han utkämpar är genomtänkta, balanserade, metodiska och har en riktning. Mars i Stenbocken

JUPITER I SKORPIONEN – Jupiters bana vände retrograd den 9/3. Denna vecka kommer planeten att nå 22°48 i Skorpionen. Att planeten går retrograd är inget problem – men det gör att utvecklingen är så hetsig längre. Det är vi erbjuds tillfälle att integrera, bearbeta allt som hänt och komma ikapp oss själva. Vi når en nivå djupare i förståelsen av de enorma processer som drogs i gång i samband med att Jupiter gick in i Skorpionen.

Processen med att avslöja och dra fram mörka sanningar i ljuset började omedelbart efter Jupiters entré i tecknet (pengar, makt och sex är Skorpionens områden).

Ord som intensitet, sanning, känslor, liv, död, passion, psykologi får ökad betydelse i våra liv. I sämsta fall kan det vara ett kategoriskt svart eller vitt tänkande, kontroll och disciplin kan vara en del i detta. Nu kommer sanningen upp till ytan, vi blir starka i våra övertygelser och kan ta Jupiters hjälp att utvecklas andligen. Jupiter i Skorpionen

SATURNUS I STENBOCKEN – Saturnus är nu 8°42 i Stenbocken. Han uppmärksammar oss på sanningen, på att jordens resurser inte är obegränsade och mycket annat! Under 2018 får vi att se att flera viktiga planeter växlar ifrån snabba, eldfängda eldselementet till det stabiliserande Jordelementet. I strävsamma Stenbocken, där han är styrande planet stortrivas han och fungerar optimalt. Han är hemma i sitt eget tecken ju och här kan han kunna hjälpa så väl världen som dig som privatperson med att välja väg och hitta rätt. Typiska teman för Saturnus i Stenbocken är att ha ambition, att välja det gedigna, den erfarna och det stabila för det nya. Struktur, regler, förberedelser och noggrann planering krävs. Rent politiskt världen över kommer vi se idel åtstramning i ekonomi och tankesätt. Saturnus i Stenbocken

URANUS I VÄDUREN –Uranus är den kosmiska väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya innovativa idéer. Revolutionära Uranus öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. I och med att Uranus går framåt igen och når 27°09 i Väduren kommer nya impulser, tankar och idéer igång.

NEPTUNUS I FISKARNA – Vår andliga gudinna Neptunus rör sig sakta och fint fram igenom Fiskarna och befinner sig nu på 14°43. Hon hjälper oss alla till andlig utveckling och medvetande höjande. Neptunus jobbar på framåt emot en positiv utveckling. Om hon aspekterar någon av dina personliga planeter nu blir det lättare att finna sanningen inom dig, få intuitiv vägledning och plocka upp drömmar, projekt eller tankar som du eventuellt tappade taget om i juni när planetens bana vände. Du kan återkoppla till ditt andliga väsen, hitta det gudomliga inom dig.

PLUTO STENBOCKEN – Pluto underjordens härskare når nu 21° i Stenbocken och har således hunnit 2/3 av sin långa vandring igenom tecknet som påbörjades 2008 och kommer att pågå fram till år 2023. Att Pluto befinner sig i kardinala jordtecknet Stenbocken påverkar maktstruktur och världsekonomi. Sedan planeten trädde in här har vi varit med maktkamp och krig som tagit episka proportioner. (Mycket på grund av att vi samtidigt hade Uranus i Väduren som bildade en kvadratur).

KIRON I FISKARNA – som börjat få upp ångan efter sin långa retrograd tuffar på igenom Fiskarna, befinner sig nu 28°42 i tecknet. Han har siktet inställt på Väduren och dit kommer han att nå i april 2018. De som är födda i Fiskarnas sista grader som får jobba med sina inre sår, att läka och helas och gå ut ur transiten som en stärkt individ. Underbart!

NORRA NODEN –befinner sig 13°42 i Lejonet.