Venus i Fiskarna

11/2 – 7/3 befinner sig Venus i Fiskarnas tecken. Här främjas fantasin och drömmarna och för det flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position.  När Venus befinner sig i Fiskarna är det en andlig, eterisk, skir och romantiskt känsla som fyller oss.

I detta rörliga vattentecken är vi energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

Om du själv är född med Venus i Fiskarna:

Då är det bara att gratulera för du är en intuitiv, känslig och empatisk individ som är vänlig, mjuk och följsam. Du är så bekräftande och accepterande emot oss andra att de allra flesta tycker att det är underbart att vara runt dig.

Unikt med dig är att du är så långt borta ifrån materialism och statusjakt. Det är inte en människas position eller makt som får dig att bli intresserad. Du gillar att umgås med dem som är intressanta och spännande och du har vänner ifrån den högste till den lägste i samhället.

Det är troligt att det kreativa uttrycket är viktigt för dig – musik, dans, konst , design, färger eller vad det nu kan vara som är ditt område är en stor del av din identitet. Annars kan det precis lika gärna vara så att det är andligheten och din personliga utveckling som är din grej.

Det sägs att det finns något mystiskt och ogripbart över dig. Det finns en längtan i din själ efter något som är svårt att beskriva eftersom det inte har med det här jordelivet att göra. Skuggsidan i den här positionen är att du kan vara undanglidande, vägra ta ansvar, vara världsfrånvänd – och vissa får en offermentalitet.

Venus passar jättebra i Fiskarnas tecken (dock allra bäst i Oxen och Vågen där hon är styrare). Det heter att Venus är upphöjd/exalterad i Fiskarna – vilket betyder att Gudinnan passar väldigt bra här där hon kommer till sitt kanske vackraste uttryck. Det finns dock en enorm skillnad mellan positionerna. I Oxen är Venus kraftfull, sensuell, jordbunden, sexig och medveten om att hon är den tillbedda. I Fiskarna strävar Venus inte alls emot världsliga utan emot universum, Nirvana eller kanske till och med Gud.

  1. Jaaaa💗 Det stämmer in på mig. Men det är också en förbannelse att ha så mycket kärlek och alltid se det goda hos människor …. kastat pärlor för svin och fått höra många gånger hur naiv och blåögd jag är när det kommer till kärlek…. Men jag hoppas fortfarande att jag ska möta en man med lika stort hjärta som mitt 💗 STÖRST av ALLT är KÄRLEKEN 💗💗💗 kraaam

    1. Ja, i dessa dagar när djurens rättigheter blir allt mer framträdande är det bäst att vi slutar kasta saker på mansgrisar, behåller pärlorna själva och väljer att bara pussa prinsar i framtiden!! Vad sägs Vädursblodet?? Ja, det där med att ha mars och venus i fiskarna.. även om det kan vara tufft – är det också någonting som är bra för oss. Det gör oss vackra i själen, unika och älskvärda! Jag tycker du ska vara stolt trots allt och tänka att du är underbar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..