Varningens ord om Jupiter

 

 

Ja, nu har jag under förra veckan skrivit en hel del om alla möjligheter, fördelar och gåvor som Jupiter erbjuder. Nu skulle jag vilja berätta om de oönskade sidoeffekterna.

Ja, mer än en läsare har frågat mig om Jupiter inte har några nackdelar eller biverkningar – och det har han dessvärre förstås. Jupiter har en massa synder på sin lista och den som inte är försiktig kan faktiskt få väldiga problem i sitt liv när han kommer in och ställer saker på sin spets.

Jupiters Baksida

Vår kära Jupiter mirakulösa, generösa lyckoplanet är en JetSet filosof, lärare, guru, hjälte som räddar folk i nöd, actionhjälte mm – har många underbara kvalitéer.

Storhet drar till sig uppmärksamhet och när Jupiter glider runt i Zodiaken är han utan tvekan SuperStjärnan. Människor dras till honom, de vill vara som honom, utnyttja honom, bli sedda med honom och hoppas förstås att lite stjärnglans ska falla åt deras håll..

Men är man superstar kan man gott kosta på sig lite olater – och det har han minsann gjort. Han har en tendens att gå till överdrifter, att unna sig både det ena och det andra.

Jupiter är väldigt gränslös i sin karaktär. Han är så positiv av sig att det rinner över. Han är fylld av goda avsikter och tankar men dessvärre är det inte riktigt så han alltid lever själv. Trohet är inte heller Jupiters starka sida fast han förstås förespråkar hög moral och evig trohet.

Jupitermänniskor är vanligen jättetrevliga personer som har lätt för sig i livet. De kan jobba inom film och teater, vara stora tänkare, filosofer, världsförbättrare, globetrotters, präster, författare mm.

Om det går snett: kan Jupiter-människor bli tjockisar, festprissar, alkisar, lögnare, slösaktiga – shopaholic, och allt ifrån lite lösaktiga till riktiga sexmissbrukare.

Jupiter snackar för mycket också – det kan gå från att vara väldigt social till att snacka dygnet runt. Om vad som helst också. Jupitermänniskor har tendens till överdrifter.  Men.. det är inte sällan man i ett födelsehoroskop ser att Jupiter konjunktion Sol sitter på en person som är megaloman (storhetsvansinne och patologisk lögnare).

Jupiter kan vara en chanstagande gambler som spelar bort sina pengaroch tänker att han ska betala igen senare. Men det är inte heller ovanligt att se att dessa människor helt enkelt är bedragare, bondfångare eller folk som drar valser.

Jupiter i transit: Om man håller detta i minnet så blir det lättare att förstå: Jupiters närvaro UPPFÖRSTORAR alla skeenden och synliggör. Vi blir sedda!

Är det bra eller dåligt? Både och kanske.. Om man vill bli kändis, få ett nytt jobb osv så är det förstås jättebra! Men om man är en simpel skattesmitare så kanske det inte är fullt lika roligt att få sina kort synade?
Jupiter är starkt förbunden till lagen och en sak man ska ha klart för sig: Det går inte att ta genvägar, fuska, ljuga, vara fräck eller kriminell utan att åka fast när Jupiter är där och synliggör.

Tänk på att vad som helst som är på gång blir VÄLDIGT STORT! Plötsligen kan den lilla låneskulden vara ett jättebelopp, ditt misstag står på första sidan i kvällspressen osv. Allt som sker blir större än man anade! Följaktligen kan en ledsen person bli jätteledsen, den som är lite tjock bli smällfet osv.

Det vanligaste skitsnacket som pågår bakom ryggen på Jupiter är att folk inte blir nöjda med gåvorna. De vill ha mer, känner sig blåsta.

Det finns till och med de som säger att Jupiter är som en sufflé – för en kort tid så blåses allt upp och man tror att man är i himmelriket. Sedan sjunker allt ihop och livet blir allt platt igen.

Gott råd till er Skorpioner som nu kommer att ha Jupiter i sina horoskop: 

Håll dig till sanningen, var transparent och ärlig i allt. Vet att du kan bli känd, sedd och uppmärksammad för den du är och det du representerar – på ont och på gott.

Finns det något tvivelaktigt, olagligt, en dålig vana, en hemlighet eller annat som inte tål att se dagens ljus bör du städa undan allt innan Jupiter förstorar upp problemet och du blir känd just för detta.

Gör bara det som är rätt och moraliskt försvarbart! Jobba med ”Attraktionslagen” positiva affirmationer och sanning.

Jupiter i Skorpionen 

Jupiter igenom de olika husen

 1. Det där köper jag fullt ut! Jag är fett trött på att ha haft Jupiter rantande i karriärshuset nu, visst har det gått bra men fy fasen vad trött jag är på jobb jobb jobb och mer jobb. Det verkar aldrig ta slut? Då är jag ändå stenbock och älskart för det mesta! Nu ser jag fram emot ett besök av jupiter i 11 huset, så kanske, ja kanske blir det utrymme för lite social gemenskap. Önskar mig lite lättsam frihet. Vad ska jag titta efter för aspekter då måntro ?

  1. Skön kommentar Sigge! Det är precis så som det kan bli när Jupiter står i ett visst hus. Jupiter ger ofta frihet! Kolla på Skorpionerna Virtanen och Timell. De kommer att ha tid att vara fira och lediga nu och ett bra tag fram över kan man gissa. 😀 Jupiter kommer ju att vara i Stenbocken ifrån slutet av 2019 och nästan hela 2020. Det blir kul! OBS i normalfallet är detta en mycket gynnsam tid. 😀

 2. Hej,

  Är en Jupitermännsika den som har Jupiter i sitt tecken just nu? Alltså Skorpionen? Får undvika att äta för mycket då ;).

  Angående privat astrologikonsultation så kan jag inte boka tid hos dig, synd.
  – Anki

  1. Nej Anki! Det är inte riktigt så jag tänker mig en Jupitermänniska. Jag tänker att du lugnt kan mumsa vidare i livet. 😀 Vad jag menar med det kan vara en person som har Jupiter, Skytten och nionde huset som ett tema i horoskopet. Det kan exempelvis vara Jupiter på Solen i födelsehoroskopet, Jupiter på ascendenten eller liknande. ❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..