Jupiters färd igenom de olika husen

Jupiters färd igenom de olika husen

Entusiastiska, glada och expansiva Jupiter ser till att de områden han besöker expanderar, får framgång, blir synliggjorda, uppmärksammade och helt enkelt får en väldig massa tur.

Ofta ser man texter (även av berömda astrologer) som säger att man inte ska hysa för stora förhoppningar på Jupiter därför att man är rädd att läsaren ska bli besviken och kanske ha varit glad i onödan.

Mitt synsätt och erfarenhet är precis tvärt om. Allt jag har fått i livet som jag är riktigt nöjd med har jag fått genom Jupiter och jag får DAGLIGEN via mina kunder bevis på att den här kraften är att räkna med och fungerar. Jag jobbar med ”The Law of Attraction”, att du kan få det du drömmer om och att du är din egen skapande Gud. I Universum finns inga hinder – det är vi människorna som sätter upp gränser för vad vi tror är möjligt.

Om du tillhör dem som är födda i Skorpionen eller har andra personliga planeter eller ascendenten där är du en av de lyckliga som kan få massor att hända under detta år. Det kan även ni som är födda i Oxens tecken eftersom Jupiter under ett tretton månader kommer att befinna sig mitt emot.

Och.. till alla de andra som inte tillhör dem mest gynnade denna gång – vi får nöja oss med att kolla in i vilket hus Jupiter infaller under sin tid i Skorpionen.  Någonstans finns han ju alltid så fram med horoskopet och kolla var! Det är inom detta område som du kan förvänta dig expansion och utveckling.

När Jupiter går igenom ditt första hus

Ascendenten utgör den första husspetsen och när Jupiter passerar över den punkten är det vanligt att man blir sedd, får en ny identitet eller yrkestitel. Det år som Jupiter befinner sig i första huset är en fortsättning på det temat – ett ny och förbättrad version av dig själv kliver fram. Du lägger det förflutna bakom dig, släpper taget om gamla minnen och händelser som inte längre gynnar dig. Det är ett år då du går igenom en enorm personlig utveckling, när såväl självförtroendet och självkänslan stiger och du hittar din roll. Det är en glad och roligt tid när du tänker positiva tankar om framtiden, känner hoppet spira och du vågar tro på dig själv. En varning dock – Jupiter är expansiv och all denna positivitet kan leda till övervikt. Ja, du får helt enkelt passa dig så du inte blir en tjockis.

När Jupiter går igenom ditt andra hus  

Oxens fasta jordenergi är förbundet till det andra huset och när Jupiter rör sig igenom denna sfär blir det viktigt att skapa stabilitet och trygghet. Nu kommer erbjudanden och chanser att dyka upp som skapar möjlighet att tjäna pengar. Under det kommande året är det troligt att du hittar ett sätt att bygga en framtid utav stål och se till att din privatekonomi blomstrar. Det kan vara så att du skaffar dig ett välbetalt jobb, hittar sidoinkomster, lägger om lån eller på annat sätt tryggar din ekonomi. Om du tillhör dem som har haft trasslig ekonomi i det förflutna är Jupiters år i ditt andra hus en tid när sådana saker kan ordna upp sig.

När Jupiter går igenom ditt tredje hus

Det tredje huset är tillhörigt rörliga lufttecknet Tvillingarna och kommunikationsplaneten Merkurius och i den här miljön stortrivs Jupiter eftersom energin liknar hans egen. Så här kommer allt som har med kommunikation, köp och sälj, skrivande och utbildning att utvecklas. Du blir bra på att föra fram dina tankar och idéer och får gehör hos omgivningen. Skriv, blogga, plugga, sälj och nätverka. Finn din egen röst och din kommunikation. Det tredje huset handlar också om dina syskon, släktingar och nära vänner. Det kan till och med sträckas ut till de som bor i din närhet. Dina nära relationer utvecklas positivt under den här perioden. Kanske står din dörr ständigt på glänt och folk kommer på besök. Det är bra att ta körkort nu när såväl inlärning som korta resor främjas.

När Jupiter går igenom ditt fjärde hus  

Detta hus är via I.C.- som är fjärdehusspetsens förknippat med ditt innersta djup. Där har du ditt genetiska arv men också alla vanor, tankar och åsikter som du fått med dig i modersmjölken. När Jupiter rör sig igenom tecknet är det en utmärkt tid att rikta sin uppmärksamhet emot ditt ursprungshem, föräldrarna, föräldrahemmet, egendom och släktens arv. Under Jupiters tid i det fjärde huset är det bra att se om sitt eget hus, flytta eller renovera, dekorera och skapa mys. Det blir viktigare att grunda sig, att skapa tryggheten, plattformen och stabiliteten som gör att du och din familj kan växa och utvecklas. Du kommer att finna glädje igenom din familj, barn och att vara hemma och njuta.

När Jupiter går igenom ditt femte hus  

Detta är scenen och dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Med eldiga Jupiter här i det eldiga 5:e huset som är styrt av eldiga Lejonet så får vi en duktig brasa som brinner hett. Nu är känslorna stora, vi blir romantiska, kärleksfulla och passionerade. Detta är något av ett partyhus så det sociala livet blommar upp och vänner dras till dig nu. Man vill ha kul och det ska hända roliga grejer. För den som jobbar i ett kreativt yrke så kommer saker och ting att blomstra! Det är en underbar energi!

När Jupiter går igenom ditt sjätte hus  

Detta hus är Jungfruns eget hus och med Jupiter här så blir vi så mycket mer intresserade av att titta på de små detaljerna som gör hela skillnaden. Nu vill vi förbättra oss själva och nå vår sanna potential. Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut kommer även det yttre i fokus. Vi snyggar på oss och vill förbättra även vårt personliga utseende, kläderna och vår stil. Ja, vi vill kort sagt vara perfekta. Under det kommande året ser utvecklas du mycket i ditt yrke och når framgång genom ditt strävsamma och idoga arbete. Jupiter här hjälper dig att effektivisera, förbättra dig och att nu ut till människor med det du kan och erbjuder.

När Jupiter går igenom ditt sjunde hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken. Fredsälskande, balanserade Vågen älskar balans och harmoni mer än någonting annat. När Jupiter är här kan du förvänta dig att du under det kommande året möter ditt livs kärlek och bildar par. Tur i kärlek? Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem. Redan befintliga par kanske väljer att fördjupa relationen och kanske gifta sig. Det kan vara gynnsamt att ingå partnerskap i affärer under denna tid. Det sjunde är förknippat med avtal, juridik och delat ansvar. Öppna fiender är också en del av sjunde huset. När Jupiter är här kan du hitta sättet att få även lejonen att äta ur din hand. Förhandla, medla och charma. Du kan vinna över folk på din sida nu och skapa bra relationer.

När Jupiter går igenom ditt åttonde hus  

Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation. När Jupiter kommer till denna position är han ute och färdas på djupa farvatten och blir allt mer nyfiken att forska och fördjupa sig i saker. Det här är allt annat än en ytlig position. Vad är det som utvecklas då? Ekonomi blir en viktig fråga att lösa och saker som att se över sina lån, avtal, bokföring och skatter kan vara en bra idé. Dina rikedomar kan öka. Det är en fantastisk tid för att gå i psykoterapi och utvecklas själsligt och andligt. Det här med relationer får en helt ny fokus och kanske är detta tiden när du upptäcker bra sex.

När Jupiter går igenom ditt nionde hus  

Jupiter stortrivs i det nionde huset för där hör han hemma. Det är fet tur, glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Det här är en superbra position eftersom det nionde huset är tillhörigt till Skyttens tecken och därmed också Jupiter själv. Det nionde är alltså ett rörligt och eldigt hus. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter. Att vara öppen i sinnet, nyfiken på främmande kulturer och människor är vanligt. Du är mer förändringsbenägen än annars. Kanske vill du plugga, vidareutbilda dig.

När Jupiter går igenom ditt tionde hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position. Om du vill tjäna mera pengar, byta jobb, göra ett genombrott eller synliggöra dig själv så är det här en väldigt bra tid för att satsa. Under det kommande året kommer du att erbjudas möjligheter att ta ett stort kliv framåt och uppåt yrkesmässigt. Nu bygger du ”ditt varumärke” och blir någon att räkna med yrkesmässigt.

När Jupiter går igenom ditt elfte hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor vilket berikar dig och gör det här till en positiv tid. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset har också med världsförbättrande tankar att göra. Du kan känna att du är en person som kan göra skillnad och ett hopp väcks inom dig. Du känner dig mer förstående och tolerant emot dina medmänniskor. För många väcks miljömedvetande och viljan att testa alternativ kost, livsstil och tänkande. Kanske kommer du in på politiska tankar, vill gå med i en grupp som främjar någonting eller kommer på en uppfinning som faktiskt är bra för en hel grupp av människor.

När Jupiter går igenom ditt tolfte hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Man kan uppleva transiten som att ingenting händer – vilket är helt fel! Under detta år suger du åt dig kunskap, plockar upp trender och idéer. Du börjar ana att någonting nytt är på väg att ta form inuti dig, och ja – det är det också. Du förbereder du dig för din nya identitet som kommer att vara klar för debut under nästa år då Jupiter passerar över din ascendent. Under tiden i det tolfte huset kommer även din EQ att utvecklas och du blir medveten om andra människors livssituation och du blir medkännande och andligt öppen och intuitiv.

 1. Först och främst – tack!
  Tack för ditt fantastiska arbete som du delger oss läsare. Du är så otroligt duktig på det du gör!
  Nu till en fråga som du säkert får av många andra.. vilket hus kommer Jupiter beröra för mig?
  Jag är stenbock. Född 870107.

  Tack på förhand ❤

  1. Sara, dessvärre har du inte angett ÅÅ-MM-DD och födelsetid och födelseplats så jag kan inte kolla in dina hus. 😮

   1. Så klantigt av mig 😂
    Jag är född 87-01-07 kl 13:26 i Borås.

    Återigen – tack för det du gör. Du är grym ❤

  1. Hej Jeanette. För att jag ska kunna svara på den frågan behöver jag mer info om dig. ÅÅ-MM-DD födelsetid och plats. Annars går det inte att få fram några hus. 😀

 2. ”En ny och förbättrad version av dig själv kliver fram.” 😀😍 Ja det hoppas jag verkligen då min dotter är beräknad i början på december och både jag och min sambo har både oxe och skorpion i både asc, sol och måne. Det kommer bli ett helt omvälvande första år som förstagångsmamma och tredjegångspappa 🙊 Nu äntligen var det menat för mig att bli mamma efter att det inte gick vägen 2 gånger tidigare.

  1. Wow!! GRATTIS! Hurra! Jag får lust att öppna en Prosecco direkt när jag läser! ❤️ Åh, vad roligt!!

 3. Hej,
  Vad jag kan se täcker 5:e huset både vågen och skorpionen i mitt horoskop. Betyder det att jag inte kommer att känna av detta skifte? Eller har tecknen större betydelse än husen?
  Jag har sol i stenbock, måne och AC i kräftan (AC 16 grader). Både mars & Jupiter i skorpionen, spelar det stor roll?

  1. Emma! Du kommer att ha ett SUPERFLÖDE. Jupiter/Mars gör dig stark, pigg, frisk, tänder lusten i dig till att ta för dig av livet och göra grejer. Att Jupiter möter Jupiter är den BÄSTA tiden på 12 år. Det här är toppen ju!!! 😀

   1. Tack, det låter ju lysande 😊 En ljusning är precis vad jag kan behöva.

    Så då blir det skillnad alltså, trots att det inte blir byte av hus för min del?

 4. 760428 kl 10.02 Upplands Väsby…vilka/vilket hus tro? ✨ Håller mina tummar, andas djupt och övar på tillit här. Det låter ju otroligt.

  Tack för dina inlägg, du är fantastisk. ❤️

  (Har skrivit samma tidigare, svar på en av kommentarerna räcker gott. Tack! 😉)

 5. Hej, jag fattar inte riktigt hur jag vet vart Jupiter befinner sig för mig: 18/12 1980 21.25, Köping

  Stor kram

  1. Hej Yvonne, I ditt fall blir det så att Jupiter kommer att befinna sig det 11:e och det 12:e huset och dessutom kommer han också passera över din måne 3 gånger under denna tid. Det blir underbart! 😀 😘

 6. Jag undrar hur jag gör när jag tittar på i vilket hus Jupiter rör sig för mig? I min natal chart har jag Jupiter i Leo 49′ 10° i hus 10. Men jag förstår det som att jag behöver titta på en chart hur det ser ut precis just nu och jämföra med min natal chart för att se i vilket hus Jupiter befinner sig just nu ”hos mig”?

  1. Men Lilija, är det så att du har Jupiter på din ascendent? Du ska kolla efter var i din horoskopscirkel som du ser Skorpionens område. Kolla sedan i vilket hus det är. Där är svaret på din gåta. 💗

   1. Aha, man tittar bara på själva tecknet och huset där? Tack för att du lär ut! 🙂
    Då har jag hus 2 och 3, nästan halva var Skorpionen.

    Jupiter är ”klockan 11” på min chart, ascendenten är Jungfrun.
    Född 790429 kl 15.21 Örebro.

 7. Född 29/12-63 kl 05:00 Stockholm , har jag hela alla hus utskrivna i en cirkel men förstår mej inte på den. Tacksam för svar 🙏🏻 – Namaste

  1. Ja, till att början med går Jupiter igenom ditt 12:e hus – men passerar sedan över din ascendent och går då in i ditt första hus! Wow! Det blir en ny identitet! 😀

 8. Född 710415,12:47,Sundsvall. Blir inte helt klok om Jupiter faller i tredje eller fjärde huset? Tack för otroligt inspirerande blogg! och det var andra gången i år jag kände av fullmånen, det har varit jobbiga dagar runt om, med mycket känslor och upp og ned i humöret, har inte varit lätta att ha med att göra alls;)

  1. Du kommer att ha Jupiter i det tredje hus fram till nov 2018. Sen minsann, blir det ett SUPERÅR för dig från Nov 2018 – December 2019. 😀

 9. Hej! Jag är född 1978-10-21 & är våg med accendenten i lejonet och många planeter i skorpionen tecken. Vilket hus kommer Jupiter beröra mig ? 🙂

 10. Jupiter…låter kul! …men inte heller jag vet hur man räknar! Är det svårt? Jag är usel på räkning 😀 640227, 13:01, Stockholm.

 11. Hej !
  Jag följer din blogg innerligt. Älskar allt som har med astrologi & stjärntecken att göra.
  & då jag haft en av de tuffaste tiderna i mitt liv bakom mig. Måste jag fråga.
  Vilket hus kommer jag att gå in i ?
  19901118 , Helsingborg 11.47
  Mvh Emma

  1. Åh, vad roligt då att få berätta att du kommer att ha 2 kanske till och med 3 toppenår framför dig. Du är född så pass sent in i Skorpionen att jag inte tror att du känner av vändningen direkt nu i oktober men framåt december så lär det nog ta fart! Lycka till Emma

 12. Hej! I vilket hus befinnet sig Jupiter för mig som är född 750131 kl 22:37 i Göteborg? Tack på förhand!

  1. Hej Milda, du måste ju ha din horoskopsuträkning framför dig annars funkar det ju inte. Om du ställer ditt horoskop så ser du ju där hur allt faller. Du har din ascendent i Stenbocken. Jupiter kommer att gå igenom slutet på ditt 10:e och sedan befinna sig i ditt 11:e hus större tiden av året. Men bäst av allt – Jupiter kommer att vara konjunkt din Jupiter iår! Wow! Det är väldigt utvecklande och kul 🤗

 13. Glömde skriva…jag är född i en by strax uranför Colombo.
  Strax efter 12-slaget. Enligt vad jag har fått berättat.
  Månen syntes tydligen på himlen för mitt namn som jag fick då betyder mångudinna. 🌙

 14. Hej och tack för alla horoskop du delger oss!
  Jag undrar vilka hus Jupiter berör hos mig. Född 1972-10-25 kl 09:30 i Varberg.

 15. Jag Behärskar inte helt astrologi och horoskop än, men det är så intressant! Jag tror ändå att jag är en av de gynnsamma här? Född 880503, kl 05.46 i Falun, Dalarna..

  1. Jadå! Det stämmer bra det. Jupiter kommer att vara i ditt 6:e hus – mitt emot allt som är du och även på din måne i Skorpionen. Se fram emot 13 gynnsamma månader. 🤗

  1. Du har Jupiter i det första huset och den Jupiter går också över Venus, Merkurius och Sol – vilket är helt fantastiskt tursamt. Härligt! 🤗

 16. Jag är vattumann född i Göteborg 750211 kl 01:56. Stämmer det att jag har ascedenten i skorpionen och att Jupiter nu träder in i mitt första hus?
  I så fall hoppas jag att det nu är dags för allt att hända efter ett år av frustration och tålamodsprövning. Behöver verkligen det där flödet av tur och positivitet. 😊
  Stort tack! ❤

 17. Hej!

  Är en kräfta med ascendenten i Skorpionen. I mitt hus nr 1 återfinns både Jupiter och Skorpionen. Men det kanske inte spelar någon roll då det handlar om det femte huset. Jag hoppas dock på lite tur från Jupiter när det gäller jobb. Har försökt få ett nytt jobb ganska länge nu. Men vad jag förstår så handlar det mer om kärlek och tjo och tjim. Det kan i och för sig vara trevligt men det skulle vara ännu trevligare om man hade ett jobb som man trivdes med. 🙂

  1. Att Jupiter går över din ascendent betyder NY IDENTITET! Det är det allra mest typiska när det gäller att få en ny position, yrke. Du blir sedd för den du är. Det är precis det som Jupiter mest handlar om så sätt igång o sök nu!!! 😀

  1. Hej Diana, om tidpunkten saknas kan man inte ställa ett horoskop. själva ordet består av två grekiska ord ”hora”=timme och ”skopos”=titta Så, när man ska titta på timmen och den inte är där – ja, då blir där inget horoskop och inget hussystem. Sorry! 🎈

 18. Hej!!
  Jag är född 870709 01.36 i Ljungby
  Vilket hus befinner sig Jupiter i då?

  Grymt intressant det här! Jag är nybörjare och har lite svårt att förstå, men det börjar lossna mer och mer 🤗

  1. Hej Evelina, Jag kommer att starta nybörjarkurser i astrologi under våren – det är Onlinekurser, du är så välkommen att haka på.
   Jag tittade lite på ditt horoskop. Jupiter rör sig igenom ditt sjätte hus under året. 😀

 19. Hej igen! Blev fel på en minut…. Undrar vilket hus Jupiter påverkar för mig. Född i Vänersborg 760818 kl 00:54
  Tack

 20. Åh jag fick precis Nu, tack vare Regionsarkivet, veta att jag föddes kl.22.46!!! (den 13/12 1971, så jag har undrat ett tag!)

  Hur påverkas jag av Jupiter?

  Kontakta mig gärna på mail för jag har intresse av att få mitt personliga horoskop. Du är så himlans duktig på att formulera allt begripligt och Det gillar jag!

  1. Hej Anna-Maria,
   Det är så roligt att du bemödat dig om att ta fram din exakta födelsetid! Det är ju utgångspunkten till all astrologi! Jag blir dock lite överväldigad av din fråga för jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Det är ju ett helt horoskop som ska ställas, tolkas och förklaras. Bäst är att du bokar in dig på en konsultation med mig så att vi kan skriva ut horoskopet och gå igen det tillsammans i lugn och ro. All bokning sker nu via nätet. https://www.bokadirekt.se/places/margareta-hedin-12215 Hjärtligt välkommen!

 21. Hej, tack för en jätteintressant blogg ! Jag är Skytten med ascendenten i Skytten. Född 9 dec.1973 Kl 7.03 sthlm. Ser det kommande året bättre ut än de senare (som har varit riktigt jobbiga)?

  1. Jag har inte möjlighet att ställa allas horoskop – men.. Skytt? Jobbiga Saturnus flyttar ut ur ditt tecken redan i december. Det är i november 2018 som Jupiter går in i ditt tecken och allt kul kommer att hända. Coolt!! ❤️

 22. Hej Margareta!
  Älskar att läsa dina inlägg varje vecka & det känns som en krydda i vardagen med all ny kunskap du delar med dig av ifrån Astrologins underbara värld.
  Undrar var jag har min Jupiter som är född 6704076782 17.19

  Trevlig helg😉🍂🍁🍂

 23. Hej, kan du hjälpa mig vilket hus jag befinner mig i? kan inte tyda det själv.

  19631026 kl: 15:15 i Falkenberg

  Jättespännande det här 🙂

  Tackar Sofie

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..