Stargazing

Lowells Observatory 2017-08-08

Lowells Observatory

13723.24286

Lowells Observatory heter det anrika observatoriet i Flagstaff, Arizona som grundades och byggdes 1894 av Percival Lowell, som kom från en känd och välbeställd familj från Boston.

Lowell var nämligen övertygad om att det fanns liv på mars och ville bevisa det för det världen. Lowell sökte länge innan han hittade den perfekta platsen för sitt bygge. Efter mycket om och men kom han slutligen fram till att Flagstaff hade de allra bästa förutsättningarna. Det är högt beläget, Arizonas öken erbjuder mörka och väldigt stjärnklara nätter och bäst av allt – det fanns järnväg dit. Så där byggde han sig anläggning som fortfarande är USA:s största privata observatorium. Han ägnade hela resten av sitt liv till dessa studier.

Även om Lowell visade sig ha fel just vad gällde mars har observatoriet gjort många stora upptäckter genom åren. Forskare härifrån var de första att förstå att universum expanderade, de gjorde upptäckten av Pluto, de bidrog med månkartor inför för Apollo-programmet, Uranus ringar, atmosfären på Pluto och mycket annat.

pluto tour +

Det här var slutet på vår PlutoTour. Några timmar senare skiljdes The Star Tribe åt. Nu längtar vi alla efter nästa möte som blir Santa Fe

Det var verkligen jättekul att vara där. Vi gick på fyra olika föredrag där vi fick höra allt om rymden och de nyaste upptäckterna. De hade ett litet museum, en kul rymdshop och mycket annat. Men roligast av allt var förstås när de vi solnedgången fick möjlighet att kolla i alla teleskopen. De hade flera stycken olika, vissa var portabla medan andra var jättestora! Så nu har jag även sett både Jupiter, Saturnus, binära stjärnor och mycket annat på nära håll. Mer info om Observatoriet hittar du här: https://lowell.edu

Jättekul och väl värt ett besök. Jag upptäckte också att det finns en app  som heter ”Sky View” man kan ladda ner. Tydligen har ”alla” utom jag den. 😳 Appen är jätterolig att ha för när man håller upp telefonen mot stjärnhimlen talar visar skärmen vad det är för stjärna eller konfiguration man tittar på. Den ska jag skaffa mig snarast.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..