Fullmåne & månförmörkelse i Vattumannen

Genombrott eller sammanbrott, vinna eller försvinna?

fmaqu811014

Nu är det eklipssäsong – ja, det är det man brukar kalla de två perioder när vi har en månförmörkelse vid fullmånen och en solförmörkelse vid nymånen.

Måndagen den 7/8 kl 20.10 har vi en Fullmåne i Vattumannen som också bär med sig en liten partiell månförmörkelse som infaller på 15°25. Om två veckor den 21/8 har vi en nymåne och en total solförmörkelse i Lejonet.

Att vi har eklipstider gör att skeendena blir lite tuffare, lite galnare, lite mer dramatiska och oväntade än vid en vanlig fullmåne. Man kan säga att det är en fullmåne på steroider eller att energin förstärks många gånger om.

Folk talar så mycket om den här förmörkelsen att nästan allt annat kommer i skuggan av den. Det här är två jätteviktiga datum för oss alla – men framförallt Vattumannen och Lejonet är extra påverkade och kan förvänta sig stora grejer. Genombrott eller sammanbrott, vinna eller försvinna? Ingen lär gå opåverkad av detta.

Augustifullmånen brukar vara den roligaste fullmånen på året eftersom den innehåller stora visioner, drömmar, glädje, generositet och bus. Romantik, glädje mellan människor, fest och mys passar extra bra nu. Våra känslor blir stora!

Här blandas Lejonets eld, passion och inre glöd med Vattumannens önskan att göra skillnad och påverka världen.

Det är jag, min utveckling, mina personliga behov, mitt ego, mina behov av att bli älskad, sedd och bekräftad som gäller säger Lejonet.

Vattumannen visar istället på hur viktigt det är att vi människor som grupp ser till det kollektiva, samhällets bästa och hur vi via våra handlingar och åsikter kan göra livet till en bättre plats att vara på. Vattumannen vill påverka massorna.

Tillhör du dem som har din Sol, Måne, Ascendent 10°- 20° i Vattumannen eller Lejonet? Då kan den här fullmånen få större betydelse för dig än du kan ana. Den exakta graden för fullmånen är 15° 25 (Fem grader upp eller ner räknas också.)

 1. Hej Margareta! Spännande att följa dig på din resa. Spännande är det för mig på hemmaplan som sagt upp mig efter att haft ett stressigt arbete i en organisation sedan 5 år tillbaka där mycket fallerat med bla stora brister i chefsskap. Har nu fått ett nytt jobb i annat företag som startar upp i höst. Kollar min natala chart och upptäcker att jag har Kiron 12 gr och MC 2gr i Vattumannen. Märkligt att detta sammanträffar eller så är det inte det!🤔 kram på dig🤗

  1. Jag svarade just på ditt andra mail 😀 Men GRATTIS till det nya jobbet! Det verkar ju jättebra! Hurra. Jag får en så bra känsla och tror att du är på väg in i en gynnsam tid. Hälsningar M

  1. Ja, det är så intressant det som händer nu! Särkilt som nästa nymåne också innehåller en förmörkelse så att samma tecken Vattumannen/Leo spektrat aktiveras om igen. Skriv gärna o berätta vad som händer runt dig och din identitet nu. För det är vem du, din yrkesmässiga identitet, din personliga utveckling som kommer i fokus. Vid nästa förmörkelse är det DU i relation till andra runt dig, din man, dina nära vänner etc som kommer att komma upp.

 2. Ser man på… Månen på 9 gr i vattumannen och mars på 17 gr i lejonet. Då når svallvågorna till mig också kanske? 🙂

 3. Härligt! Har ascendenten i lejonet men tyvärr på 21 grader. Hoppas det skvätter över lite ändå 😀 (y)

  1. Ja, därför att nu har vi en fullmåne på 15° och snart en nymåne på 29° och naturligtvis kommer det att påverka dig och din utveckling.

 4. Hej tack för en bra blogg . Jag undrar när du skriver tex: fullmånen infaller i ditt 11 hus enligt solteckenastrologin. Men om jag läser på astro.com samma dag står det att fullmånen infaller i mitt 10 hus. Gäller då ej det 11 e huset? Är fullmånen alltid personlig vilket hus det infaller i eller ska man läsa det för soltecknet också? Kan månen infalla i flera hus? Många frågor:) tacksam för svar

  1. Hej Malin, vad kul att du gillar bloggen! Jag förstår att du är Vädur. Då är ditt första hus väduren. Vattumannen är det 11:e tecknet och eftersom månen faller där så är det det 11:e huset som gäller. Astro.com som är en sajt som jag respekterar mycket har dock fel den här gången.
   Men..
   Möjligheten att ta fram sitt födelsehoroskop och se var månen faller där – var 15° Vattumannen faller i ditt horoskop – är ytterligare ett sätt att se det hela. Så – beroende på vilket typ av horoskop du använder – kan man se det på 2 olika sätt.
   Ha en härlig måne!!
   ❤️

 5. Hej Astrobloggen! Jag är Vattumann född 29 januari och har känt och känner fortfarande mycket energimässigt runt mig just nu. Jag blir så nyfiken och intresserad av hur får jag fram grader som du skriver nedan? Vart hittar jag det och kan söka vart jag ligger?

  Tillhör du dem som har din Sol, Måne, Ascendent 10°- 20° i Vattumannen eller Lejonet? Då kan den här fullmånen få större betydelse för dig än du kan ana. Den exakta graden för fullmånen är 15° 25 (Fem grader upp eller ner räknas också.)

  Hälsningar Tina

  1. Hej Tina, det har tagit tid för mig att svara dig här för vad ska jag säga när du inte ger mig dina fullständiga uppgifter. ÅÅ-MM-DD + tid och plats är avgörande för att man ska kunna ställa ett horoskop. Det går liksom inte att svara – fast jag gärna vill.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..