Horoskop – Vecka 17

Bild av Suzanne Lie: The Children of Mother Earth – We Came for Gaia

VECKANS HOROSKOP

Jag testar lite nya grepp med det här horoskopet. Längst ner på varje tecken har jag skrivit var nymånen faller enligt Solteckenhoroskopet.

Den som är lite mer insatt kan ju förstås ta fram sitt personliga horoskop och se var nymånen faller just för dig. Det visar lite tydligare vad det kommande månvarvet bär med sig till dig.

Hur man kan se var nymånen faller

Allt om Nymånen i Oxen finner du i länken. 

Ritual

Väduren 

Nu kära Vädur kommer Venus in i ditt liv igen och åter blir livet skimrande och roligt. Du kan förvänta dig att tiden från den 28/4 – 6/6 blir en inspirerande tid när kreativiteten, kärleken och glädjen får en chans. Härligt. Andra grejer som sker nu är ju förstås retrograda Merkurius möte med Uranus. Det här är en intressant process som startade 27/3 med en första övergång, nu backar Uranus över igen 27-28 april och vi kommer även att få en sista övergång 8-9 maj.

 Visst – Merkurius är retrograd och det kan vara lite småstruligt men om man ser det större bilden så är det en nydandande period och mången Vädur (särskild ni som är födda i slutet av tecknet) kan hitta nya intressen, vänner eller attraheras till saker som är spännande för dig.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt ekonomiska andra hus. Coolt! Det kan ju betyda att du får bra snurr på ekonomin eller hittar nya sätt att lösa dessa frågor.

Oxen 

Det här är en supervecka för dig Oxen! Onsdagens nymåne infaller i ditt tecken och det är ditt personliga ”nyår”. Med det menar jag att du blir mer påverkad än andra och att det är en igångsättande, motiverande tid som tar vid. Du kommer ju förstås att hamna i centrum för allas uppmärksamhet nu. Jag brukar ju förespråka nymåneritualer eller att du åtminstone tar dig tid att fundera igenom vad du vill att det kommande Solvarvet ska ge dig. Fokusera så ska du se att fru Fortuna kommer att vandra vid din sida – i synnerhet andra halvan av året – men.. det är nu du sätter frö. Att vara spontan, att ta vara på tillfällen som ges och inte låta chansen glida ifrån dig är avgörande för utvecklingen. I kärlek bör du alltså våga sticka ut näsan istället för att passivt vänta på att den andra parten ska göra sitt drag. Tro på dig själv, din intuition och magkänsla.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 1:a hus och nu bör allt handla om dig och vad du vill ha.

Tvillingarna 

Den kommande veckan är bör vara befriande om inte annat – se till att den blir det! Din styrare Merkurius som visserligen fortfarande är retrograd möter nu upp med freakade Uranus vilket kan leda till en riktigt intressant utveckling.

Det lägger till en dimension av oförutsägbarhet och plötslighet. Vad som helst kan hända! Kanske väcks det vilda i dig till liv nu. Att heta Mars också dundrar igenom tecknet antyder just det. Det är bra för dig att följa dina impulser, magkänsla eller vad du väljer att kalla det. Vänner, okända människor, affärskontakter, gamla ex dammas av och blir som nya (om de själva får bestämma alltså). Alla dras till dig nu så se till att dra lite fördel av flödet.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt drömska, andliga 12:e hus vilket är bra för dina andliga processer.

Kräftan 

Nu kära Kräfta ska du se att det glimmar till i ditt karriärshus där det kommer att hända en hel del intressant. Merkurius backar in i Uranus igen – och får dig förhoppningsvis att plocka upp tappade tanketrådar igen och nysta vidare på vart det hela. Du kan vara extra listig nu och kanske till och med drabbas av en snilleblixt. Bäst av allt är ändå att Venus också träder in i ditt 10:e. Härligt! Nu kan du åter förlita dig på att din charm är oemotståndlig och ett leende kanske är allt som behövs för att saker och ting ska hända för dig. Räkna med stöd och support från både allt från okända människor, kollegor till vänner och andra kontakter.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 11:e hus som handlar om influenser och kontakter med större från grupper av människor. Det kan vara organisationer, nätverk, och media.

Lejonet 

Nu börjar det bli riktigt härligt i ditt liv igen och jag anar att det är precis detta du har väntat på en tid. Merkurius backar in i Uranus, bang. Det där är en sprakande konjunktion som får dig att tänka i nya banor.

Att detta sker i ditt äventyrliga, internationella 9:onde hus och kanske lockar ur dig ur Lejonkulan. Dessutom skiftar även Venus in i Väduren och det 9:onde och det får mig ju förstås att tänka att det kan vara kärlek, flirt och kanske en resa på gång?

Viktigaste händelsen den här veckan är förstås nymånen på onsdagens som kan fungera som en dörröppnare och ger massor av spännande möjligheter som du kan komma att ta del av. All denna jordenergi är gynnsam för dig som är född i ett fast tecken och hjälper dig att få ordning på ekonomi och karriär.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 10:e hus karriären, ditt rykte och sociala position.

Jungfrun 

Din stjärna Merkurius går fortfarande retrograd vilket förstås påverkar dig som är Jungfru lite mer än andra. Mötet med Uranus är del av intressant process som startade 27/3 då Merkurius gick över Uranus den första gången, nu backar Uranus tillbaka och över igen 27-28 april och vi kommer även att få en sista övergång 8-9 maj. Frigörande, utmanande och innovativt. Hm.. det ska bli spännande att se vad du gör av detta, för det händer så mycket innanför pannbenet på dig nu.

Mars dundrar igenom ditt 10:e hus nu! Det är en matnyttig vecka du har framför dig när du får hittar motivationen och järnviljan att förändra saker. Kan det vara så att du vill byta jobb? Fokusera och du kan nu få saker att ske på det sätt som du önskar.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt ack så äventyrliga, internationella 9:e hus. Men studier och medvetandehöjning tillhör också det 9:e.

Vågen 

Det är så mycket kärlek i luften nu Vågen! Veckan börjar med Månen i ditt relationshus vilket alltid är lite mer emotionellt och hjärtöppnande.

På onsdag har landar nymånen i Oxen och i ditt passionerade 8:e hus och detta samtidigt som Uranus möts med Merkurius. Du kan drabbas av en kort stubin och det kan faktiskt vara en lite kritisk dag när du gör klokt i inte agera allt för impulsivt i relationer. Bra med detta dock är att du kan förändra ditt tänkande runt en kärleksrelation som börjat dra åt fel håll och ändra utvecklingen.

Som tur är kommer Venus, din Gudinna, med sitt förtrollande, magiska kärleksljus att glida in i ditt sjunde hus den 28:e vilket förstås är välkommet. Venus blir kvar här ända till den 6/6 vilket gör det möjligt att din kärleksrelation går in i en ny härlig fas eller att singeln faktiskt möter någon ny.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 8:e hus som har med psyket och förståelse av människans djupa känslor, passion, sex. Andras pengar, makt och manipulation räknas också hit.

Skorpionen 

Att Mars har ändrat position och släppt greppet om dig bör ha varit synnerligen välkommet för stress och konflikter minskar drastiskt nu. Onsdagens nymåne landar i ditt relationshus vilket naturligtvis är underbart för en känslig person som du – som känner så djupt med ditt stora hjärta. Universum ser nu till att du får frikostiga portioner av bra energi runt dig.

Socialt är det bara framgång att vänta och nu löses såväl relations som vänskapsfnurror upp. Romantik är också på menyn nu. Du mår bättre än på länge och lever livets glada dagar med många möten både på jobb och privat. Venus entré i ditt arbetsamma 6:e  är till god hjälp om för att skapa bra resultat från möten och affärsdiskussioner. Om du har letat efter ett bra tillfälle att prata ekonomi eller komma upp med en ny idé. Nu är stunden kommen!

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 7:e hus som handlar om alla sorters relationer,  partnerskap men framför allt förknippar man ju det 7:e med kärlek.

Skytten 

Den här veckan erbjuder en skön planetmix som är både underhållande, stimulerande och ger bra resultat i ditt arbete. Onsdagens nymåne i Oxen är av den nyttiga sorten. Nu kanske du tar dig själv i nackskinnet och hasar iväg till gymmet alternativt börjar föra en nyttigare livsstil.

Sexigt nog har du från fredag inte mindre än tre planeter ditt ångande heta 5:e hus. När Venus glider in där öppnas dörren och kanske kan du välkomna en ny kärlek eller en ny vänskap i ditt liv (det kan förstås vara en tidigare bekantskap som dyker upp igen).  Retrograda Merkurius möts med Uranus och du kanske också får impulser att starta ett nytt kreativt projekt eller att bli med barn! Vad som än händer så har det inte med invanda rutiner att göra. Du är sugen på en fräsch erfarenhet och vill uppleva någonting nytt nu.

Att komma iväg på en resa vore gudasänt. Ta med din partner.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 6:e hus som rör våra dagliga vanor, arbetet och hälsa. Träning, näring och mat blir viktigt att titta närmare på nu.

Stenbocken 

Mm.. det är ett lite mysigare upplägg för dig nu Stenis. Du känner nog att du kan trivas med den här jordade energin som Solens nya position i Oxen innebär. Det är en optimal position för dig personligen men skapar också mirakel för ditt affärsliv eller yrkesliv. Du får som du vill helt enkelt.

Merkurius, som styr handel, avtal, kommunikation och juridiska detaljer går retrograd och möter Uranus i en utmanande konjunktion samtidigt som månen blir ny.  Det är faktiskt en jättekonstig, men ack så frigörande transit som förhoppningsvis ger dig nya infallsvinklar, aha-upplevelser och gör att det kan lossna för dig yrkesmässigt.

Det är möjligt att universum har förändringar på lut för dig. Välkomna dem med öppna armar och tveka inte att ta de nya steg du behöver. Det som sker nu är oundviklig utveckling..

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt heta 5:e hus där kreativiteten, fantasin och skapandet bor. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat.

Vattumannen 

Veckan domineras av nymånens som infaller i ditt hemkära 4:e hus och riktar uppmärksamheten till ditt boende och din familj. Månen blir ny i fasta Oxen och den energin passar dig faktiskt väldigt bra, för du tar lätt till dig den jordnära energin och omvandlar den snabbt till saklig effektivitet. Uranus och Merkurius möts under veckan och det kan mycket väl ge  dig en snilleblixt och du kanske går du igång på en ny idé. Det engagera dig i ett nytt projekt som är väldigt stimulerande.

Det händer massor i ditt supersociala 3:e hus när vackra Venus knackar på där på fredag och relationer med grannar, släktingar och vänner känns positiva igen. Kul! Du gillar att uppleva hur äventyrskänslan fyller ditt sinne igen och plötsligen är livet underbart lätt att leva.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 4:e hus som berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu.

Fiskarna 

Pling.. Folk runt dig vill umgås och lockar ut. Du har ett så fint socialt flöde i livet nu Fiskarna. Mars nya position i Tvillingarna ser till att det kommer att vara full rulle på dig i minst sex veckor framöver.

Njut så länge det varar av Venus gunst Fiskarna – hon är bara kvar till på fredag så det gäller att hålla sig framme om du ska hinna flirta, charma och dra fördelar av hennes överflöd.

På fredag svischar Venus över till Väduren och ditt 2:a hus och om du inte strikt koll på din budget kan du få se hur snabbt pengarna rinner iväg. Varning!

Nymånen i Oxen ger en stabil, grundad, pålitlig bakgrund som du mår väl av. Din vecka ser ut som att vara en av de gudabenådade tillfällen då båda de symboliska fiskarna i stjärnbilden simmar åt samma håll! Det är ett fruktsamt, lekfullt och härligt skeende i livet du befinner dig i.

Nymånen i Oxen den 26/4 faller enligt Solteckenastrologi i ditt 3:e hus som är kopplat till grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu.