Venus heliga magi

Flaming_June,_by_Frederic_Lord_Leighton_(1830-1896)

Ja, kära läsare, jag hade för en tid sedan ett av mina största Aha-tillfällen och fortfarande känns det stort och berusande.

Jag lyssnade på ett föredrag angående Venus retrograd och ”Det Gyllene Snittet” som en av mina nyfunna vänner och astrologer på OPA, Angela Tiki höll online. (Angela är en utmärkt astrolog som bor i Athen som jag varmt rekommenderar).

I den stund hon nämnde att den sumeriska gudinnan Ishtar adopterats och införlivats i den grekiska kulturen under namnet Afrodite var det som alla bitar föll på plats i min skalle. Via fenicierna hade gudinnan kommit till Cypern. Bang!

69194d3b58578f278d48e8a5d8ded914
Den meningen fogade samman allt jag redan visste och kunde och
plötsligen såg jag helheten! Sedan dess har jag inte kunnat tänka på annat. Jag lyssnat, läst och begrundat allt jag kan komma över som handlar om Isis, Ishtar, Inanna, Afrodite och Venus. Talet 5, det gyllene snittet, Venus femuddiga stjärna, pentagrammet. Eureka!

Jag insåg att allt jag läst, mina intressen, vart mina resor burit mig, alla de spretiga trådar som jag följt under livets gång blev förståeliga och ledde mig till en och samma punkt – Gudinnan!

Det sägs att det inte finns några slumpar i Universum och sannerligen; det gör det inte. Men när Venus rör sig retrograd tonar vi in på det kollektiva och i tider som dessa kan vi komma sanningen på spåret. Allt följer en högre plan och nu är ett av dessa tillfällen när jag med ödmjukhet böjer mig inför livets storhet och inser just detta.  Men nog med mig och mitt.. Nu till vad jag skulle berätta..

Det åttaåriga cykeln

venusrto0aries2001-2033
Venus har en 8 år lång cykel och ungefär var 1,6 år går hon retrograd under ca 40 dygn. Vid varje retrograd möts Venus och Solen på en viss punkt.

Den nya Venuscykeln börjar när Venus och Solen möts i konjunktion i Väduren. Detta sker alltid i mitten av de 40 retrograda dagarna. I år 2017 sker mötet den 25/3 på 5° i Väduren.

Detta är en stjärnspets. Om 584 dagar kommer Venus åter att gå retrograd, 72° bort i zodiaken möter hon åter Solen och en ny stjärnspets bildas. Så på varje 72° bildas en av spetsarna i hennes 5 uddiga stjärna.

Detta mönster upprepas totalt fem gånger på åtta år. 5 gånger 72° är 360° som zodiaken. Under dessa 8 åriga cykler är Venus retrograd 5 gånger och hon kommer alltid tillbaka mer eller mindre till samma punkt. Dessa åtta års cykler upprepas om och om igen. Stjärnspetsarna flyttas bara pyttelite (max 2°) under var cykel.

Det är så otroligt vackert och perfekt! När man sett detta mönster så förstår man HUR och på vilket sätt hon här skönhetens gudinna. Dessa geometriska mönster är den totala perfektionen!

Om pentagramet..

Ja, de flesta av oss har ju fått lära oss att pentagramet är förknippat med ondska, magi och svartkonst. HA! Belsebub och hans anhang kan ta sig i dalen! Allt det där med spetsen upp eller ner är också bara skitsnack förstås vilket jag alltid misstänkt.

Här har vi bevis för att pentagrammet är Venus, skönheten och kärlekens symbol som tillhör Gudinnan! Jag är så lättad och lycklig för jag har alltid tyckt om symbolen och den har känns så rätt för mig.


 

 1. Eva skriver:

  Mmmm, hörde på Maurice Fernandez när han pratade om detta på sin hemsida. Dock ett stort tack för översättningen till svenska.

  1. Informationen om Venuscykeln finns överallt där ute. Cosmic Intelligence Agency hade ett fantastiskt Webinar om detta. https://cosmicintelligenceagency.com/venusarieswebinar/, Rick Levine talade också om Venus retrograden https://www.youtube.com/watch?v=SuKvHULn3Dk
   Jag fick mycket av min inspiration ifrån Angela Tiki som jag skrev där i artikeln. Vad som fascinerade mig mest var hennes hellenisiska syn på det gyllene snittet och hela den kopplingen. Vad alla dessa människor har gemensamt är att alla är medlemmar i OPA – Organization for Professional Astrology. Maurice Fernandez är som du säkert vet ordförande för OPA. Jag har nyligen fått rollen att vara den svenska satelliten för OPA nu så om du är intresserad av att delta i OPA Scandinavia hoppas jag att du klickar in på vår Facebooksida. Hjärtligt välkommen!

 2. Hm! Bara så nyfiken och försöker förstå på det det personliga planet de där spetsarna..! Om spetsen är 23′ i lejonet så känns det ändå som jag borde bli påverkad. Har ju min egen venus i lejonet också nämligen! Jaja. Okejda. Så länge allt är underbart så är det ju uberbra! 🙂 T A C K !❤️ (760725 kl 23.00 i lahtis).

 3. Tack! Och alla vi Lejon da? 🙂 Tänker 8-års cykel ändå Jaja! Mer kärlek åt folket och oss lejon tänker jag bara men kanske är det så att en 8-årig bra cykel börjar NU..? Haha. Viktigt det där med kärleken förstår du. //Mari som är i barcelona och undrar över kärlekens vidunder.

  1. Om du drar dig till minnes Mari så gick Venus retrograd i Lejonet sommaren 2015. En utav spetsarna ligger på 23° Lejon, en på 2° Skorpionen, 23° Stenbock, 23° Tvillingarna och förstås – 5° Väduren – där vi är nu!

   1. Astrologi handlar om att studera cykler. Man kan inte alltid vara så personlig när det gäller dessa cykler. 😀

  1. Åh, vad kul att se dig här på bloggen Tina! Det är helt enkelt Lovely det med! 🙏🌸💗

  1. Ja, det är nästan helt ofattbart! Universum är ett sådant mirakel!🙏🌸💗

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..