Fullmåne + eklips i Fiskarna

subcosmic-full-moon-pisces-september-2014-supermoon
På fredag kväll kl 21:05 blir månen full på 24° 20 i Fiskarnas tecken samtidigt som det blidas en månförmörkelse vilket förhöjer energin oerhört. Eklipsens (förmörkelsens) energi påverkar oss i 6 månader framåt – fram till nästa förmörkelsesäsong i vår. Fullmånens energi färgar hela helgen.

Det är en magisk, mystisk fullmåne som fyller våra själar med andligt ljus, renhet och längtan efter att hitta hem. I sensitiva vattentecknet Fiskarna öppnas dörrarna till vårt undermedvetna, till andra världar och högre mål. Nu vill själen finna frid.

Fullmånen i Fiskarna synliggör våra andliga behov och mål, drömmar och visioner.

Fullmånen symboliserar fullbordan, nu är våra känslor uppförstorade och vi är antingen lätt speedade och får svårt att sova, medan andra kan känna sig upprörda, känsliga och stingsliga.

Polariteten Jungfru/Fiskarna handlar om balansen mellan våra rutiner och vardagliga vanor med mat, hälsa och behovet av ordning och struktur i livet (Jungfrun) och vision, andligt medvetande och det oändliga (Fiskarna).

Just denna måne infaller dessutom i konjunktion med Kiron – ”den sårade helaren” och representerar våra djupaste sår, och våra ansträngningar för att läka såren och helas.

Detta kära Fiskarna är din måne.. Din känslomässiga fullbordan av den process som du befann dig i för två veckor sedan.

Alla människor kan genom att kolla in var fullmånen faller i deras horoskop få en fingervisning om vad som är på gång.

Äger den rum nära din Sol, din Måne eller Ascendent?

I vilket hus faller månen?

Det kan ge dig en hint om vilka områden i horoskopet som blir aktuella att jobba lite vidare med.

Länken till FULLMÅNERITUALEN:

http://blogg.damernasvarld.se/astrobloggen/2015/05/02/2500/

Om fullmånen i Fiskarna faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

 Om fullmånen i Fiskarna  faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Fullmånen i Fiskarna pekar på dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor. Är du den som delar med dig och visar medlidande med dem som behöver?

Om fullmånen i Fiskarna  faller i ditt 3:e hus?

Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Det är kommunikation på den nivån som stimuleras och du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp eller nätverk nu. Tänk på vad du tänker och säger och vet att allt det du skapar ger resonans i kosmos.

Om fullmånen i Fiskarna faller i ditt 4:e hus?

IC utgör början till det fjärde huset och den punkten handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det berör grunden, programmeringarna, de vanor och traditioner som du fick med dig i modersmjölken. Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste kommer upp nu.

Om fullmånen i Fiskarna  faller i ditt 5:e hus?

Detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat.

Om fullmånen i Fiskarna  faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

Om fullmånen i Fiskarna  faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken.  Nu söker skönhet, frid och harmoni mer än någonting annat. När nymånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om fullmånen i Fiskarna faller i ditt 8:e hus  

Den här positionen passar väl in i vattentecknet Fiskarnas tema. Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om fullmånen i Fiskarna  faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om fullmånen in Fiskarna faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position.

Om fullmånen in Fiskarna faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Om fullmånen in Fiskarna faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

 1. Tack Margareta.
  Mitt nattjobb var inget vidare. Full fart hela natten och jag fick mig en utskällning. Längtade hem hela natten. Börjar fundera på annat jobb men vad?

  1. Ja, det är inte så lätt att veta vad som är bäst. Men vad som helst som är socialt dagtid kanske du ska titta på?

 2. Dinara skriver:

  Hej Margareta,
  Jag läste nånstans på internet att om sol – och månförmörkelser infaller i samband med Merkurius retrograd, kommer förändringarna i livet att dröja. Jag är en fisk ♓ född 24 februari och hade solförmörkelse i 7 hus för relationer i jungfrun ♍. Betyder det att det fördröjer innan jag träffar kärleken?
  Tack på förhand.

  1. Men Dinara, Jag tror att jag svarade redan att det där inte är sant. Men om du själv bär den rädslan inom dig kan du själv ”lägga magi” på att det ska bli sant för dig. Gör tvärt om!
   Gå ut och dansa ikväll, lev och lek ska du se att fullmånen faktiskt betydde att det kommer att hända något signifikant på kärleksfronten. För det är det som det betyder. Man tillskriver nämligen merkuriusretrograden alldeles för stor betydelse. Kolla hellre sol, måne, mars och venus när det gäller kärlek. Och var solen och månen var – det vet vi ju!

 3. Mia skriver:

  Hej Margarets..tack för att din blogg finns och hjälper mig i mitt just nu kaotiska liv..
  Hela veckan har varit usel…( lejon med måne o asc.i skytten) jag har varit ARG som ett ilsket bi..skällt .gormat.puuu..allt du skrivit om hur ” jag” ska ha de..har ju stämt så bra..och jag mitt dumhuvve har gått i fällan måndag.tisdag.onsdag och torsdag..igår var det lite lugnare…men nu kvävs jag av en ångest större än allt pga att jag varit så arg. Det känns som jag gjort bort mig totalt…usch usch usch…fast i morse när jag vaknade efter 10 tim sömn kände jag ” aldrig mer” att jag ska säga vad jag tycker…för hela veckan har jag lidit av verbal diarre…jag skall bli en tyst och lugn person som bara ska flyta med …..puh…snälka låt nästa vecka bli lugn och jag med den…kraaam

  1. Gulle dig Mia.. Jag ler när jag läser ditt inlägg. Ja – som sagt upplägget den här veckan var inte det bästa. Phu! Men nu är vi igenom och det är ju himla skönt! Hurra!
   Men.. jag tänker samtidigt att det är bra att det brister någon gång och att man verkligen får allt det där man ville säga sagt. Varför skulle man hålla det inom sig?
   Fullmånen – ja den är befriande och nu kommer allt så sakteliga att lägga sig.
   Det blir bra Mia 😀 Lycka till och stor kram. Ge dig själv kredit för att du vågade säga din mening och slipper få cancer för att du gått omkring och burit en massa skit inom dig. 😀

 4. Hanna skriver:

  Vilken fantastik blogg, jag var väldigt intresserad av astrologi som barn. Jag minns inte mycket men försökte kolla min chart. Jag är född 25/08/89 kl.10:28 i Västerås. Jag tror månen är hamnar i mitt 5’e hus men tror också jag kan vara helt fel ute. Uppskattar all hjälp – <3

  1. Hej Hanna! Din måne inföll i ditt fjärde hus men faktiskt på gränsen mot det 5:e så jag tror nog att du fortfarande har astrologin i dig. Roligt att du hittat tillbaka till ditt intresse. Välkommen till Bloggen 😀

 5. Maria skriver:

  Jag har precis hittat hit och åh vilken intressant blogg! Jag brukar inte känna av månen så mycket men den här gången är det kraftfullt för mig. Jag förstår inte det här med husen men undrar förstås i vilket hus månen faller för mig? Jag är född 720720 kl 10.18 i Upplands Väsby.
  Varma hälsningar till dig

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..