Hur man ser var nymånen faller!

sungirl (1)
Varje gång jag publicerar något om nymånen som symboliserar nystart eller fullmånen som visar klimax av en process så vill ju alla veta var den faller i våra personliga horoskop. Såklart! Jag är den första att hålla med om att det är jätteroligt att veta vad som händer i det personliga horoskopet.

Jag ska därför försöka mig på att förklara hur ni själva kan läsa av era horoskop!

För att detta ska kunna ske måste du ha ditt personliga horoskop framför dig. Enklast att hitta det är att gå in på www.astro.com och knappa dig vidare den vägen.

Du måste fylla i ÅÅ-MM-DD, tidpunkt och födelseplats. Slutresultatet är ett färdigt horoskop som visar vem du är. Det är himla häftigt att ha det – för det är bara du i hela världen som har just det horoskopet.

astro_w2gw_104_foersoeksperson_latsas.33856.8991

Om vi börjar där kl 9 i horoskopscirkeln – dvs längst till vänster. Kolla på den yttersta  feta gula ringen. Den här cirkeln består av 360° och är indelad i 12 st stjärntecken. Vart och ett är 30°. Var femte grad har vi ett litet streck som markerar så det är lätt att räkna. Vilket tecken det är kan du utläsa av stjärnteckensymbolen. 

Nu ska vi först leta efter ascendenten. Ser ni där att det står AC kl 9 i cirkeln? Ascendent strecket är alltid där på den punkten i alla horoskop. Ascendenten utgör alltid början på hussystemet. Feta strecket där är den första husspetsen i alla horoskop.

I vårt exempel ligger AC dvs acendenten ligger 15° in i Skorpionens tecken. Aha.. Hur ser man det? Teckensymbolen såklart!  Att det är 15°kan man utläsa dels därför att det står det, men man kan också se att Ascendentpilen kommer precis mitt i tecknet.

Zodiakcirkeln läses motsols. Första huset sträcker sig mellan 15° Skorpion till 15° Skytten. Nästkommande  hus, det andra huset sträcker sig alltså från 15° av skytten – slutet ca 26° i stenbocken osv hela cirkeln runt.

Skorpion, Skytt, Stenbock, Vattumannens symbol är vågorna, sedan har du Fiskarna, Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan som ser ut som 69 fast vilande, Lejonet, Jungfrun och Vågen  Där har du tecknen.

I mitten av cirkeln finns en lite rundel. Där ser du också numreringen av huset.

Om du har ditt färdiga horoskop framför dig nu..

Kolla då var du har din ascendent – kl 9 i horoskopet. Hittar du den är det ju lätt sedan att se hur alla hus hamnar.

Men det vi söker – det är ju var nymånen skulle falla.. 10° 58 bågminuter i Lejonet alltså!

I vårt exempel horoskop här kommer månen att infalla i det 9:e huset! Dessutom väldans nära Försökspersonen Låtsas måne! Synd att hon inte finns, för hon kommer garanterat ha en fin kväll!

För den som inte alls vet hur man ska göra..

Om du inte har någon aning alls om ditt horoskop så finns det massor av olika gratis hemsidor som kan hjälpa dig att ställa ditt horoskop. Denna som jag har använt här är det absolut bästa som finns i världen. www.astro.com Gratis och helt fantastisk sida.

Ännu enklare för en nybörjare att navigera på är dock Cafeastrology:www.astro.cafeastrology.com/cgi-bin/astro/natal Då får du inte cirkeln framför dig utan husen står förklarade i skriven text med romerska siffror. Prova och se!

Lycka till!

 

 1. Nicole skriver:

  Hej! Jag har försökt lista ut i vilket hus min nymåne faller sedan igår. Jag skulle bli så tacksam om du skulle kunna hjälpa mig gällande denna nymåne och kommande.

  Jag är född kl:13:27 den 30 juni 1992 i Zürich, Schweiz.

  Med vänliga hälsningar
  Nicole

  1. Din nymåne landade i ditt 12:e hus Nicole 😀

 2. Gokväll å tack för dina inspirerande texter både i din blogg å i Damernas Värld. Nymånen i jungfrun är det som gäller nu. Har jag tänkt rätt om den är precis på gränsen mellan mitt 9:de och 10:e hus? Ska jag ishall läsa för bägge husen? 22 jan 1965 10:40 Boden
  Kram å tack 🤗

  1. Jag använder likahussystemet för dig eftersom du är född ovan 65° breddgraden. Det gör att din nymåne kommer att falla i ditt tredje hus. Läs bara det huset. Det är kommunikation och nytänkande som gäller! 🦄

 3. Sofia skriver:

  Jag fattar inte hur jag ska göra. Vet inte om det blir rätt eller inte när jag försöker lista ut dethär…
  Kan du kolla i vilket hus den faller i för mig?

  1 feb 1995
  04:07 Kiruna

  1. Nymånen inföll i ditt 12:e hus denna gång. 😀

 4. Är det bara jag som inte fattar ett dugg? 😮
  Vad fick du 10 o 58 ifrån?
  Hur kom du fram till att det blev lejonet? Om varje hus är 30 grader förstår jag inte hur 10 grader kan hamna i hus 9?
  Jag är född 10 januari 63 kl 15.24 i Östersund och har inga planeter alls i oxen 🙂

  1. Jag fattar heller ingenting och kan inte hitta din första fråga. Tänker att den kanske kunde ge lite ljus på situationen. Jag kan bara säga att nymånen inföll i ditt 11:e hus. Lycka till!

 5. Ann skriver:

  Hej Margareta,

  hur räknar jag ut 10 gr, 58 bågminuter? Tre hus (1,2 och3) finns i mitt ”lejon”

  Vänligen Ann

  1. Säg bara när du fyller år så får jag fixa det där åt dig. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..