Merkurius i Jungfrun

I lördagskväll gled snabbfotade Merkurius in i Jungfruns sfär. Där kräver han både ordning av oss och en ny medvetenhet.

Det går inte att gå runt och slacka nu! Universum väcker oss ur vår sommarvila och får oss att inse att det är dags att återvända till verkligheten.

Med Merkurius i kritiska Jungfrun gäller det att snabbt kvickna till ur sommaridyllen för härifrån och framåt gäller det att ha huvudet på skaft. Nu går det undan, massor med beslut som ska fattas och saker som ska utföras. Ju snabbare vi blir bli skärpta och målinriktade ju bättre.

Merkurius älskar tiden i Jungfrun eftersom han styr tecknet och känner sig hemma här. Lika smart och kvicktänkt som i Tvillingarna men mer jordnära, realistisk och praktisk i Jungfrun. Nu blir tankeprocesserna snabba och målet är problemlösning. Vi blir detaljrika, analytiska. Se till att hålla perspektivet så att du inte snöar in dig på detaljer.

Finn fem fel – den leken bör ha uppfunnits av en person med Merkurius i Jungfrun.

I år kommer vi på grund av att planeten går retrograd i september månad se extra mycket av Merkurius i Jungfrun. Han kommer inte att vara ute ur Jungfrun för än 7/10.