Fullmåne i Skytten

20 juni blir månen full i Skyttens tecken – igen! Det är andra gången i följd det sker.  Det exakta ögonblicket som månen befinner sig exakt mitt emot solen är kl 13:05 på dagen och det hela äger rum 29° 33 i Skyttens tecken. Detta är inte vilken måne som helst heller eftersom det sker i så stor närhet till Sommarsolståndet och solens ingång i Kräftan.

Härifrån och fram till fullmånen byggs energierna upp. Redan nu kan den känslige uppleva en ”hype” då känslorna blir större och vi vill ut, mingla, mötas, leva och uppleva! Energin dröjer sig sedan kvar i minst två och ett halvt dygn därefter.

Det här är den roligaste och mest sällskapliga av alla fullmånar. I love it!

Härliga Skytten är expansiv, har högt i tak, kanske inga gränser alls. Det är ett positivt, rörligt kommunikativt eldtecken. Nu är ett bra tillfälle att fira, för att uppskatta det fina du har i livet, att se glädjen i det vackra som finns runt dig.  Spontana, expansiva Skytten styrs av Jupiter, överflödets planet – så detta är en lycklig fullmåne.

Både Skytten och Jupiter kopplas ju till andligheten och önskan att lära sig mer och utvecklas. Nu vill vi göra både inre och yttre resor, söka vår lärare eller guru eller komma vidare på andra sätt.

Framtidstro, positiva tankar, expansion kan följa och ett nytt hopp kanske tänds inom oss. Nu kan vi höja oss över våra världsliga problem och se saker ur ett högre perspektiv. Dags att lära, växa, se helheten i ditt liv.

Det som är så intressant med denna fullmåne är att den börjar i Skytt/Tvilling polariteten och avslutas i Stenbocken/Kräftans polaritet.

För den som är intresserad av att ta hjälp av naturens krafter för att komma vidare andligt och i sin egen personliga utveckling, i meditation och medvetandehöjning så är detta ett supertillfälle att meditera och/eller göra ett andligt genombrott.

Tillhör du dem som har Sol, Måne, Ascendent 29° i Skytten eller Tvillingarna? (Fem grader upp eller ner räknas också.) Men intressant nog kommer även du som är född i början av Kräftan eller Stenbocken kunna ta del av energin. Fem graders regeln gäller även över stjärnteckengränsen.

Är det så kan Sommarsolståndet, Solens entré i Kräftan och Fullmånen betyda massor för dig. Kolla också i vilket hus fullmånen infaller i ditt personliga horoskop. Där månen infaller (se betydelsen av huset) det är på det området som du kan förvänta dig en utveckling.