Nymåne & Solförmörkelse

maxresdefault

Natten till onsdag väntar vi in en Nymåne som också är en total solförmörkelse – den infaller kl 02:55 på 18°55 i Fiskarnas tecken.

Denna nymåne är superintressant eftersom den har så spännande, utmanande aspekter. Det bildas ett T-kors (en mycket spänd energi) men eftersom det är väldigt härliga planeter involverade så detta är ingenting vi bör frukta.

astro_w2gw_75_nymane.70432.4378
Solen och Månen är 18° i Fiskarna och med på plats är också Kiron och Södra Noden där. Är man riktigt generös med graderna kan även Merkurius och Neptunus hänga med i Fisksoppan. Det är en så mjuk, läkande, accepterande och andlig energi som erbjuds.

I opposition till detta står grandiosa, löftesrika Jupiter och karmiska Norra Noden som ger ett generöst, positivt flöde till det hela.

I kvadratur till allt detta har vi också Saturnus 16° i Skytten. Han är som vanligt en trist torris men.. det kan skapa balans och stabilitet. Han står för gränssättning.

Det som tankarna naturligtvis kommer till nu – det är situationen i EU – med flyktingarna när den Neptunus och Jupiter inte vill ha några gränser alls utan välkomnar alla emedan Saturnus sätter ner foten – säger nej, pekar ut skillnader människor emellan, nationalitet, trosuppfattningar mm kan ifrågasättas.

I gammalt, klassiskt tänkande ser en solförmörkelse som en varning, ett förebud om något illavarslande – ofta en jordbävning eller annan katastrof. Man brukar då titta efter var på jorden solförmörkelsen är synlig och tänker då att det är i dessa områden som katastrofen ska äga rum. Förmörkelsen den 9/3 kommer att vara synlig Burma och Indonesien och i just dessa områden ägde en jordbävning rum den 2/3 – 2016.  Tjuvstart kan man säga.

Men för oss då – vi som sitter i ett jordbävningsfritt land? Hur ska vi tänka? Blir det katastrof här med?

Inte då! Däremot är nymånen att se som en superstark katalysator av händelser. Detta är det mest igångsättande tillfället 2016!

Jag personligen sätter stora förhoppningar till skeendena nu i mitt liv!  Noden är så nära min natala Norra Nod och MC,  förmörkelsen triggar min IC och ja.. Om ni ser att min stjärna stiger i topp nu så vet ni vad som satte igång processen. För mig alltså Karriär och Boende. Ja, jag drömmer om att få bo utomlands om vintern.. Kanske kan jag ordna den saken nu?

Kolla in var nymånen/förmörkelsen faller i ditt horoskop! Ja, jag vet att jag tjatar om detta varannan vecka – men när det gäller en nymåne/solförmörkelse är det verkligen angeläget! Förmörkelsens position kan visa dig vad som är på gång i ditt liv inom det kommande halvåret.

global_path_of_the_total_solar_eclipse_2016-03-09

 1. Hej vad står det i mitt tecken, är född den 15 mars 98, i uppsalas akademiska kl 11.00. Alltså är jag född i tolfte huset fiskarna

  1. Hej Maya, jag har kollat in ditt horoskop. Din ascendent faller i Kräftans tecken och du har solen o jupiter i fiskarna i det 10:e huset. Din Nymåne inföll i ditt 10:e hus. Där kommer även fullmånen den 23/3 att infalla. Dessutom har du Jupiter mitt emot dina planeter i Fiskarna så det ser ut som du har ett jättefint flöde i ditt horoskop nu! Hurra Maya.. Allt kul kan hända dig nu 😀

 2. Hej
  Har varit inne på cafeastrology men förstår inte heller hur man läser
  Vart ser jag när nymånen är????? Räknar man graderna från????
  Född 740614 11.20 Göteborg

  1. Hej Tvilling! Varför går du in på cafeastrology och förvirrar dig själv? Du har ju din exakta karta hemma eller hur? När du söker efter var nymånen föll så ta fram din chart. Tänk att du letar efter fiskarnas tecken. (Ja, jag vet ju att du hittar det tecknet kl 3 i horoskopscirkeln dvs längst till höger) Där har du också din descendent och ditt sjunde hus. Så svaret på frågan var inföll din nymåne och samtidigt också- var infaller din fullmåne den 23/3 är bägge – I ditt sjunde hus som står för KÄRLEK! Njut och ha det mysigt nu. Ha en härlig vår hälsar Margareta

 3. Nymånen infaller i mitt 8:e hud död och födelse. Några barn kan det inte bli, har jag då bara död att se fram emot…?

  1. Ja, men det åttonde har med sex, psykologi, det esoteriska, andliga att göra. Det kopplas även till astrologi och det är ju vad vi sysslar med här så det blir väl perfekt! 😀

 4. Jane skriver:

  Tack fina du <3

 5. Ser ut som jag får nymåne i 11e huset med trigon födelsejupiter i skorpionen. Undrar vad det kan betyda?

  1. Det låter ju jättebra!
   Om Nymånen på 18°55 i Fiskarna faller i ditt 11:e hus
   Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..