Nymåne i Stenbocken

Nymånen infaller kl 02:30 den 10 januari på 19° i Stenbocken.

Nattens nymåne är massiv och utgör (åtminstone som jag ser det) det egentliga nyåret. Varför jag tänker så? Jo därför att vi inte har haft så mycket igångsättande energi på senaste tiden, det har snarare varit tvärt om men nu så slår kosmos på stort.

Solen och Månen möts i kraftfulla, kardinala jordtecknet Stenbocken är mäktigt i sig. Att de dessutom träffas i konjunktion till Pluto och kvadratur till Uranus gör detta till ett superstarkt tillfälle när vi fulls med kraft och motivation.

Att månen blir ny ger en igångsättande, nytändande energi vars uppgift är att påminna dig om att du är stjärnan i ditt liv, att du är solen i mitten av ditt universum – att du kan göra precis vad du vill. Det är genom dina tankar som du skapar din verklighet. Det här är ett superbra tillfälle för att genomföra förändringar, att starta nya projekt osv.

Varje nymåne är början av en känslomässig cykel för vi erbjuds åter en ny chans att ta livet i nackskinnet, sätta upp nya mål och tydliggör vår vilja. Detta är supertillfället att förnya sina nyårslöften, att bestämma sig och sätta igång alla sina idéer.

Om du vill utnyttja tillfället på bästa sätt: Gör en månmeditation och släpp medvetet den energi som är förknippad med det förflutna. Visualisera sedan dig själv när du ser dig lyckas med det nya som du önskar dig.

Som vanligt! Kolla i vilket hus nymånen infaller för dig! Det kan ge dig en hint om vad du bör satsa på under den kommande cykeln.

Nymåneritual

Nymånen i de olika husen