Årshoroskop 2016 – Skorpionen

Skorpionen

2016 är på många sätt ett befriande år när du bryter dig loss från gamla strukturer och attraheras till att prova det nya. Det är så mycket roliga influenser som kommer in! Neptunus gynnsamma läge i 5:e huset gynnar din kreativitet så oavsett om det är konst, musik, design eller något annat uttryck som du dras till är det massor med fantasi och glädje som kommer till dig nu.

Uranus som befinner sig i ditt 6:e hus (arbete och hälsa) väcker din nyfikenhet och gör dig öppen för att testa nya vägar yrkesmässigt. Nytänkande och spännande utmaningar väntar den som är modig och villig att ta risker. I år löser du livspusslet och hittar balansen mellan dina personliga behov och andras, fritiden och arbetet och bonusen till dig själv är andligheten och din själsliga utveckling. Det kan också vara att du attraheras till en träningsform eller diet. Det skulle inte förvåna om du går över till vegansk kost.

Din klassiska styrare Mars är i ditt tecken i mer än 4,5 månader i år vilket är ovanligt!

Det ger högintensiva perioder 3/1 – 7/3 och 30/6 – 2/8 som är stimulerande och livsbejakande. Här finns det inte hejd på din förmåga att skapa. 18/4 – 30/6 går Mars baklänges (retrograd) och då står livsenergin i princip stilla en tid.

ÅrshoroskopKärlek

Ryktet om dig som zodiakens femme fatale visar sig inte vara överdrivet 2016. Nästan hela året är kärleken, passionen och dina nära relationer huvudtemat i ditt liv. Du kommer att älska det! Astrologiskt uttrycker Mars din mojo, din djuriska kraft, magnetism och förmåga att påverka. Du är förtrollande under perioden 3/1 – 7/3 och 30/6 – 2/8 då  din libido är på topp och du attraherar in vem eller vad du än önskar. Mums, jag tror att du äter dem med sked. Det är nog inte den väna sidan av dig vi får se under första halvåret. Snarare är det den där vackra, oberoende, i total kontroll över sig själv som de förkortar B.I.T.C.H. på engelska som kommer. Undvik att gå i klinch 18/4 – 30/6. Det är den tid på året som du bör ligga lågt. Sommaren och hösten en välsignad tid. I september och framåt är underbara Venus tillbaka hos dig igen och årets fyra sista månader går i kärlekens och harmonins tecken.

Årshoroskop karriär och ekonomi:

För många av er innebar det gångna året en yrkesmässig triumf eller väldigt bra resultat som kom ifrån din enorma envishet och hårda arbete. Under 2016 kommer inte någon av de långsamma planeterna att vara i fasta tecknen längre (Oxe, Leo, Skorpion el Vattuman). Efter alla dessa år av motstånd kan du plötsligen bara bränna på – det finns inga hinder i vägen för dig. Det blir liksom fri lejd, curlad bana, räkmacka – kalla det vad du vill – det är helt enkelt en ny situation. Du kanske måste finjusteras initialt för att vänja sig vid de nya förhållandena och vara lyhörd.

Insistera inte och du stöter på patrull utan släpp taget om du känner att saker inte går lätt. Du kan gå tillbaka och pröva igen vid ett senare tillfälle istället.

Uranus position i ditt arbetshus hjälper dig att släppa dina gamla invanda hjulspår och testa nytt. Håll ett vaksamt öga öppet för nya sätt att jobba, metod eller teknik som fångar din uppmärksamhet.

Att Jupiter samtidigt finns i ditt 11:e hus får mig att tänka att detta nya kanske sker online eller riktar sig emot allmänheten.

Saturnus är i ditt 2:a hus gör det möjligt för riktigt bra investeringar och affärer eller hitta andra sätt att bygga upp din ekonomi så att du hittar ett läge där du känner dig trygg och bekväm. För egna företagare är hösten bra för att utveckla affärsverksamhet, få in fler kunder och öka flödet.

Tänk på: Att vidga dina horisonter genom kultur, politik, resor och möten med andra kulturer eller levnadssätt ger dig en nytändning.