Årshoroskop 2016 – Vågen

Vågen

Det är ett väldigt innehållsrikt och spännande år med massor av möjligheter och potential. För trendkänsliga Vågen som gillar att hålla sig på topp och ligga i framkanten gäller det att vara flexibel, nyfiken och välkomna det nya och faktiskt släppa taget om det som inte längre gagnar dig.

Alla de kardinala tecknen (du är ett av dem) har varit och är fortfarande i viss mån hårt prövade av Pluto och Uranus som skapar nyttiga, utmanande men ack så tuffa processer som fortfarande pågår någonstans i bakgrunden. Spänningen mellan de två är tydlig under jan-feb men klingar successivt av under året. Detta driver dig till extrem personlig utveckling. Om du inte är rädd att växa och förändras är det här fantastiskt!

Ditt 2016 smyger igång lite tveksamt och trevande till en början (Merkurius backar 5/1 -25/1) men det tar sig och blir bättre och bättre allt eftersom tiden går. De första 90 dagarna är väldigt inriktade på arbetet. 9/3 kommer årets första solförmörkelse att infalla i ditt 6:e hur (arbete & hälsa) vilket riktar all uppmärksamhet åt det hållet.

Det kan innebära att livsstilsrelaterade frågor som kommer upp. Kanske måste du ändra kost, dagliga vanor, träning eller liknande för att nå ett optimalt mående. Men arbetet är absolut den viktigaste utmaningen.

Maj och juni är en inte riktigt lika färgsprakande och belönande som resten av året men.. det gör inte så mycket för du kommer att få allt du önskar och mer där till innan året är över.

Överlag är ditt 2016 är ett riktigt spännande och utvecklande år. I september kan du med tillförsikt se tiden an och veta att du nu är inne på rätt väg. Det innovativa och nyfikna i dig leder dig vidare emot nya och outforskade territorier.

Årshoroskop kärlek: Du har så mycket glädja att se fram emot. 23/3 äger en månförmörkelse rum i Vågens tecken vilket gör att din självkänsla stiger, du älskar dig själv och livet du lever. April är en härlig månad då känslorna flödar och andra dras till dig men.. 18/4 börjar planeten Mars att röra sig bakåt (retrograd). Strax därpå kommer inte mindre än 5 planeter att vara retrograd så förvänta dig inte någon snabb utveckling på kärleksfronten under maj-juni. Det är ingen fara på taket, men förvirring, försening och illusioner är snarare en regel än något du bör bli förvånad över. Hela sommaren är dock en avkopplad och härlig period när du mår bra och känner dig till freds med dig själv.

September 2016 är dock utan tvekan årets bästa kärleksmånad och attraktionen är på topp. Mirakulösa, expansiva, generösa Jupiter träder in i Vågens tecken 10/9 för att stanna ett helt år. Du har alltså besök av både stora och lilla lyckan samtidigt vilket är en maxad upplevelse! Antagligen finns det inga singelvågar kvar därefter för lyckan är så nära dig.

I höst är förutsättningarna för varaktiga kärleksrelationer optimala och du ger dig hän på riktigt!

Minns att man faktiskt kan få allt – både prins, prinsessa och halva kungariket på en gång. Jupiter kan för övrigt även hjälpa till med bebisar.

Årshoroskop karriär: Är du öppen för att prova nya roller, eventuellt studera, byta jobb och kanske även öka din inkomst? I så fall är 2016 den rätta tiden att välja väg och planlägga och skrida till verket. Årets första solförmörkelse landar i ditt 6:e hus (arbete och hälsa) 9/3. Det ligger så mycket potential i detta. Till hösten har du de bästa förutsättningar att lyckas. De svallvågor som du sätter igång här präglar även nästan hela 2017.

Ekonomin utvecklas också bra under hösten. Det är troligt att du får bra erbjudanden och chanser. Låt dig inte omedelbart smickras utan fråga dig vad som gör dig lycklig innan du tackar ja till en tung roll. Du har medvind i dina segel och skördar med lätthet framgångar.

Tänk på: De tvära kasten och de dramatiska händelsernas tid är över. Din kreativa utveckling tar fart. Ta vara på dina talanger.