När månen är full

När månen är full  och hur den påverkar i de olika husen

Nu har vi en riktigt fet och dallrande måne där uppe på himlen som lyser upp och påkallar vår absoluta uppmärksamhet till ett visst område i livet.

Fullmåne och Nymåne är totalt olika i sin karaktär och ska absolut inte blandas samman.

En nymåne kan vara så subtil, introvert och hemlig att man kanske inte känner av den alls. Det handlar om en ny start, en nytt frö som gror. Det kan ibland bara vara en tanke.

Fullmånens energi däremot är så påträngande att det i princip omöjligt att undvika den. Väldigt många av oss blir sömnlösa, oroliga och kanske till och med går upp i varv vid fullmånen. Alla känslor uppförstoras och det kan helt enkelt bli för mycket av allt eftersom vi människor blir överemotionella nu.

Men.. Är vi bara offer för fullmånen? Kan man inte använda sig av den här energin konstruktivt?

Jo – absolut kan man göra det. Om du vill ha lite tips och guidning på den här frågan är det bäst att du plockar fram ditt personliga horoskop. I

detta fall – just den 25/11 kommer månen att falla på 3° i Tvillingarnas tecken. Ta fram din horoskopscirkel och kolla – I vilket hus ligger 3° Tvilling för dig. Husen markeras med de små siffrorna längst in i hjulet.

Om du inte har ställt ditt horoskop tidigare så kan du lätt ta fram dessa uppgifter gratis. Gå in på www.astro.com klicka på My Astro och fyll i alla uppgifter så kommer ditt horoskop upp där.  Eller kanske ännu lättare att förstå är: http://www.cafeastrology.com/ascendantcalculator.html

Om fullmånen faller i ditt 1:a hus?

Det är du själv, din yta, din image, personliga stil och hur du presenterar dig själv som kommer i fokus. Dina känslor, dina behov är jättestora nu! Känn efter var du är på väg med dig själv.

Är du nöjd med den du är? Om du känner att du vuxit ur din nuvarande roll är det din egen personliga utveckling som kommer i fokus nu.

Om fullmånen faller i ditt 2:a hus?

Det andra huset handlar om dina materiella tillgångar, om vad du har, vad du äger och din personliga ekonomi. Makt, kontroll och gemensam ekonomi kan vara frågor som kommer upp nu. Fullmånen belyser dina dina värderingar och kanske också moral i ekonomiska frågor. Det handlar om att hitta en bekväm balans i givande och tagande.

Om fullmånen faller i ditt 3:e hus?

Det här är en stressig tid när kommunikationen går på högvarv. Allt händer och alla vill snacka med dig! Det känns som att tiden inte räcker till för att det är så mycket som ska göras. Det tredje huset handlar om dina nära – det kan vara grannar, syskon, människorna i grannskapet eller kvarteret där du bor eller vem som helst som du träffar på daglig basis. Du kan förvänta dig att det händer grejer inom din grupp, familj eller nätverk nu. Om

du känner att en eller flera relationer haltat så är detta tiden du bör räcka ut handen emot en försoning.

Om fullmånen faller i ditt 4:e hus?

Det är ditt hem, din familj och dina allra närmaste som det är viktigt att uppmärksamma nu. Fjärde huset handlar om din allra innersta kärna, rotsystemet i dig. Det är ett underbart tillfälle att återförenas/minnas sina föräldrar, nära och kära. Det kan också vara så att du behöver rikta din uppmärksamhet emot ditt hem. Fixa, göra förbättringar, städa eller renovera kan vara en del av det. Men också att se till att göra det mysigt för sig och skapa en härlig oas där du kan mysa och må bra.

Om fullmånen faller i ditt 5:e hus?

Det du vill nu – det är att ha kul för detta är scenen, dramatiken, kreativiteten, fantasin och skapandets hus. Hit räknas alla hjärtefrågor så förälskelser, kärlek, omtanke med andra, hjärtligt engagemang, sex och barn. Fest och glamour är också femtehus relaterat. Det här är tillfället att få ordning på kärlekslivet och förlåta om det råkar vara så att du har saker i ditt hjärta som du inte kommit över.

Om fullmånen faller i ditt 6:e hus  

Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Dina andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig? Den andra betydelsen pekar emot arbetet. Kanske är det så att det kommer att hända något nytt med dig på den fronten nu.

Om fullmånen faller i ditt 7:e hus  

Det sjunde huset handlar om relationer och partnerskap och är tillhörigt Vågens tecken.

Fredsälskande, balanserade Vågen söker harmoni mer än någonting annat. Kärleken och balansen i relationerna är viktigare nu än någonsin. När fullmånen faller här är det en puff för att våga ta ett nytt kliv i kärlekslivet. Det här kan också vara en helande tid när du kommer över dina gamla relationsproblem.

Om fullmånen faller i ditt 8:e hus  

Det 8:e huset är kopplat till pengar så det kan vara viktigt att betala av skulder, ordna upp din ekonomi. Det åttonde huset är tillhörigt det fasta vattentecknet Skorpionen och är förknippat med en rad svårförklarliga fenomen. Det fördolda, det ockulta, meningen med livet och även döden själv. Allt som har med psyket och förståelse av människan är 8:e huset. Djupa känslor, passion, sex räknas hit och det gör också andras pengar, makt och manipulation.

Om fullmånen faller i ditt 9:e hus  

Det är glädje, expansion, utveckling, tur, högre studier, internationella kontakter, resor mm. Allt kan hända och med en positiv, optimistisk, öppen och nyfiken syn vågar vi ta nya kliv i livet. Kanske välkomnar du en förändring, en flytt, resor nya kontakter mm.

Om fullmånen faller i ditt 10:e hus  

Det tionde huset börjar ju med M.C. och indikerar dina livsmål och din karriär. Lycka, flöde tur och expansion förväntas inom din karriär. Du blir synliggjord och väldigt ofta kommer berömmelse och framgång som en positiv biverkan till denna lyckosamma position. Om det inte har hänt ännu så kan det vara dags för dig att ta de yrkesmässiga kliven nu.

Om fullmånen faller i ditt 11:e hus  

Här vidgas ditt kontaktnät och du kommer i kontakt med många nya människor. Du utvecklas genom möten med andra – det är vänner och nya kontakter, fritidsintressen, gruppaktiviteter och nätverk som gäller. Det elfte huset förknippas med världsförbättrande, eventuellt politiska tankar.


Om fullmånen faller i ditt 12:e hus  

Detta är ditt andliga hus och nu gynnas en utveckling av ditt inre.

Kanske har du behov att få vara i fred, vända dig inåt och finna din egen inre kompass. Du kan vara lite svagare i din energi och ha behov av vila. Be om att få vägledning i drömmen, meditera eller gör en ritual. Fullmånen här startar andliga processer inom dig.

Fullmånen i Tvillingarna

Fullmåneritual